Zaterdag 21 april was alweer de 5e en tevens laatste speelronde van de Zeeuwse Starterscompetitie. De karavaan deed nu Middelburg aan. De 15 spelers van Effect, Scaldina, Arnemuiden, Reynaert en Middelburg deden samen een goede warming-up. Bij het bodyguard spel bleek dat ze elkaar namen al goed kenden! Na een inspeelgedeelte waarbij iedereen met elkaar speelde (elke minuut wisselden de speelpartners) begonnen de drie 5-kampjes. Dus voor elke speler 4 wedstrijden op het programma. Met 5 tafels was iedereen druk met spelen of tellen. Een pauze, waarin de barvrouw de nodige versnaperingen had klaargezet, was daarom geen overbodige luxe.
In de sterkste poule was het erg spannend. Jesse (TTCM) was tot nu toe onverslaanbaar, maar op de laatste speeldag was Thimo (Reynaert) hem de baas, met 13-11 in de vijfde game! Ook in de andere poules waren de spelers aan elkaar gewaagd en trokken Kymani (TTCM) en Nout (TTCM) aan het langste eind. De spelers kijken al uit naar het nieuwe seizoen. De sterkste deelnemers zijn er dan misschien al aan toe om in de echte NTTB competitie te gaan spelen!

Alle foto’s van deze dag zijn te vinden op de Flickr-pagina van TTC Middelburg.

Nog even op een rijtje de uitgangspunten waarmee de Zeeuwse verenigingen afgelopen december de Zeeuwse Starterscompetitie hebben opgericht:
– Maximaal 6 wedstrijdrondes per half jaar (in speelzalen met minimaal 4 tafels)
– Reisafstanden beperken tot Zeeland;
– Een vereniging kan een willekeurig aantal spelers aanmelden voor elke speelronde (dus niet per sé teams van 2 of 3 spelers);
– Spelers spelen minimaal 4 wedstrijden, maar de speelduur is niet langer dan bij een gewone NTTB competitiewedstrijd van 3 tegen 3;
– Niveauverschillen beperken door de indeling steeds aan te passen aan de rondes die al gespeeld zijn;
– Plezier en vrienden maken staat voorop. De vereniging die een speelronde organiseert laat de spelers gezamenlijk een warming-up doen en maakt er voor iedereen een leuke ochtend / middag van.
– Coaching niet of beperkt. Dit vergt minder inspanning van de verenigingen en helpt de spelers zelfstandig te worden. Begeleiders sturen vooral op sportiviteit en ontwikkeling van alle spelers en niet op resultaat.
Zeeuwse clubs die er tot nu toe nog niet bij waren zijn van harte welkom om aan te sluiten na de zomer!

Alwin

About Alwin