Terugblik vrijdagavond: Seniorenavond!!!

By 3 december 2018Competitie
Tafeltennis; Senioren; Competitie

Door Antoinet Wisse

Vrijdagavond wisten de heren van team 8 in de Zandkuil met een mooie 6-4 te winnen van Kerkwerve, waarmee ze de nummer 2 Arnemuiden achter zich lieten en Kampioen werden, hoera voor de heren! Ron heeft een uitgebreider verslag van de wedstrijd en het afgelopen seizoen beloofd, dat houdt u nog van ons tegoed! Voorlopig stralen de mannen van trots, en terecht!

Heren 3 won in de Zandkuil met 7-3 van TTCV Van Herwaarden, waarbij Jan, Wilmer en Jordin ieder 1 verliespunt voor hun rekening namen. Ze eindigden daarmee als derde in de poule waarin Belcrum 1 welhaast oppermachtig leek!

Van datzelfde Belcrum kwam het 4e team deze avond naar de Zandkuil, waar ze tegen het 4e van TTCM mochten spelen. Rinze, Alwin en Peter wonnen die wedstrijd met 6-4, Alwin maakte een hattrick (wat bij tafeltennis vast niet zo heet) en Rinze en Peter wonnen er ook allebei één. Hiermee eindigden zij in deze poule op een mooie 5e plaats, ondanks dat zijn zij nu gedegradeerd…

Team 5 speelde uit, maar toch dichtbij. Richard, Carl en Arjan speelden in Arnemuiden een gelijk spel, alwaar ze hun tegenstander mocht feliciteren met het kampioenschap en zelf 2e werden in deze poule.

Edo, Jan en Marco van team 7 trokken naar die andere bekende Zeeuwse vissersplaats, daar wonnen ze met 6-4, waardoor niet zijzelf maar wel het team van Yerseke als laatste in deze poule eindigde. De wedstrijd volgende week tegen Arnemuiden zal bepalen of zij in de 3e klasse mogen blijven spelen.

Van team 6 waren Ronald, Gerard en Niels in de Zandkuil waar ze het 3e van SAR ontvingen. Ze wonnen met 6-4 en eindigden daarmee in de bovenste helft van de poule op een 3e plaats.

Team 9 was ook in de Zandkuil waar ze hun tegenstander kampioen van de poule zagen worden en zelf net niet als laatste eindigde. En dan speelden ze ook nog in een andere poule een wedstrijd tegen Scaldina, die in gelijk spel eindigde en waarmee ze als 4e eindigde in de poule.

Ik was er niet bij, maar ik mag aannemen dat ze met zijn allen het kampioenschap van team 8 gevierd hebben. Hoe dapper dat Ron de volgende ochtend alweer vroeg achter de bar stond om de jeugd op hun wenken te bedienen!

Ondertussen waren de heren van team 2 helemaal naar Vught, en voor die wedstrijd schakelen we over naar Thomas, want die was erbij. “Het tweede heren team vertrok vrijdagavond rond 18:00 vanuit Middelburg naar Vught met de opdracht om een drietal punten te behalen om daarmee het kampioenschap in de hoofdklasse veilig te stellen. Voor deze missie speelde de vaste waardes Riny en Thomas en, de op het laatste moment voldoende fit verklaarde, Jan Henk mee. Bij JCV uit Vught stond de oud-Middelburg speler Jos Verhulst de laatste paar wedstrijd in de basis met nog een honderd procent score en ook Jan Henk stond nog op honderd procent dus een ware clash werd in Vught verwacht! Bij aankomst bleek dat Jos Verhulst nog enkele fysieke ongemakken had en het gevecht met Jan Henk maar ook met Riny, waarvan hij in het verleden ook heeft verloren in de 1e divisie, niet aan te kunnen. De rol van kopman bij JCV werd echter met verve waargenomen door Tom Verhees (ook oud 2e divisie) die het de spelers van het tweede team erg lastig maakte. In de eerste wedstrijd van de avond ontstaat er gelijk een waar gevecht tussen Tom Verhees en Riny waarbij de kopman van JCV in de vijfde game net iets sterker bleek. De drie wedstrijden daarna werden redelijk eenvoudig gewonnen door Jan Henk en Thomas. En ook de dubbel werd glansrijk gewonnen, waarmee de titel binnen was. Het ‘we are the champions’ of ‘Kampioenen’ klonk helaas niet uit de speakers, maar een grote glimlach op het gezicht van de spelers én een felicitatie van de tegenstander, zorgde voor een ontspannen sfeer om de wedstrijd in uit te spelen. In het vervolg was vooral de wedstrijd tussen Jan Henk en Tom Verhees een erg mooie en goede wedstrijd waarbij de beslissing pas in de vijfde game viel. Na een 8-2 en 10-8 tussenstand voor Jan Henk knokte Tom Verhees zich terug tot 10-10, waarna er een heus gevecht ontstond die uiteindelijk met 16-14 gewonnen werd door Jan Henk. Hiermee stond er een 8-2 (Thomas verloor tussendoor van Tom Verhees) score op het scorebord waarmee het tweede team met negen punten voorsprong op Tanaka kampioen is geworden in het hoofdklasse poule A.

Tot zover de najaarscompetitie voor de senioren, op naar de volgende!

Alwin

About Alwin