Afgelopen zaterdag was de finale van de ABM-ICT cup. Tijdens deze finale kwamen Emiel, Jan, Wilmer en Jordin in actie, welke door eenieder relatief eenvoudig werd bereikt. De dag werd gestart met 2 poules van 8 (spelers). In poule A zaten Jordin en Wilmer bij elkaar en in poule B zaten Jan en Emiel bij elkaar. De nummers 1 tot en met 4 gingen door naar de kwartfinales.

In poule A wist Wilmer de 2de plek te behalen, alleen tegen Roald Vos kwam hij niet lekker in zijn spel, wat dus zijn enige verliespartij was. Jordin werd 4de in de poule en wist zich ook te plaatsen voor de kwartfinale. In poule B begon Jan uitstekend met een 3-2 overwinning op Emiel. Jan liep alleen later een puntje mis door van Herbert Keijman te verliezen met 3-2. Emiel kwam na zijn verliespartij tegen Jan beter in zijn spel en won vervolgens de overige 6 poulewedstrijden. Doordat Keijman later nog een wedstrijd verloor werd Jan 1ste en Emiel 2de in de poule.

Tijdens de kwartfinales kwam Jan teamgenoot Jordin tegen. Jan wist op zijn manier Jordin te ontregelen en won met 3-1. Wilmer moest aan de bak tegen Keijman en moest diep gaan. Wilmer won namelijk met 13-11 in de 5e. Emiel kwam een oude bekende uit zijn jeugdperiode tegen in de kwartfinale, Max Vleugel. Vleugel speelde goed en won de eerste game, maar Emiel liet zich niet gek maken en zette een tandje bij en trok vervolgens de volgende 3 games naar zich toe.

In de halve finales kruiste Wilmer tegen Jan en Emiel tegen een prima spelende Mika Baert, die in de kwartfinale verrassend Roald Vos uitschakelde. De wedstrijd tussen Wilmer en Jan leek op een 3-0 overwinning naar Jan te gaan maar op 2-0 in games en 4-0 in de 3e game verspeelde Jan toch zijn finale plek. Wilmer knokte knap terug en bleef gefocust en wist uiteindelijk toch de wedstrijd naar zich toe te trekken en verzekerde zich net als vorig jaar van een finaleplek. Emiel won de eerste game tegen Baert maar daarna ging het toch wat stroefjes. De 2e game ging naar de jonge senior maar de 3e en 4e game gingen naar een hardwerkende Emiel en wist zich dus ook net als vorig jaar te plaatsen voor de finale.

De nummers 3 en 5 van de dag werden Jan en Jordin. Jan wist om de 3e plek Mika Baert te verslaan en Jordin won om plek 5 met overtuigende cijfers van Roald Vos, 3-0. Door de uitslag van Jan werd het dus een compleet podium met spelers van TTCM.

De finale werd dus een herhaling van vorig jaar: Wilmer tegen Emiel. Vorig jaar ging de titel, door een 3-1 overwinning, naar Emiel. De revanchegevoelens bij Wilmer waren dus zeker aanwezig. Emiel begon erg sterk aan de finale, tikte raken klappen uit en was dus zeker weer op titelkoers. Wilmer bleef positief, mentaal ijzersterk en won de 2e game. In de 3e game was Emiel het even kwijt, Wilmer maakte Emiel aan het wankelen en kwam met 7-2 voor, maar Emiel knokte zich sterk terug bleef rustig en won de 3e game met 11-8. In de 4e game leek Emiel de wedstrijd naar zich toe te trekken en kwam met 5-1 voor maar Wilmer bleef scherp en pakte verrassend de 4e game waar door er dus een beslissende 5e game nodig was. In die 5e game ging het heel erg gelijk op, beide maakten hier en daar onnodige fouten waardoor het gigantisch spannend werd. Op 9-9 mocht Emiel gaan serveren en kwam op matchpoint. Waar Wilmer de hele wedstrijd goed gefocust was op de service van Emiel maakte hij nu een directe fout en werd Emiel dus de winnaar van de 9e editie van de ABM-ICT Cup. Zijn 3e titel want de eerste editie schreef hij ook op zijn naam. Door de behaalde finaleplek van Wilmer en Emiel mogen ze aanstaande zaterdag ook mee doen bij de ABM-ICT Super Final: een toernooi voor senioren met een A, B of C licentie. Soren de Witte doet mee. Jullie zijn van harte welkom bij ttv Arnemuiden vanaf 11:00 uur.

Buiten het succes van onze clubgenoten om was dit weer een zeer geslaagd toernooi. Een toernooi met gezelligheid, sportiviteit en leuke wedstrijden. Tot volgend jaar.

Voor foto’s verwijzen we naar de Facebook pagina van het toernooi.

Bijdrage door Emiel de Rijke

Alwin

About Alwin