Door Andrea Janse (moeder van Ewout van Dijken)

Zondag 28 oktober. Al vroeg dag, gelukkig mochten we door het ingaan van de wintertijd een uurtje langer slapen. 8.30 uur op naar Veldhoven voor de plaatsing voor de landelijke meerkampen in Almere. De mannen, Mike en Ewout, hebben er zin in. Vergezeld door de mental coaches Ron en Andrea.  De reis verloopt voorspoedig en er is voldoende tijd om een balletje in te slaan. Dit is wel nodig, want het is ijzig koud in de zaal (en in de kantine).

Mike speelt een 8 kamp op 2 tafels. Het spelersveld is van diverse kwaliteiten.  De eerste partijen zijn een paar opwarmertjes. Met weinig moeite weet Mike deze naar zijn hand te zetten.  Het venijn zat hem in de staart tegen zijn trainingsmaatjes vanuit de bondstraining. Mats, Ruben en Seppe. Met wat meer zweet op het voorhoofd weet hij ook de partij tegen Ruben naar zijn hand te zetten.  Mats bezorgde Mike nog iets meer zweet, maar hij liet zich niet gek maken.  Door de neus in en door de mond uit en goed de tijd nemend voor de eigen service levert ook hier een winstpunt op. Tot slot Seppe. Een spannende partij die gelijk op gaat. Bij een 2-2 stand is Mike het beu en zet een tandje bij wat hem in de 5e set met een ruime overwinning tot de 1e plaats in de poule brengt.

Ewout start lastiger in een 6 mans poule. Hij start gelijk tegen de op nummer 1 en 2 geplaatsten in de poule. Twee heel goede opwarmer in 5 sets waarbij Ewout net te kort kwam. Na 2 verliespartijen keert het tij voor Ewout en weet hij ook een partij op zijn naam te zetten. Uiteindelijk eindigt hij 3e in zijn poule, waardoor hij nog een kamp moet spelen voor een plaatsing in Almere. Deze kamp bestond uit nog 2 partijen. Aangemoedigd door Mike weet hij de eerste partij met 3-1 op zijn naam te zetten. De laatste partij tegen Rick is bloedstollend.  Helaas komt Ewout net te kort.

Het was een lange dag. Moe maar voldaan gaan we weer op huis aan.
Alwin

About Alwin