Door Danielle Steijn-Laing
De helft van de competitiewedstrijden zijn achter de rug. Het is tijd voor de ‘returns’. De Middelburgse jeugdteams staan er bijzonder goed voor en als ze de lijn zo voortzetten, dan kunnen drie van de vijf jeugdteams zich opmaken voor het kampioenschap.
 1. Team 1: Samen met Papendrecht staan de spelers van het eerste jeugdteam onderaan. Reden om weer net zo’n goede prestatie als in de eerste wedstrijd neer te zetten. Maar waar vorige keer met 7-3 werd gewonnen, kijken Karen, Mike en Jonah halverwege de wedstrijd tegen een 4-1 achterstand aan. Helaas kwamen ze uiteindelijk niet verder dan 2-8 door twee winstpartijen van Jonah.
 2. Team 2: Julian, Jan en Melle staan halverwege de competitie al op 13 punten voorsprong. Vandaag kwam Irene uit Tilburg op bezoek. Uit werd nog met 7-3 gewonnen. Vandaag moesten de mannen genoegen nemen met een gelijk spel. Jan won overtuigend al zijn wedstrijden. Julian en Melle hadden het vandaag beduidend moeilijker tegen een afwachtende speler en speler met lange noppen. Zij kwamen beide tot 1 overwinning. Ook het dubbelspel ging naar de tegenstander, waardoor het 5-5- werd.
 3. Team 3: Nick, Richella en Yves speelden vandaag tegen Markiezaat. Ze staan voor de wedstrijd 4 punten voor op de nummer 2. Markiezaat staat bijna laatste. Team 3 hoopte het resultaat van vorige keer, een 9-1 overwinning, zeker te evenaren. Dat is gelukt. Met een 10-0 overwinning verstevigen ze hun koppositie. De voorsprong liep hierdoor op naar 10 punten.
 4. Team 4. Jordy en Vita worden vandaag bijgestaan door Justin, die twee wedstrijden speelt. TCO liet z’n twee sterkste spelers thuis, waardoor ook dit team overtuigend met 10-0 won. Een mooie uitslag om heel wat hoger in de poule te komen.
 5. Team 5: Kymani, Justin en Kees lieten ook niet veel heel van hun tegenstanders en wilden niet onderdoen voor de andere thuisspelende teams. Het staat 8-0 als Kymani als enige z’n tegenstander van Markiezaat moet feliciteren. Maar de uitslag van 9-1 is zeker genoeg om de koppositie te behouden.
 • De starterscompetitie Zeeland lag nog steeds stil. De volgende ronde is op 3 oktober in Terneuzen.
Senioren
 1. In ons hoogste team speelden Wouter, Sören en Emiel tegen mede degradatie kandidaat HBC. Wouter en Sören wisten al hun partijen te winnen. Emiel lukte het helaas niet om een partijtje te winnen. Ook de dubbel ging naar de tegenstanders waardoor de einduitslag 6-4 werd.
 2. De 10-0 overwinning van team 2 uit tegen de Back Hands zorgt in een klap dat het team uit de degradatie zone komt en zo op de eerste plaats beland. Door de zeer sterke opstelling van het team met Marc, Thomas en Jan-Henk waren de Back Hands kansloos. Alleen de jonge dame bij de tegenstanders wist er twee keer een vijfde game uit te slepen, maar alles viel de kant van Middelburg op.
 3. Team 3 deed goede zaken door met 7-3 van Taverbo te winnen. Jan was ditmaal de kopman met drie overwinningen. Wilmer herpakte zich goed na z’n eerste verliespartij en voegde er nog twee winstpartijen aan toe. Deze twee mannen sleepten ook nog het dubbel binnen. Rogier voegde nog een mooi punt toe aan het geheel. Opvallend detail: deze keer hebben de mannen geen enkele vijf-setter gespeeld, terwijl ze geregeld het daar op aan laten komen.
 4. Team 4 met Jan-Willem, Peter en Alwin wisten hun 8-2 verlies tegen SAR van de vorige keer, dit keer volledig om te draaien naar een 6-4 overwinning. Peter en Alwin wonnen er allebei 2. Jan-Willem won 1 partij.
 5. Ewout, Richard en Sandra van team 5 wonnen met 6-4 van Effect. Ze hebben de punten eerlijk verdeeld door alledrie twee partijen te winnen, zij het wel van verschillende tegenstanders. Dit team staat nu mooi tweede in hun poule.
 6. Het zesde team staat onderaan in hun poule. Gerard K., Gerard T. en Niels verloren met 6-4 van Tanaka. Gerard T wist twee van z’n wedstrijden te winnen, Niels eentje. Helaas bleef Gerard K met legen handen.
 7. Het 7e team heeft niet gespeeld dit weekend.
 8. David, Rikkie en Dicky uit team 8 weten thuis met 6-4 te winnen van TCO. Rikkie en David winnen beiden twee wedstrijden, Dicky 1. De mannen gaan aan kop in deze poule.
 9. In deze poule van 8 weet het 9e team met Geerten, Matty en Elroy te winnen met 8-2 van Scaldina. Alleen Matty en Elroy moeten beiden een tegenstander feliciteren.

Alle uitslagen kunnen worden nagelezen in de TTapp.

Walcherse Bedrijfstafeltennis Vereniging (WBTV)

 • De Meppers en Provincie lijken door de prima resultaten afgelopen woensdag, beide wonnen hun wedsrijd met 8-2, uit te gaan maken wie kampioen wordt. Stomerij Veldman moet door een 4-6 verliespartij even een pas op de plaats maken. Alle resultaten en de actuele stand zijn hier te vinden.
Alwin

About Alwin