Terugblik speelronde 7

By 5 november 2018Competitie

Door Alwin van de Kop

We zijn nu iets over de helft van de competitiewedstrijden, aangezien we speelronde 7 achter de rug hebben. De Middelburgse jeugdteams blijven er goed voor staan en als ze de lijn zo voortzetten, dan kunnen drie van de vijf jeugdteams zich opmaken voor het kampioenschap.

Jeugd

 1. De uitslag van team 1 was helaas (nog) niet bijgewerkt in de TTapp.
 2. Julian, Jan en Kees (ingevallen voor Melle) zijn één puntje uitgelopen op de concurrentie. Het bezoek aan ODT leverde 8 punten op. Invaller Kees deed ook een duit in het zakje door één overwinning toe te voegen aan het eindresultaat. Julian en Jan verloren geen wedstrijd.
 3. Nick, Richella en Boudewijn verloren van naaste concurrent The Back Hands met 7-3, waardoor de voorsprong is geslonken tot 6 punten in het voordeel van team 3. Nick moest helaas twee wedstrijden opgeven, waardoor de uitslag enigszins vertekend is. Desalniettemin moet volgende week weer gewonnen worden om op titelkoers te blijven.
 4. Vita, Martha en Gilles mochten een uitwedstrijd spelen op Tholen tegen Smash ’76. Gilles kon zijn vorm van voor zijn blessure, Gilles speelde zijn eerste wedstrijd van dit seizoen welke hij tot op heden heeft moeten missen, nog niet kunnen evenaren. Gelukkig won Vita al haar wedstrijden en won Martha er twee. Door het gelijkspel blijft team 4 tweede achter Yerseke.
 5. Kymani, Justin en Kees lieten wederom niet veel heel van hun tegenstanders en wonnen dik verdiend met 1-9 van ODT. Kymani mocht in de derde wedstrijd zijn tegenstander feliciteren, maar won daarna ook al zijn partijen. Door de overwinning blijft team 5 stijf aan kop staan met 11 punten voorsprong op hetzelfde ODT.
 • Jesse, Nout, Rens en Merten deden afgelopen zaterdag mee aan de starterscompetitie Zeeland welke werd afgewerkt in Terneuzen. Jesse moest in poule A wederom Thimo en Sven voor zich laten. In poule B werd Rens knap derde en eindigde Nout op een prima vierde plek. In poule C eindigde Merten eveneens op een derde plaats. Prima resultaten! De volgende ronde is op 17 november in Hulst.

Senioren

 1. Wouter, Sören en Jonathan verloren met minimaal verschil van concurrent ENTAC. Wouter en Sören wonnen ieder twee wedstrijden. Door het verlies blijft team 1 vijfde staan, wat aan het einde van het seizoen degradatie betekend.
 2. Na de 10-0 overwinning van de vorige keer, werd nu Irene door Riny, Jeroen en Thomas met slechts 2 punten naar huis gestuurd. Alleen Jeroen hoefde in wedstrijd 3 en 7 de tegenstander te feliciteren. Door de goede resultaten tijdens de laatste wedstrijden gaat team 2 met 3 punten voorsprong op Tanaka aan kop.
 3. Jordin, Jan en Wilmer van team 3 deden zeer goede zaken door met 4-6 te winnen bij TIOS ‘51. De heren wonnen ieder 2 keer. Door de overwinning staat team 3 stevig op de 3e
 4. Vorige keer verloor team 4 nog met 1-9 van Smash ’76, maar nu werd de uitwedstrijd met minimaal verschil verloren: 6-4. Ondanks dat door deze uitslag mede-degradatie kandidaat SAR één puntje uitliep, mag team 4 blijven hopen op lijfsbehoud. Alwin wist 2 partijen te winnen en Jan-Willem 1. Daarnaast werd ook de dubbel gepakt.
 5. Team 5 mocht ook al bij Smash ’76 spelen. Richard, Roland en Arjan boekte wel het minste resultaat van de drie team bij Smash ’76: 8-2. Richard en Arjan wonnen allebei 1 partij. Door dit onverwachtse resultaat sluit Smash ’76 aan bij de middenmoot met team 5. Tussen de 2e plaats en de 5e zit slechts 4 punten verschil, oppassen dus.
 6. Het zesde team speelde voor de 3e keer dit seizoen gelijk. Dit keer deelde Niels (goed voor 3 overwinningen), Gerard T en Ronald (goed voor 2 overwinningen) de punten met Vice Versa ’51. Door het gelijkspel blijft team 6 laatste, maar met slechts 10 punten verschil met de nummer 1. Een ongekend spannende poule en hopelijk kan team 6 nog stijgen.
 7. Marco, Jan en Edo van team 7 wonnen van Hotak ’68. Ondanks het prima resultaat staat team 7 nog laatste, maar heeft het Yerseke binnen bereik, uitgerekend de tegenstander in de laatste speelronde.
 8. De uitslag van team 8 was helaas (nog) niet bijgewerkt in de TTapp.
 9. In deze poule van 8 weet het 9e team met Geerten, Matty en Jan Willem helaas niet te winnen van titelkandidaat Kapelle. Alleen Geerten en Jan Willem mochten beiden een felicitatie in ontvangst nemen.

Alle uitslagen kunnen worden nagelezen in de TTapp.

Walcherse Bedrijfstafeltennis Vereniging (WBTV)

 • Door de resultaten van afgelopen week, mogen de Meppers en Provincie in de volgende speelronde bepalen wie er als nummer 1 de kruisfinales ingaat. De Provincie verdedigen een voorsprong van 3 punten. Alle resultaten en de actuele stand zijn hier te vinden.
Alwin

About Alwin