Door Antoinet Wisse (moeder van Jan en Kees Schreur)

Het leek wel een Sinterklaasfeest, zoveel kinderen waren er woensdag 21 november in de Zandkuil! Maar liefst 13 teams deden mee aan het Basisscholentoernooi 2018! Veel teams van het Talent, maar ook de ABS, de Acaciahof, de Franciscusschool en de Stroming waren vertegenwoordigd. Langs de lijn was het een gekrioel van meegekomen supporters en kwebbelende ouders, die gaandeweg de middag toe moesten geven dat tafeltennis echt veel leuker is dan ze van tevoren gedacht hadden.

Na een goede warming-up van hoofdtrainer en toernooiorganisator Jelle-Jan barstte de voorrondes los. Terwijl Ingrid vanachter het glas de voortgang bijhield en de bekers bewaakte, was in de zaal een hele groep jeugdleden en ouders volop in actie om de boel in goede banen te leiden en alle ballen op de tafels te houden. Ook twee stagiaires vanuit de CSW boden een helpende hand.

Er werden heel wat partijtjes gespeeld. Sommigen waren spannend, er waren ook wat partijtjes bij waarbij de een wel erg makkelijk kon winnen van de ander. Ook potjes die voor de scheidsrechter moeilijk te tellen waren kwamen voor, naast punten werden daar de nodige aanwijzingen gegeven. Dát is de charme van het basisscholentoernooi! De acht teams die vorige week al waren komen trainen hadden wellicht een kleine voorsprong.
Na een korte pauze, met veel limonadesiroop en pepernoten maakten de kinderen zich op voor de strijd naar een plaats in de finale!

In de 7 teams tellende poule van groep 7 en 8 waren de spelers behoorlijk aan elkaar gewaagd maar er kan altijd maar één team winnen. Na een bloedstollende slotpartij tussen team Stijn/Eva van de Franciscusschool en team Shun/Kees van het Talent moesten de vrienden uiteindelijk toch in broer en zus hun meerderen erkennen. Of dat in de volgende ronde ook zo zal gaan wachten we in spanning af! Puk & Sep van de ABS en Nout & Kylian van de Tweemaster stonden gezellig met zijn allen op de gedeelde 3e plaats van het erepodium, terwijl Faas & Mika van het Talent en Mylene, Lynn, Ide en Jonathan van de ABS na indrukwekkend spel toch net buiten de prijzen vielen.

De poule van groep 3 t/m 6 had ook een finale van hoog niveau. Jannes & Jurre van de Acaciahof deden ontzettend hun best om Tijn & Luke de baas te blijven maar het team van het Talent stond uiteindelijk toch op de bovenste trede van het erepodium. De gedeelde 3e plaats was een Talent-onderonsje, zeer tevreden zaten Thorben, Dinant, Noah en Mats daar hun zege te vieren. Lateesha en Armano juichten hun klasgenootjes toe en Jaylano & Jochum van De Stroming sloten de rij, moe maar voldaan!

Na de nodige foto’s, applausjes, bekers, lintjes en zelfs voor alle deelnemers een tafeltennisbatje kon Jelle-Jan als organisator terugkijken op een zeer geslaagde middag waar zeker een paar nieuwe inschrijvingen uit voort zullen vloeien. Hoe het deelnemersveld er tijdens de finale op 3 januari uit gaat zien is nog even een verrassing, maar dat het ook weer een superleuke middag zal worden staat vast!

Hulde voor de deelnemers, maar zeker ook voor Boudewijn, Jonah, Richella, Mike, Jan, Vita en Jesse die deze middag mogelijk hebben gemaakt!

Alwin

About Alwin