Een beknopt verslag van de resultaten week 5.

Jeugd

 1. Tegen het niet veel sterker geachte Hotak ’68 ging onze 1e jeugdteam verrassend met 7-3 onderuit. Jonah trok zijn uitstekende vorm door en won al zijn wedstrijden. Mike en Karen kwamen tegen Ronny, Rianne en Youri net tekort. Halverwege de competitie staan ze vijfde, met slechts één punt achter nummer vier Hotak ’68  en één punt achter nummer drie HelwegenPeters/Westa.
 2. Ons 2e jeugdteam won voor de tweede keer op rij met 0-10. Dit keer moest TIOS ’51 eraan geloven. Door deze overwinning blijven Melle, Jan en Julian aan kop, inmiddels met een straatlengte (13 punten!) voorsprong op nummer twee Waalwijk.
 3. Nick, Yves en de spoedig herstelde Richella wonnen met 2-8 Vice Versa ’51. Richella bleef ongeslagen, terwijl Nick en Yves allebei twee wedstrijden wisten te winnen. Door de riante overwinning staan ze nog steeds eerste, met vier punten voorsprong op nummer twee Belcrum.
 4. Martha, Vita en Jordy speelde gelijk tegen Hotak ’68. Vita en Martha wonnen allebei twee wedstrijden en Jordy won er één. Aan de kant van de tegenstander bleef Joey ongeslagen. Yerseke wordt zo goed als zeker kampioen, maar ondanks de huidige vierde plek is er voor de rest nog alles mogelijk.
 5. Justin, Kees en Eva wonnen wederom eenvoudig. Vice Versa ’51 werd met 0-10 verslagen. Concurrent ODT Kanjers Uitzendbureau won met 9-1, waardoor de voorsprong is opgelopen tot vier punten in het voordeel van ons 5e team. Vooralsnog is het een spannende strijd om het kampioenschap.
 • De starterscompetitie Zeeland lag stil. De volgende ronde is op 3 oktober in Terneuzen.

Senioren

 1. Het eerste team verloor voor een tweede keer op rij. Dit keer was SVE met 7-3 te sterk. Wouter zorgde voor de drie punten, Sören en Jonathan konden helaas geen wedstrijden winnen. Door de uitslagen van de laatste twee wedstrijden, is ons 1e seniorenteam inmiddels afgezakt naar een vijfde plaats. Hopelijk weten ze het tij nog te keren, zodat degradatie kan worden afgewend. (lees het online PZC artikel hier). 
 2. Na een overwinning van ons tweede team op Tanaka, werd afgelopen vrijdag JCV verslagen. Riny (3) en Marc (2) zorgde voor de punten, terwijl invaller Jordin alle drie zijn wedstrijden in vijf games verloor. Doordat de dubbel wel werd gewonnen, werd met minimaal verschil gewonnen. Ons 2e seniorenteam staat twee punten achter de nummer één, maar ook slechts één punt boven de degradatiestreep. Een spannende tweede seizoenshelft ligt dus in het vooruitzicht.
 3. Jan, Wilmer en Rogier wonnen wederom knap, nu met 4-6  van TTCV Van Herwaarden. Wilmer is nu helemaal los en won wederom zijn drie wedstrijden. Jan won wederom twee wedstrijden en Rogier won een wedstrijd. Door het prima resultaat staat senioren 3 knap derde.  
 4. Senioren 4 won voor het eerst dit seizoen, Belcrum werd met 3-7 verslagen. Jan Willen, Rinze en Peter wonnen ieder twee wedstrijden. Ondanks het prima resultaat, lijkt het lastig te worden degradatie te ontlopen. Aankomend weekend moet het team tegen SAR ’72, welke dik gewonnen moet worden om de hoop levend te houden.
 5. Ronald, Richard en Sandra verloren met 2-8 van de enige titelkandidaat Arnemuiden. Richard en Roland wonnen allebei in vijf games van Erik. Heel veel meer zat er voor senioren 5 niet in. Door het resultaat zakte senioren 5 een plaatsje naar de derde plek.
 6. SAR ’72 won met 7-3 van Ronald en Gerard. Ronald en Gerard hadden een even groot aandeel in de drie punten; één enkel en de dubbel werd gewonnen. Halverwege de competitie staat senioren 6 op de laatste plaats, slechts drie punten achter de veilige vierde plaats. Het verschil met de nummer een is inmiddels van vijf punten opgelopen tot tien punten.
 7. Na een paar magere resultaten, speelde senioren 7 met 5-5 gelijk tegen Yerseke. Jan en Edo wonnen twee wedstrijden, Marco droeg doormiddel van de dubbel bij aan het resultaat. Het 7e zal samen met Yerseke gaan uitmaken wie laatste wordt in deze poule.
 8. Rikki, Dicky en Ron haalde wederom uit, dit keer werd Kerkwerve getrakteerd op een nederlaag: 1-9Alleen Dicky hoefde de tegenstander slechts één keer te feliciteren. Door de prima resultaten de laatste weken staat senioren 8 inmiddels bovenaan, met vier punten voorsprong op nummer twee Scaldina. 
 9. Ons negende team won met 7-3 van Reynaert. Geerten won drie wedstrijden, Elroy twee en Jan Willem een. Senioren 9 staat nog wel laatste, maar sluit nu aan bij de grote middenmoot.

Alle uitslagen kunnen worden nagelezen in de TTapp.

Walcherse Bedrijfstafeltennis Vereniging (WBTV)

 • De resultaten en de stand zijn hier te vinden.
Alwin

About Alwin