Door Alwin van de Kop

Het is jullie vast niet ontgaan dat Bettine Vriesekoop onlangs een clinic heeft gegeven bij onze verenging. Naast dat het een ontzettend leuke ervaring was voor de deelnemers en voor de enthousiaste bezoekers, kreeg onze vereniging ook veel aandacht in de lokale media.

PZC

De PZC kondigde de clinics met artikel “Clinic Bettine Vriesekoop voor jeugd en 50+” aan en schreef een volledig verslag van de clinic, welke in de fysieke krant werd gepubliceerd en online “Vriesekoop: ‘Je moet één worden met je batje’” werd gepubliceerd. Het online artikel werd aangevuld met een videofragment waarbij Richella en Jesse zijn geïnterviewd.

Omroep Zeeland

Omroep Zeeland publiceerde een artikel “Les van Bettine Vriesekoop, dat ga ik mijn vrouw vertellen“, inclusief video- en radiofragment, over de clinic voor 50 plussers. Daarnaast werd er ook een artikel “Van recordpoging pingpongballetjes hooghouden tot een clinic met Bettine Vriesekoop” gepubliceerd over de clinic voor jeugdleden. In het bijbehorende videofragment worden Justin, Richella, Vita en Jelle-Jan geïnterviewd, terwijl Alwin aanschoof voor het radiofragment en tijdens de uitzending van “Zeeland Nu“.

Een middag Omroep Zeeland; radio en televisie

Na de clinics was ondergetekende (Alwin van de Kop) uitgenodigd om maandag 29 oktober langs te komen bij Omroep Zeeland. Om 16.oo uur meldde ik mij een beetje gespannen bij balie. Marieke, verslaggever Omroep Zeeland welke bij de clinics aanwezig was, kwam mij ophalen en schoof mij een A4-tje met vragen onder de neus. De vragen zouden 10 minuten later worden gesteld tijdens de radio uitzending. Over de radio uitzending was ik, ondanks een gespannen begin, zeer tevreden. De interviewer wist mij al snel op mijn gemak te stellen. Daarom liep het gesprek uiteindelijk zeer “smooth” en was ik tevreden met zowel de vragen als de door mij gegeven antwoorden. Lang nagenieten was onmogelijk, aangezien ik direct naar de make-up kamer werd gedirigeerd. Na de make-up, werd ik voorgesteld aan de geluidsman, regisseur en eind-redacteur van het programma “Zeeland Nu”. Ik waande mij even in de nieuwe Tarantino-film, want het leek nu op een echte film of serie. Inmiddels had ik nieuwe vragen gekregen voor de uitzending, werd een microfoon aan mijn jasje gespeld,  en nam ik de vragen snel door. Rond 16.45 werd ik voorgesteld aan presentator Floris-Jan. Kort erna hebben Floris-Jan en ik de uitzending geoefend in de studio. Na een paar laatste tips startte het programma stipt om 17.00 uur. In het laatste blokje van de (live!) uitzending mocht ik onze ledenwervingsactiviteiten verder toelichten. Na de uitzending heb ik Marieke voor een laatste maal bedankt, ze heeft mij geholpen bij de voorbereiding en wat laatste tips meegegeven, en ben ik richting huis gereden. Eenmaal thuis werd ik enthousiast ontvangen door Senna (onze dochter) en Danielle (mijn vrouw), die al klaar zaten om de uitzending samen opnieuw te bekijken. De uitzending is hier terug te kijken (vanaf minuut 11 start het item over TTC Middelburg).

Alwin

About Alwin