Voorjaarscompetitie is los!

By 3 februari 2019Competitie

Een verslag van Daniëlle Steijn over speelronde 1

De afgelopen weken heeft iedereen zich goed voorbereid op de competitie. Vooral de jeugdige spelers maakten naast de trainingen gebruik van de vrijspeelmogelijkheden op woensdagavond en zondagmiddag. Met al die uurtjes achter de tafel gaat het vast lukken tijdens de eerste wedstrijden van de competitie.

Helaas spelen niet alle jeugdteams dit seizoen tegelijk thuis, maar doordat de starterscompetitie Zeeland in de Zandkuil plaatsvindt, is de zaal op 2 februari goed gevuld. Team 2 en 5 spelen thuis.

Team 2 en 5 thuis

Team 2 mag het een klasse hoger opnemen tegen The Back Hands. De van Westerzicht overgekomen Justin speelt z’n eerste wedstrijd. Hij laat meteen zien dat hij in deze klasse thuis hoort door twee van z’n wedstrijden te winnen. Jan voegt daar heel knap nog twee wedstrijden aan toe en Julian 1. Omdat Justin en Jan ook het dubbel naar zich toetrekken, eindigt de stand op 6-4 voor Middelburg.

Team 5 is ook een klasse omhoog en zet een mooie 7-3 neer. Kees weet al z’n wedstrijden te winnen. Alleen z’n eerste partij weet hij heel spannend te maken. Door zich op tijd te herpakken, zet hij de vijfde game net op tijd naar zijn hand. Eva wordt twee keer gefeliciteerd. Alleen Jesse komt tot 1 winstpartij. Hij had duidelijk last van z’n zenuwen tijdens zijn eerste competitiewedstrijd. Zijn goede spel is net niet genoeg om beide vijfde games naar zich toe te trekken.

Team 3 naar Back Hands en 4 naar Arnemuiden

Nick, Richella en Yves vertrekken naar Sint Willibrord. Ook zij mogen een klasse hoger spelen. De tegenstander van vandaag is echter het team dat vorig jaar in hun klasse de beste nummer 2 was en daarom het nu ook in de 3e klas mag proberen. Vorig jaar werd een keer met 7-3 gewonnen maar ook met 7-3 verloren. Deze keer was er een mooie puntendeling. Nick won met heel rustig spel redelijk makkelijk al z’n wedstrijden. Hij had ook nog wat recht te zetten van vorige keer toen hij moest opgeven. Richella trok 1 partij naar de kant van Middelburg. Yves had helaas z’n dag niet en bleef met lege handen. Nick en Richella wonnen ook het dubbel.

Team 4 met Vita, Jordy en Gilles spelen tegen de degradant uit de 3e klas. In Arnemuiden verliezen ze helaas met 8-2. Alleen Vita weer twee keer tot winst te komen. Deze teams spelen in dezelfde poule als team 5.

De Zandkuil in de middag: jeugd 1 en heren 1 thuis

Mike, Karen en de van Westerzicht overgekomen Jesse verliezen helaas hun eerste wedstrijd met 7-3 van ’t Belke uit Tegelen. Zij weten alle drie alleen van een meisje te winnen. De twee lange pubers van de tegenstander weten, ook nog ver achter tafel, alle ballen met gemak terug te brengen. Middelburg 1 doet z’n best om de vaak lange rally’s te winnen, maar dat lukte helaas niet.

Jonathan, Soren en Emiel laten geen spaan heel van hun tegenstanders van DOV uit Heerhugowaard. 10-0! Ondanks dat de tegenstander hun twee sterkste spelers thuis hadden gelaten, hadden zij toch wel verwacht een paar punten te kunnen pakken. Middelburg had daar andere ideeën over. Slechts twee keer weet de tegenstander tegen Soren en in het dubbel er een vijfde game uit te slepen. Beide keren wordt die vijfde game met zeer ruime cijfers rechtgezet en mogen de ‘mannen’ met recht trots zijn op deze uitslag.

De afdelingssenioren

Het tweede team reist met Riny, Thomas en Alwin af naar Hotak’68 in Hoogerheide. Riny en Thomas worden beide drie keer gefeliciteerd door hun tegenstanders. Doordat Alwin daar nog een puntje aan toevoegt weten de mannen hun eerste wedstrijd te winnen met 7-3.

Jan, Jordin en Rogier winnen hun eerste wedstrijd met 8-2 van ODT uit Roosendaal. Jan en Rogier blijven ongeslagen. Alleen Jordin verliest z’n eerste wedstrijd. Ook komen Jan en Jordin niet tot winst in het dubbel. Door de ruime uitslagen van de andere twee wedstrijden wordt meteen duidelijk dat er inderdaad drie sterke en drie mindere teams in deze poule zitten.

Terwijl het vierde team vorig jaar degradeerde uit de 1e klas, hebben ze toch weer in plekje in deze klasse toebedeeld gekregen. Helaas komen Ewout, Jan-Willem en Peter niet verder dan een 7-3 verlies tegen Die Meede in Made. Ewout en Jan-Willem weten allebei een partij te winnen van verschillende tegenstanders en samen winnen ze ook het dubbel.

Team 5 speelt thuis tegen Smash ’76 uit Sint Annaland. De uitslag eindigt in een 5-5. Jonah deputeert bij de senioren en weet twee keer tot winst te komen. Sandra en invaller Niels weten daar allebei een punt en toe te voegen. Jonah en Sandra zetten ook een mooi dubbel neer die ze ook naar hun hand zetten.

Team 6 met Ronald, Gerard en John, die sinds kort opnieuw het batje weer ter hand heeft genomen, verliezen thuis met 8-2 van de oude rotten van Aloysius uit Grauw. Wel winnen ze hun dubbel en alleen Gerard weet te winnen van oud vedette Anja d’Hondt-Van de Vijver.
Naast deze tafel speelt ook team 8 met Ron, Rikkie en David. Zij spelen in dezelfde poule als team 6, dus de kwaliteiten van de verschillende tegenstanders kunnen al gelijk geanalyseerd worden. Helaas ondervindt ook dit Middelburgse team een flinke nederlaag, de sterkste spelers er niet eens bij zijn. Ron, Rikkie en David weten alleen het dubbel te verzilveren tegen het sterke Arnemuiden, waar zelfs geen enkele vijfde game er gesleept kan worden.

In de andere derde klasse gaat het ook niet goed met team 7. Hans, Jan en Marco verliezen met ruime cijfers: 8-2. Alleen Jan komt 1 keer tot winst. Maar het dubbel mogen zo ook op hun naam schrijven.

Matty, Geerten en Jan-Willem verliezen nipt hun wedstrijd bij Westerzicht. Door twee winstparten van Geerten, 1 van Matty en 1 van Jan-Willem gaan ze naar huis met een 6-4 verlies.

     VR 01 feb 20:00
Senioren 10101 TTC Middelburg 3 8-2 ODT Kanjers Uitzendb 1
Senioren 11203 Die Meede 3 7-3 TTC Middelburg 4
Senioren 12102 TTC Middelburg 5 5-5 Smash ’76 3
Senioren 12701 TTC Middelburg 6 2-8 Aloysius 1
Senioren 12703 TTC Middelburg 8 1-9 Arnemuiden 3
Senioren 15003 Westerzicht 1 4-6 TTC Middelburg 9
     ZA 02 feb 10:30
Jeugd 11103 TTC Middelburg 2 6-4 The Back Hands 1
Jeugd 18103 TTC Middelburg 5 7-3 SAR ’72 2
     ZA 02 feb 13:30
Jeugd 15102 The Back Hands 2 5-5 TTC Middelburg 3
     ZA 02 feb 14:00
Senioren 10201 Hotak ’68 1 3-7 TTC Middelburg 2
Senioren 12802 De Pin Pongers 1 8-2 TTC Middelburg 7
Jeugd 18102 Arnemuiden 1 8-2 TTC Middelburg 4
     ZA 02 feb 14:30
Landelijk Heren 11803 TTC Middelburg 1 10-0 DOV 1
Landelijk Jeugd 18203 TTC Middelburg 1 3-7 ’t Belke 1

De Zeeuwse starterscompetitie

En last but nog least nog een verslagje van Jelle-Jan over de Zeeuwse starterscompetitie die ook weer is begonnen. De eerste van 6 speelrondes vond plaats in Middelburg.
Hier kwamen 12 spelers van RDT, Effect, Westerzicht en TTC Middelburg.
Op 4 tafels werkten ze 2 zeskampen af, nadat ze samen een warming-up met kennismakingsspellen hadden gedaan.
Andrey van TTC Middelburg werd winnaar van poule 1. Hij mag deze plek over 2 weken verdedigen, als er ook nog spelers van SAR en Reynaert bij zijn.

Uitslagen

Poule 1:
1. Andrey Geschiere (TTCM)
2. Giovanni Mocko (Effect)
3. Nout Treurniet (TTCM)
4. Jia-le Wu (Effect)
5. Rens de Raad (TTCM)
6. Job van der Heijde (Westerzicht)

Poule 2:
1. Vito Benjaminsz (Effect)
2. Jonathan van de Gruijter (Westerzicht)
3. Kay Benjaminsz (Effect)
4. Luc de Looff (TTCM)
5. Mathis Majean (RDT)
6. Samuel van de Gruijter (Westerzicht)

 

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse