Trainen

Trainen waar plezier en sportiviteit voorop staat

Als tafeltennisvereniging bieden wij een trainingsaanbod om optimale doorstroom en ontwikkeling van talent te bevorderen.

Instroomgroep

Tafeltennis voor beginners

Heb je nog geen ervaring met tafeltennis? Dan is de instroomgroep de juiste plek om tafeltennis op een leuke manier te leren! Onder leiding van een gediplomeerde trainer en diverse assistent trainers wordt in verschillende sportieve spelvormen de basis van tafeltennis aangeleerd. De instroomgroep is speciaal voor beginners tot ongeveer 12 jaar oud. Heb je zin om een keer mee te tafeltennissen? Kom dan langs! Je kunt 3 keer vrijblijvend deelnemen aan de trainingen.

- Dinsdag 16:45 - 18:00 uur Instroomgroep

C-Jeugd

Leer de basis

Dan C-Jeugd is voor beginners vanaf ongeveer 10 jaar en voor jeugdleden die net tafeltennissen. Onder leiding van ervaren trainers en diverse assistent trainers wordt in verschillende sportieve spelvormen de basis van tafeltennis aangeleerd. Heb je zin om een keer mee te tafeltennissen? Kom dan langs! Je kunt 3 keer vrijblijvend deelnemen aan de trainingen.

- Maandag 17:00 - 18:30 uur C-Jeugd
- Vrijdag 16:15 - 17:30 uur C-Jeugd

B-Jeugd

Jezelf ontwikkelen

Voor jeugdleden die competitie spelen en/of de basistechnieken van tafeltennis inmiddels beheersen, bestaat er twee keer per week de mogelijkheid om te trainen in de trainingsgroep B-Jeugd. De trainingen op dinsdags worden geleid door een gediplomeerde trainer en op vrijdag door zelf opgeleide trainers en zijn gericht op het ontwikkelen van een eigen tafeltennis identiteit/een eigen spelsysteem. Ondanks dat deze trainingsgroep al meer op competitie gericht is, staat het spelplezier nog steeds voorop.

- Dinsdag 18:15 - 20:15 uur B-Jeugd (incl. conditietraining)

A-Selectie (jeugd en senioren)

Op weg naar de nationale top!

Deze trainingsgroep bestaat uit selectiespelers, jeugdleden en seniorenleden, die tot de beste van de vereniging behoren. De training is prestatiegericht en wordt geleid door een ervaren trainer. Omdat deze groep zeer zelfstandig is, zijn er geen assistent trainers aanwezig.

- Maandag 18:30 - 20:00 uur A-Selectie (jeugd en senioren)
- Donderdag 19:00 - 20:30 uur A-Selectie (jeugd en senioren)

Zelfstandig trainen / vrij spelen

Vrijheid om zelf je oefening te verzinnen

Wekelijks is er de mogelijkheid om zelfstandig te trainen of om vrij te spelen (vriendjes/vriendinnetjes zijn ook welkom). Om toch enige vorm van orde te houden, zal er altijd iemand in de zaal aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden.

- Woensdag 18:30 - 19:45 uur Zelfstandig trainen / vrij spelen
- Donderdag 20:30 - 22:00 uur Zelfstandig trainen / vrij spelen
- Zondag 12:30 - 14:00 uur Zelfstandig trainen / vrij spelen

Recreatieve trainingsgroep

Nooit te oud om te beginnen met tafeltennis!

De recreatieve trainingsgroep bestaat uit senioren die (net) beginnen met tafeltennis, recreanten en seniorenleden die nog maar net competitie spelen. Onder leiding van een gediplomeerde trainer wordt op een sportieve en plezierige wijze de basis van de tafeltennissport aangeleerd of het huidige tafeltennisniveau in stand gehouden. Heb je zin om een keer mee te tafeltennissen? Kom dan langs! Je kunt 3 keer vrijblijvend deelnemen aan de trainingen.

- Dinsdag 19:45 - 21:00 uur Recreatieve trainingsgroep

B-Senioren

Op niveau trainen

Deze trainingsgroep bestaat uit seniorenleden die deelnemen aan de NTTB competitie. De seniorenleden krijgen training van een vaste trainer, ter voorbereiding op de NTTB competitiewedstrijden.

- Maandag 20:00 - 21:00 uur B-Senioren

A-Selectie (jeugd en senioren)

Het beste van de vereniging!

Deze trainingsgroep bestaat uit selectiespelers, jeugdleden en seniorenleden, die tot de beste van de vereniging behoren. De training is prestatiegericht en wordt geleid door een ervaren trainer. Omdat deze groep zeer zelfstandig is, zijn er geen assistent trainers aanwezig.

- Maandag 18:30 - 20:00 uur A-Selectie (jeugd en senioren)
- Donderdag 19:00 - 20:30 uur A-Selectie (jeugd en senioren)

Vrij spelen

De clubavond voor fanatieke senioren

Zolang als dat TTC Middelburg bestaat is er elke donderdagavond de gelegenheid om vrij te spelen. Deze avond is voor senioren en wordt benut om vrij tegen elkaar te spelen of met elkaar te trainen. Er is geen vaste trainer aanwezig.
Daarnaast kan er ook worden vrij gespeeld op woensdagen en zondagen.

- Woensdag 18:30 - 19:45 uur Zelfstandig trainen / vrij spelen
- Donderdag 20:30 - 22:00 uur Zelfstandig trainen / vrij spelen
- Zondag 12:30 - 14:00 uur Zelfstandig trainen / vrij spelen

Fifty+ViTT (50 plus groep)

Iedereen is zo oud als hij of zij zich voelt!

Tafeltennis kan tot op hoge leeftijd worden beoefent. De ‘senioren’ van onze vereniging verzamelen zich elke dinsdag- en vrijdagochtend om gezamenlijk aan hun gezondheid te werken en sociale contacten op te doen tijdens een kopje thee of koffie. Tafeltennis is als gezondheidssport echt een goed middel. Niet alleen is tafeltennis goed voor de lichamelijke gezondheid zoals het versterken van spieren, botten en hart- en vaatstelsel, maar ook is tafeltennis goed voor onze mentale gezondheid. Denk hierbij aan preventie van Alzheimer en dementie.

- Dinsdag 9:00 - 12:00 uur Fifty+ViTT (50 plus groep)
- Vrijdag 9:00 - 12:00 uur Fifty+ViTT (50 plus groep)

Trainen

Speel- en trainingstijden

Klik op onderstaande button voor de actuele trainingsgroepen en trainingstijden.

Trainingsgroepen 2024

Trainers

Maak kennis met onze trainers

We kennen binnen de vereniging diverse trainers en assistent trainers. Hieronder een beknopte kennismaking met hen.

Jelle-Jan Pieterse

Hoofdtrainer

Ik ben vanaf 2001 onafgebroken trainer bij TTC Middelburg (voorheen ’t Zand) en ik bezit een trainer 4 licentie. Na verschillende trainersopleidingen en ervaring bij verenigingen in Den Haag, Leiden en Rotterdam en de afdeling Zuidwest ben ik sinds 2015 hoofdtrainer van TTC Middelburg. Naast tafeltennis doe ik graag aan wielrennen, mountainbiken en skiën. Het leukste aan training geven is te zien dat spelers plezier hebben en snel betere tafeltennissers kunnen worden. Tafeltennis is een veelzijdige sport, waardoor spelers zich motorisch, mentaal en fysiek kunnen ontwikkelen.

Wim Wegman

Trainer

Ewout van Dijken

Assistent Trainer

Jonah Louws

Trainer

Dit is mijn eerste jaar als trainer en ik ben hiervoor al een aantal jaar assistent trainer geweest. En het blijft zo leuk om het plezier bij de jeugdspelers te zien! Ik ben zelf vroeger ook begonnen omdat ik het na een kennismakingsactiviteit zo leuk vond (ook al was ik daarvoor ook al wel een in de zaal te vinden omdat mijn vader speelde op de vrijdagavond). Ik vind het dan ook leuk om te zien dat spelers aan wie ik training heb gegeven inmiddels bij mij in het team zitten. Ik ga binnenkort beginnen met een trainer 2 opleiding. Naast tafeltennis ben ik ook dol op voetbal & formule 1.

Julian Kalmeijer

Assistent Trainer

Ik ben Julian Kalmeijer, 16 jaar. Ik speel nu ruim 3 jaar voor TTC Middelburg. Ik ben bij tafeltennis terecht gekomen nadat ik het een paar keer op school geprobeerd heb en het leuk vond. Ik speel nu al een paar jaar competitie wat steeds beter gaat. Ik geef nu ook ruim een jaar training aan de instroomgroep en de B-groep.

Alex Krappen

Assistent trainer