Trainen

Trainen waar plezier en sportiviteit voorop staat

Als tafeltennisvereniging bieden wij een trainingsaanbod om optimale doorstroom en ontwikkeling van talent te bevorderen.

Instroomgroep

Tafeltennis voor beginners

Heb je nog geen ervaring met tafeltennis? Dan is de instroomgroep de juiste plek om tafeltennis op een leuke manier te leren! Onder leiding van een gediplomeerde trainer en diverse assistent trainers wordt in verschillende sportieve spelvormen de basis van tafeltennis aangeleerd. De instroomgroep is speciaal voor beginners tot ongeveer 12 jaar oud. Heb je zin om een keer mee te tafeltennissen? Kom dan langs! Je kunt 3 keer vrijblijvend deelnemen aan de trainingen.

- Woensdag 17:00 - 18:15 uur Instroomgroep

C-Jeugd

Leer de basis

Dan C-Jeugd is voor beginners vanaf ongeveer 10 jaar en voor jeugdleden die net tafeltennissen. Onder leiding van ervaren trainers en diverse assistent trainers wordt in verschillende sportieve spelvormen de basis van tafeltennis aangeleerd. Heb je zin om een keer mee te tafeltennissen? Kom dan langs! Je kunt 3 keer vrijblijvend deelnemen aan de trainingen.

- Dinsdag 17:00 - 18:30 uur C-Jeugd
- Vrijdag 16:15 - 17:30 uur C-Jeugd

B-Jeugd

Jezelf ontwikkelen

Voor jeugdleden die competitie spelen en/of de basistechnieken van tafeltennis inmiddels beheersen, bestaat er twee keer per week de mogelijkheid om te trainen in de trainingsgroep B-Jeugd. De trainingen op dinsdags worden geleid door een gediplomeerde trainer en op vrijdag door zelf opgeleide trainers en zijn gericht op het ontwikkelen van een eigen tafeltennis identiteit/een eigen spelsysteem. Ondanks dat deze trainingsgroep al meer op competitie gericht is, staat het spelplezier nog steeds voorop.

- Dinsdag 18:30 - 20:00 uur B-Jeugd
- Vrijdag 17:30 - 19:15 uur B-Jeugd

A-Selectie (jeugd en senioren)

Op weg naar de nationale top!

Deze trainingsgroep bestaat uit selectiespelers, jeugdleden en seniorenleden, die tot de beste van de vereniging behoren. De training is prestatiegericht en wordt geleid door een ervaren trainer. Omdat deze groep zeer zelfstandig is, zijn er geen assistent trainers aanwezig.

- Maandag 19:00 - 20:30 uur A-Selectie (jeugd en senioren)
- Donderdag 19:00 - 20:30 uur A-Selectie (jeugd en senioren)

Zelfstandig trainen / vrij spelen

Vrijheid om zelf je oefening te verzinnen

Wekelijks bestaat er de mogelijkheid om zelfstandig te trainen of om vrij te spelen (vriendjes/vriendinnetjes zijn ook welkom). Om toch enige vorm van orde te houden, zal er altijd iemand in de zaal aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden.

- Woensdag 18:15 - 19:45 uur Zelfstandig trainen / vrij spelen

Recreatieve trainingsgroep

Nooit te oud om te beginnen met tafeltennis!

De recreatieve trainingsgroep bestaat uit senioren die (net) beginnen met tafeltennis, recreanten en seniorenleden die nog maar net competitie spelen. Onder leiding van een gediplomeerde trainer wordt op een sportieve en plezierige wijze de basis van de tafeltennissport aangeleerd of het huidige tafeltennisniveau in stand gehouden. Heb je zin om een keer mee te tafeltennissen? Kom dan langs! Je kunt 3 keer vrijblijvend deelnemen aan de trainingen.

- Dinsdag 20:00 - 21:15 uur Recreatieve trainingsgroep

B-Senioren

Op niveau trainen

Deze trainingsgroep bestaat uit seniorenleden die deelnemen aan de NTTB competitie. De seniorenleden krijgen gedurende het tafeltennisseizoen training van diverse trainers, ter voorbereiding op de NTTB competitiewedstrijden. Buiten het tafeltennisseizoen is er de mogelijkheid om vrij te spelen.

- Maandag 20:30 - 21:30 uur B-Senioren

A-Selectie (jeugd en senioren)

Het beste van de vereniging!

Deze trainingsgroep bestaat uit selectiespelers, jeugdleden en seniorenleden, die tot de beste van de vereniging behoren. De training is prestatiegericht en wordt geleid door een ervaren trainer. Omdat deze groep zeer zelfstandig is, zijn er geen assistent trainers aanwezig.

- Maandag 19:00 - 20:30 uur A-Selectie (jeugd en senioren)
- Donderdag 19:00 - 20:30 uur A-Selectie (jeugd en senioren)

Vrij spelen

De clubavond voor fanatieke senioren

Zolang als dat TTC Middelburg bestaat is er elke donderdagavond de gelegenheid om vrij te spelen. Deze avond is voor senioren en wordt benut om vrij tegen elkaar te spelen of met elkaar te trainen. Zo worden er op deze avonden wedstrijden gespeeld (zowel enkel- als dubbelpartijen) en zie je dat op een andere tafel aan trainingsvormen wordt gedaan. Er is geen vaste trainer aanwezig.

- Donderdag 20:30 - 22:00 uur Vrij spelen

Fifty+ViTT (50 plus groep)

Iedereen is zo oud als hij of zij zich voelt!

Tafeltennis kan tot op hoge leeftijd worden beoefent. De ‘senioren’ van onze vereniging verzamelen zich elke dinsdag- en vrijdagochtend om gezamenlijk aan hun gezondheid te werken en sociale contacten op te doen tijdens een kopje thee of koffie. Tafeltennis is als gezondheidssport echt een goed middel. Niet alleen is tafeltennis goed voor de lichamelijke gezondheid zoals het versterken van spieren, botten en hart- en vaatstelsel, maar ook is tafeltennis goed voor onze mentale gezondheid. Denk hierbij aan preventie van Alzheimer en dementie.

- Dinsdag 9:00 - 12:00 uur Fifty+ViTT (50 plus groep)
- Vrijdag 9:00 - 12:00 uur Fifty+ViTT (50 plus groep)

Trainen

Speel- en trainingstijden

Een overzicht van alle mogelijkheden binnen de vereniging om een te trainen, wedstrijden te spelen of om recreatief een balletje te slaan.

Maandag
19.00 – 20.30 uur A-Selectie jeugd / senioren
20.30 – 21.30 uur B-senioren
Dinsdag
09.00 – 12.00 uur Fifty+ViTT (50 plus groep)
17.00 – 18.30 uur C-Jeugd
18.30 – 20.00 uur B-Jeugd
20.00 – 21.15 uur Recreatieve trainingsgroep senioren
Woensdag
17.00 – 18.15 uur Instroomgroep jeugd (tot 12 jaar)
18.15 – 19.45 uur Zelfstandig trainen / vrij spelen jeugd
20.00 – 23.00 uur Bedrijvencompetitie
Donderdag
19.00 – 20.30 uur A-Selectie jeugd / senioren
20.30 – 22.30 uur Vrij spelen senioren
Vrijdag
9.00 – 12.00 uur Fifty+ViTT (50 plus groep)
16.15 – 17.30 uur C-Jeugd
17.30 – 19.15 uur B-Jeugd
20.00 – 0.00 uur Afdelingscompetitie senioren
Zaterdag
10.30 – 14.00 uur Afdelingscompetitie jeugd
14.30 – 18.30 uur Landelijke competitie jeugd
14.30 – 18.30 uur Landelijke competitie senioren

Trainers

Maak kennis met onze trainers

We kennen binnen de vereniging diverse trainers en assistent trainers. Hieronder een beknopte kennismaking met hen.

Jelle-Jan Pieterse

Hoofdtrainer

Jarenlang trainer van TTC Middelburg en in bezit van een Trainer 4 licentie en Verklaring Goed Gedrag

Peter Boon

Trainer Instroomgroep jeugd

Ivo van Hassel

Trainer

Sinds september 2017 geeft Ivo, in bezit van een Trainer 3 licentie, training bij TTCM. Hij geeft training aan de B-Jeugd en aan de Recreatieve trainingsgroep voor senioren. In zijn vrije tijd sport hij graag (fietsen), volgt hij sport, gaat graag uit eten, maar de meeste vrije tijd zit in tafeltennis. Hij leest erover of hij bekijkt het live of terug op youtube. Hijs is een trainer die wat wilt bereiken. Prestatie en samen hard werken moeten bij ivo samen gaan met plezier en dat probeert hij te creëren via afwisselende trainingen en uitdagende oefeningen. Samen met de overige trainers en assistenten vindt hij het geweldig leuk om training te geven en de spelers te zien verbeteren. Wil je als senior eens een training meemaken, er is nog plaats in de groep!

Jonah Louws

Assistent Trainer

Julian Kalmeijer

Assistent Trainer

Lars Doornbos

Assistent Trainer