Tafeltennis voor iedereen

Iedereen kan meedoen en plezier beleven aan tafeltennis!

Onze vereniging biedt tafeltennis voor iedereen: spelers en speelsters, jongens en meisjes, mannen en vrouwen, toptalenten en recreanten, mensen met of zonder beperking. We bieden de gelegenheid om in clubverband te tafeltennissen: vrijspelen, trainen, competitie, socializen… het kan op meerdere dagen van de week. Iedereen kan meedoen en plezier beleven aan tafeltennis! Kom gewoon langs en maak kennis met tafeltennis en de vereniging TTC Middelburg.

Tafeltennisaanbod voor beginnende jeugdleden

Aanbod
 • Trainen (1x per week)
 • Interne competitie (2x per jaar)
 • Starterscompetitie Zeeland (10x per jaar)
 • Clubkampioenschappen (1x per jaar)
 • Seizoenafsluiting (2x per jaar)
 • Zeeuws basisscholierentoernooi (1x per jaar)

Tafeltennisplezier voor iedereen vanaf 6 jaar

Voor beginnende tafeltennissers hebben we een aanbod wat gericht is op het spelenderwijs aanleren van de tafeltennistechnieken en wedstrijdelementen. De nadruk ligt daarbij op spelplezier. Kom een keer langs om de sfeer te proeven, kennis te maken of om een keer mee te doen. Je kunt drie keer gratis proefdraaien tijdens een training of een andere activiteit!

Trainen

Starters hebben de mogelijkheid om een keer per week te trainen in de instroomgroep. Onder leiding van een gediplomeerde trainer en diverse assistent trainers wordt getraind door jeugdleden die nog maar kort op tafeltennis zitten of nog maar net competitie spelen. Op een sportieve en plezierige wijze wordt er in verschillende spelvormen de basis van de tafeltennissport aangeleerd. Heb je zin om een keer mee te tafeltennissen? Kom dan langs! Je kunt 3 keer vrijblijvend deelnemen aan de trainingen.

Trainingstijden

Interne competitie

Twee keer per jaar organiseren we een interne competitie. Op een zaterdagochtend wanneer onze jeugd thuiswedstrijden speelt, wordt onderling de beginselen van competitie spelen uitgelegd en in praktijk uitgevoerd (spelvorm, puntentelling en begeleiden). Na overleg met ouders wordt overgegaan tot deelname aan de competitie in de afdeling ZuidWest van de NTTB.

Starterscompetitie Zeeland

Naast de interne competitie bieden wij, in samenwerking met diverse andere Zeeuwse verenigingen, voor beginnende jeugdleden de Starterscompetitie Zeeland. Hier ligt wederom de nadruk op het aanleren van de competitiebeginselen. Echter doen ook beginnende tafeltennissers van andere verenigingen mee.

Website Starterscompetitie Zeeland

Clubkampioenschappen

Jaarlijkse organiseren we clubkampioenschappen waar alle leden van de vereniging aan deelnemen. In diverse klassen, ingedeeld naar niveau (dus ook een beginnersklasse voor jeugdleden), wordt gestreden om de titel clubkampioen.

Meer informatie

Seizoensafsluiting

Voor de jongste leden van onze vereniging organiseren we in juni en in december de seizoensafsluiting. Tijdens deze seizoensafsluitingen spelen we diverse spelletjes (bv. tafeltennissen met vreemde batjes, tafeltennissen op vreemde tafels, schipper mag ik over varen, tik spelletjes etc.). Alle jeugdleden van de vereniging zijn welkom, evenals broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes, vriendinnetjes etc.

Evenementen

Zeeuws basisscholierentoernooi

Het Zeeuws basisscholierentoernooi wordt (naast een paar andere Zeeuwse steden) ook in Middelburg gespeeld. Je hoeft geen lid te zijn van een tafeltennisvereniging om deel te nemen. Het is een leuke manier voor beginnende tafeltennissers om je te meten aan klasgenoten en scholieren van andere basisscholen.

Website Zeeuws basisscholierentoernooi

Tafeltennisaanbod voor gevorderde jeugdleden

Op weg naar de tafeltennis-top of tafeltennissen voor je plezier?

Bij gevorderde tafeltennissers richten wij ons met het aanbod op het ontwikkelen van een eigen tafeltennisidentiteit: aanvallend of verdedigend (tafeltennistechnisch) en competitief of recreatief (tafeltennisintensiteit). Bij competitieve leden worden de trainingen intensiever en wedstrijden/toernooien willen we winnen. Uiteraard is er nog voldoende ruimte voor plezier en vertier. Voor recreatieve leden hebben we een relaxter trainingsaanbod.

Aanbod
 • Trainen (1, 2 of 3x per week)
 • Competitie NTTB (20x per jaar)
 • Tafeltenniskamp (1 week per jaar)
 • Toernooien (diverse)
 • Clubkampioenschappen (1x per jaar)
 • Evenementen (diverse)

Trainen

Voor jeugdleden die competitie spelen en/of de basistechnieken van tafeltennis inmiddels beheersen, bestaan er diverse mogelijkheden om te trainen. Zo zijn er fanatieke trainingsgroepen (2 of 3 keer per week) en er zijn recreatieve trainingsgroepen (1 of 2 keer per week). De trainingen worden geleid door gediplomeerde trainers en zijn gericht op het ontwikkelen van een eigen tafeltennis identiteit en een eigen spelsysteem.

Trainingstijden

Competitie NTTB regio ZuidWest

Het kalenderjaar is verdeeld in twee competities: de voorjaarscompetitie (januari t/m april) en de najaarscompetitie (september t/m november). Competitie speel je in teamverband, een team bestaat uit 3 spelers, en wordt altijd gespeeld op zaterdag. Jouw team wordt ingedeeld in een poule van 6 teams, waardoor je per competitie 10 wedstrijden speelt: 5 thuiswedstrijden en 5 uitwedstrijden.

Uitleg teamindeling

Tafeltenniskamp

Al ruim 40 jaar organiseren we een sportieve tafeltennisweek in de zomervakantie. Deze staat garant voor veel plezier. We trainen de tafeltennistechniek, werken aan de conditie, spelen diverse spelletjes (een gevarieerd avondprogramma), we gaan een keer zwemmen. We verblijven in de prachtige accommodatie van TTV De Treffers te Roelofarendsveen. Alle jeugdleden en een beperkt aantal spelers van andere clubs mogen mee.

Bekijk het introductiefilmpje

Toernooien

Regelmatig worden er regionale (Zuidwest) en landelijke toernooien georganiseerd. Dit zijn over het algemeen individuele toernooien, welke op zaterdag of zondag worden gespeeld, waarbij gespeeld wordt op leeftijdscategorie of speelsterkte. Deze toernooien vinden plaats op andere dagen dan de competities, zodat iedereen mee kan doen.

NTTB kalender

Clubkampioenschappen

Jaarlijkse organiseren we clubkampioenschappen waar alle leden van de vereniging aan deelnemen. In diverse klassen, ingedeeld naar niveau (dus ook een klasse voor gevorderde jeugdleden), wordt gestreden om de titel clubkampioen.

Meer informatie

Evenementen

Wij organiseren jaarlijks diverse evenementen waar de jeugdleden aan kunnen deelnemen. Evenementen zoals het Ladder-toernooi, een standaard bat toernooi, de Barbecue, het FIFA toernooi een het kerstbuffet. In het voorjaar organiseren we een rommelmarkt waarbij alle leden helpen met spullen verzamelen, sorteren en uiteindelijk verkopen.

Evenementen

Tafeltennisaanbod voor seniorenleden

Tafeltennissen voor je plezier, gezondheid en sociale contacten

Als tafeltennisverenigingen bieden wij senioren (18 jaar en ouder) een passend tafeltennisaanbod. De competitieve tafeltennisser kan meermaals per week trainen, vrij spelen, deelnemen aan competities en toernooien. De recreatieve tafeltennisser kan deelnemen aan een rustigere training, kan natuurlijk ook gewoon vrij spelen, deelnemen aan competities en toernooien. Tot slot kunnen senioren deelnemen aan de diverse verenigingsevenementen.

Aanbod
 • Trainen starters/recreatief (1x per week)
 • Trainen gevorderden niveau (1 of 2x per week)
 • Competitie regio ZuidWest (20x per jaar)
 • Vrij spelen (1x per week)
 • Toernooien (diverse)
 • Clubkampioenschappen (1x per jaar)
 • Evenementen (diverse)

Trainen starters/recreatief

Binnen de verenigingen bieden we diverse trainingen voor senioren aan, waardoor optimale doorstroom mogelijk is. De recreatieve trainingsgroep is de juiste plek om tafeltennis op een leuke manier te leren! Deze trainingsgroep bestaat uit beginners, recreanten en seniorenleden die nog maar net competitie spelen. Een keer per week (dinsdag) wordt onder leiding van een ervaren trainer op een sportieve en plezierige wijze de basis van de tafeltennissport aangeleerd.

Trainingstijden

Trainen gevorderden niveau

Eenmaal de basis onder de knie en deelnemend aan de NTTB competitie, dan kan worden getraind in de B-Senioren. De seniorenleden krijgen gedurende het tafeltennisseizoen één keer per week training (maandag) van diverse trainers.
Daarnaast trainen de beste senioren twee keer per week in de A-selectie (maandag en donderdag). De training is prestatiegericht en wordt geleid door een ervaren trainer.

Trainingstijden

Competitie NTTB regio ZuidWest

Het kalenderjaar is verdeeld in twee competities: de voorjaarscompetitie (januari t/m april) en de najaarscompetitie (september t/m november). Competitie speel je in teamverband, een team bestaat uit 3 spelers, en wordt altijd gespeeld op zaterdag. Jouw team wordt ingedeeld in een poule van 6 teams, waardoor je per competitie 10 wedstrijden speelt: 5 thuiswedstrijden en 5 uitwedstrijden.

Uitleg teamindeling

Vrij spelen

Binnen de vereniging is de donderdagavond een begrip op zichzelf. Deze avond hebben senioren (competitieve en recreatieve) de mogelijkheid om vrij tegen elkaar te spelen of met elkaar te trainen. Zo worden er op deze avonden wedstrijden gespeeld (zowel enkel- als dubbelpartijen) en zie je dat op een andere tafel aan trainingsvormen wordt gedaan. Op deze avond is er geen trainer aanwezig.

Bekijk de speeltijden

Toernooien

Regelmatig worden er regionale en landelijke toernooien georganiseerd. Dit zijn over het algemeen individuele toernooien, waarbij gespeeld wordt op leeftijdscategorie of speelsterkte. Deze toernooien vinden plaats op andere dagen dan de competities, zodat iedereen mee kan doen.

NTTB kalender

Clubkampioenschappen

Jaarlijkse organiseren we clubkampioenschappen waar alle leden van de vereniging aan deelnemen. In diverse klassen, ingedeeld naar niveau, wordt gestreden om de titel clubkampioen.

Meer informatie

Evenementen

Wij organiseren jaarlijks diverse evenementen waar de seniorenleden aan kunnen deelnemen. Evenementen zoals het Ladder-toernooi, een standaard bat toernooi, de Barbecue, het FIFA toernooi een het kerstbuffet. In het voorjaar organiseren we een rommelmarkt waarbij alle leden helpen met spullen verzamelen, sorteren en uiteindelijk verkopen.

Evenementen

Fifty+ViTT (50 plus groep)

Werk met plezier aan je gezondheid en je sociale contacten!

Tafeltennis kan tot op hoge leeftijd worden beoefent. Daarom bieden wij de ‘senioren’ van onze vereniging de mogelijkheid om twee keer per week vrij te spelen, eventueel te trainen, deel te nemen aan diverse toernooien (waaronder onze eigen clubkampioenschappen) en evenementen. Alles gericht op het in stand houden of verbeteren van de gezondheid en sociale contacten. Tafeltennis is als gezondheidssport echt een goed middel. Niet alleen is tafeltennis goed voor de lichamelijke gezondheid zoals het versterken van spieren, botten en hart- en vaatstelsel, maar ook is tafeltennis goed voor onze mentale gezondheid. Denk hierbij aan preventie van Alzheimer en dementie.

Aanbod
 • Vrij spelen / 50 plus groep (2x per week)
 • Trainen (1x per week)
 • Clubkampioenschappen (1x per jaar)
 • Toernooien (diverse)
 • Evenementen (diverse)

Vrij spelen / 50 plus groep

De ‘senioren’ van onze vereniging verzamelen zich elke dinsdag- en vrijdagochtend. Vanaf 9.00 uur stroomt de speelzaal langzaam vol met fanatieke senioren. Er is de mogelijkheid om vrij tegen elkaar te spelen of met elkaar te trainen. Zo worden er wedstrijden gespeeld (zowel enkel- als dubbelpartijen) en zie je dat op een andere tafel aan trainingsvormen wordt gedaan. Uiteraard is er voldoende tijd om, onder genot van een bakje koffie of thee, de sociale contacten aan te halen. Al met al een prettige manier om aan de gezondheid en aan de sociale contacten te werken.

Bekijk de mogelijkheden

Trainen

Senioren hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de recreatieve trainingsgroep. De recreatieve trainingsgroep is de juiste plek om tafeltennis op een leuke manier te leren of om een minder hoog niveau in stand te houden! Deze trainingsgroep bestaat uit beginners, seniorenleden en recreanten. Elke dinsdagavond wordt onder leiding van een ervaren trainer op een sportieve en plezierige wijze de basis van de tafeltennissport aangeleerd of een minder hoog niveau in stand gehouden.

Trainingstijden

Clubkampioenschappen

Jaarlijkse organiseren we clubkampioenschappen waar alle leden van de vereniging aan deelnemen. In diverse klassen, ingedeeld naar niveau, wordt gestreden om de titel clubkampioen.

Meer informatie

Toernooien

Regelmatig worden er toernooien georganiseerd voor de senioren in tafeltennisland. Dit zijn over het algemeen individuele toernooien, waarbij gespeeld wordt op leeftijdscategorie of speelsterkte. De Old Timers Club Nederland coördineert de diverse toernooien.

Bekijk de toernooi mogelijkheden via de Old Timers Club

Evenementen

De jaarlijks evenementen welke worden georganiseerd door de vereniging zijn ook geschikt voor de senioren van onze vereniging. Evenementen zoals het Ladder-toernooi, de Barbecue en het kerstbuffet. Ook bij de organisatie van de jaarlijkse rommelmarkt, waarbij alle leden helpen met spullen verzamelen, sorteren en uiteindelijk verkopen, zijn de senioren welkom.

Evenementen

Tafeltennisaanbod voor scholen

Grijp je kans en maak kennis met de tafeltennissport

Wij bieden scholen drie mogelijkheden om kennis te maken met tafeltennis. Basisscholieren kunnen gratis deelnemen aan het jaarlijks basisscholierentoernooi. In onze regio worden diverse voorrondes gespeeld, waarna een regionale finaleronde in Middelburg wordt georganiseerd. Verder organiseren wij clinics. Deze kunnen op locatie worden gegeven of in onze eigen accommodatie. Tot slot doneren wij aan scholen tafeltennistafels welke niet meer aan onze eisen voldoen. Deze zijn echter voldoende geschikt voor recreatief gebruik en daarom doneren wij deze aan scholen.

Aanbod
 • Basisscholierentoernooi (1x per jaar)
 • Clinic (op aanvraag)
 • Tafels voor in de aula/gymzaal

Zeeuws basisscholierentoernooi

Het Zeeuws basisscholierentoernooi wordt (naast een paar andere Zeeuwse steden) ook in Middelburg gespeeld. Je hoeft geen lid te zijn van een tafeltennisvereniging om deel te nemen. Het is een leuke manier voor beginnende tafeltennissers om je te meten aan klasgenoten en scholieren van andere basisscholen.

Website Zeeuws basisscholierentoernooi

Clinics (op maat)

“Studeer hard, smash harder”
Dat is het motto van de kennismaking-clinic voor bovenbouw leerlingen. Onder leiding van een ervaren tafeltennistrainer laten we je op een ontspannen, leuke en enthousiaste manier kennis maken met tafeltennis. Tijdens de clinic beginnen we met een tafeltennisgerichte warming-up. De kern bestaat uit oefeningen waarbij we de batgreep, de basishouding en verschillende effect soorten bijbrengen en tot slot spelen we kleine wedstrijdjes. Wij geven clinics op locatie of in onze eigen accommodatie. Neem via geheel vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Tafels voor in de aula

Tafeltennistafels hebben niet het eeuwige leven. Echter stimuleren wij als vereniging het tweede leven van een tafeltennistafel; wanneer tafeltennistafels niet meer aan de strenge eisen van onze tafeltennisvereniging kunnen voldoen, en deze nog zeer geschikt zijn voor recreatief gebruik, dan doneren wij deze tafeltennistafels graag aan scholen in de regio. Hierdoor krijgen de tafeltennistafels de kans op een twee leven en krijgen scholieren van uw school de kans om in uw aula/gymzaal kennis te maken met de tafeltennissport. Momenteel hebben wij geen oude tafels meer op voorraad, maar meld uw school via aan voor de eerst volgende "tweede leven" tafeltennistafel.

Tafeltennisaanbod voor ondernemingen

Maak kennis met de tafeltennissport

Tafeltennis is voor iedereen, dus ook voor ondernemingen. Wij zijn er voor ondernemingen die graag met een team (van minimaal 3 spelers) willen deelnemen aan de bedrijvencompetitie. Daarnaast zijn wij er voor ondernemingen die op zoek zijn naar een leuk uitje. Voor deze ondernemingen kunnen wij een clinic op locatie of in onze eigen accommodatie organiseren. Tot slot zijn wij er voor ondernemingen die maatschappelijk verantwoord ondernemen door hun lokale sportverenigingen te ondersteunen middels sponsoring.

Aanbod
 • Bedrijvencompetitie (20x per jaar)
 • Clinic (op aanvraag)
 • Sponsoring

Bedrijvencompetitie

Niets is beter voor teambuilding dan samen sportief bezig te zijn. Daarnaast is het ook goed voor de gezondheid. TTC Middelburg organiseert elke woensdagavond de bedrijvencompetitie. Een sportieve gezellige avond voor teams die gevormd worden door personeel van ondernemingen of die gesponsord worden door een onderneming.

Lees meer over de bedrijvencompetitie

Clinics (op maat)

“Werk hard, smash harder”
Dat is het motto van de tafeltennis kennismaking-clinic voor ondernemingen. Onder leiding van een ervaren tafeltennistrainer laten we je op een ontspannen, leuke en enthousiaste manier kennis maken met tafeltennis. Tijdens de clinic beginnen we met een tafeltennisgerichte warming-up. De kern bestaat uit oefeningen waarbij we de batgreep, de basishouding en verschillende effect soorten bijbrengen en tot slot spelen we kleine wedstrijdjes. Wij geven clinics op locatie of in onze eigen accommodatie. Neem via geheel vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Sponsoring

Om onze vereniging nog beter te laten functioneren en onze accommodatie zo optimaal mogelijk te kunnen benutten, zijn wij op zoek naar ondernemingen en instellingen die onze vereniging en onze sport een warm hart toedragen en dit ook op een of andere wijze zouden willen ondersteunen. Daartoe hebben wij diverse mogelijkheden, die wij graag via deze sponsorgids aan u kenbaar willen maken.

Lees onze sponsorgids