Afgelopen weekend hebben de eerste wedstrijden plaatsgevonden. Alle teams zijn vorige week in actie gekomen, terwijl de starterscompetitie (waar onze jongste leden aan deelnemen) aankomend weekend van start gaat.

Jeugd

 1. Zoals eerder bericht heeft ons eerste jeugdteam een stapje terug moeten doen ten opzichte van vorig jaar, en dat heeft ze duidelijk goed gedaan. Want Jonah, Mike en invaller Jan stelde niet teleur. Papendrecht werd met 3-7 verslagen door overwinningen van Jonah (3) en Mike (3). Invaller Jan kwam, met name tegen Mea en Dennis, net tekort om een overwinning te boeken.
 2. Wellicht waren twee wedstrijden op één dag ook gewoon teveel voor Jan, want in zijn eigen team won hij ’s ochtends wel drie wedstrijden. Doordat Julian en Melle ieder daar twee overwinningen aan toevoegde, won ons tweede team ook met 3-7, maar dan tegen Irene.
 3. Richella, Nick en Bouwewijn lieten, mede doordat de drie vijf gamers onze kant op vielen, geen spaan heel van Het Markiezaat: 1-9.  Richella en Nick bleven ongeslagen, terwijl Boudewijn alléén tegenstander Dorien moest feliciteren. De grootste teamoverwinning van TTCM deze competitieronde, hulde!
 4. Doordat Martha en Jordy met z’n tweeën speelde, werd er nipt verloren van TCO. Zowel Martha als Jordy wonnen namelijk twee wedstrijden, maar dat is helaas onvoldoende gebleken voor een overwinning. Desalniettemin een prima resultaat als je slechts met z’n tweeën bent.
 5. Onze vijfde team kwam prima uit de startblokken met een 2-8 overwinning op Het Markiezaat. Eva en Justin, beide de ervaren spelers van het team, wonnen drie wedstrijden en ook Kees deed het goed met twee overwinningen.

Senioren

 1. Het eerste team heeft in de openingswedstrijd de punten gedeeld met HBC. In Heemstede werd het 5-5. Geen onaardig resultaat tegen de mede degradatieconcurrent. Komende zaterdag wacht de volgende degradatieconcurrent, dan is Entact te gast in de Zandkuil. Het volledige verslag is te lezen op onze Facebook pagina.
 2. Riny, Jeroen en invaller Jan kwamen niet verder dan 4 punten tegen titelkandidaat The Back Hands. Riny won twee wedstrijden, terwijl Jeroen en Jan elk een punt toevoegde aan het eindresultaat.
 3. Ons derde team speelde nog knap gelijk tegen Taverbo/Sabo, want na een 5-1 achterstand is een uitslag van 5-5 toch prima te noemen? Tot de 5-1 won alleen Jordin een wedstrijd, maar daarna werd de inhaalrace ingezet door Wilmer. Gevolgd door overwinning van Jordin, Rogier en wederom Wilmer werd het alsnog 5-5.
 4. Peter, Jan Willem en Alwin gingen hard onderuit tegen Sar: 8-2. De paar kansen op meer werden helaas niet gegrepen, waardoor de uitslag hoger uitviel dan het krachtsverschil in werkelijkheid was. Desalniettemin zal het team alle zeilen bij moeten zetten.
 5. Carl, Richard en Arjan deden het prima tegen Effect met een 8-2 overwinning als resultaat. Richard bleef ongeslagen, terwijl Carl en Arjan beide twee overwinningen lieten noteren.
 6. De punten werden bij team 6 gedeeld met Tanaka. Niels (1), Ronald (1) en Gerard (2) waren, gezien de vijf games over en weer én de spannende game-uitslagen zelf, erg gewaagd aan Sjors, Lars en Delano.
 7. Hans, Edo en Jan mochten de competitie officieel aftrappen met een wedstrijd op dinsdag uit tegen Kapelle. Helaas werd de wedstrijd verloren met 7-3.
 8. Op donderdag mochten David, Ron en Rikki een wedstrijd afwerken tegen TCO in Ossendrecht. Een teleurstellende 5-5 was het eindresultaat. Teleurstellend omdat alle vier de vijf-gamers de verkeerde kant op vielen. Rikki was echter de grote man met drie overwinningen.
 9. Ons negende team kon helaas geen potten breken tegen Den Dijk: 0-10. Ondanks de ruime ervaring die Matty, Jan Willem en Geerten elke wedstrijd weer meenemen, bleek dit onvoldoende om Den Dijk van hun stuk te brengen.

Alle uitslagen kunnen worden nagelezen in de TTapp.

Alwin

About Alwin