Competitie NTTB

Hoe werkt een competitiewedstrijd?

 • Het kalenderjaar is verdeeld in een voorjaarscompetitie (januari tot april) en een najaarscompetitie (september tot november)
 • De competitie speel je in teamverband
 • De competities en teams worden ingedeeld op leeftijd en daarna op niveau
 • De competitie bestaat uit poules met 6 teams per poule
 • De competitie bestaat uit 10 wedstrijden (5 thuis- en 5 uitwedstrijden)
 • Elk team speelt 2 keer tegen elkaar: uit en thuis
 • Elk team bestaat uit 3 spelers
 • Elke speler speelt een enkelwedstrijd tegen alle de 3 spelers van de tegenpartij. Dit betekent dat er elke wedstrijd 9 enkelwedstrijden worden gespeeld. Daarnaast wordt er 2 van de 3 spelers 1 dubbelwedstrijd gespeeld.
 • Een wedstrijd wordt (meestal) op 1 tafeltennistafel afgewerkt. Je speelt dus om de beurt.
 • Een wedstrijd duurt 3 tot 4 uur
 • Hoe een enkelwedstrijd werkt lees je hier

Teamindeling competitie NTTB

Teamsamenstelling

Diverse teams spelen op landelijk of regionaal (Zuidwest) niveau mee in de competitie van de Nationale Tafeltennisbond (NTTB). De teams zijn op sterkte ingedeeld, zodat ze tegenstanders tegen komen van ongeveer hetzelfde niveau. Iedere competitieronde wordt opnieuw bekeken wat de sterkte van een team is en op wel niveau het team en/of teamleden het beste kunnen spelen.

Klik hier voor de actuele Teamsamenstelling

De interne competitie

Alvast oefenen voor het echte werk!

Twee keer per jaar organiseren we een interne competitie. Op een zaterdagochtend wanneer onze jeugd thuiswedstrijden speelt, wordt de beginselen van competitie spelen uitgelegd en in praktijk uitgevoerd (spelvorm, puntentelling en begeleiden). Er worden dan wedstrijden gespeeld met andere spelers van onze eigen vereniging. De interne competitie is bedoeld om te kijken of er spelers toe zijn aan de regionale competitie en om te proeven aan het spelen van wedstrijden. En het is vooral ook bedoeld om samen een leuke dag te hebben.

Toernooien

Onderlinge strijd voor de titel!

Regelmatig worden er regionale (Zuidwest) en landelijke toernooien georganiseerd. Dit zijn over het algemeen individuele toernooien op zaterdag en/of zondag, waarbij gespeeld wordt op leeftijdscategorie en/of speelsterkte. Deze toernooien vinden meestal plaats op andere dagen dan de competities, zodat iedereen mee kan doen.

Toernooi kalender NTTBToernooien TTC

Reiskostenvergoeding

Rijden voor de jeugd!

Om de spelers te vervoeren bij een uitwedstrijd wordt een beroep gedaan op ouders (van de spelers). De kosten hiervoor kunnen gedeclareerd worden bij TTC. Hier is bewust voor gekozen omdat de wedstrijden op verschillende locaties plaats vinden en niet alle ouders even vaak hoeven te rijden. Door de kosten te vergoeden wordt dit eerlijk opgelost. Voor de competitie zijn alle kosten inbegrepen in de contributie. Voor toernooien wordt een bijdrage gevraagd voor deelname en reiskosten.

Declaratieformulier downloaden

ELO-Rating

Rating voor wiskundige

Een ELO-rating is een getalsmatige aanduiding van de sterkte van een speler. Op de website van de NTTB worden de punten bijgehouden die elke speler verzameld tijdens de competitie en/of toernooien. Er worden punten toegevoegd bij winst en er gaan punten vanaf bij verlies. Deze punten worden maandelijks bijgewerkt met de punten die de maand ervoor zijn verzameld. Door te zoeken op de naam van de speler of het bondsnummer komen de punten en de plaats in de landelijke ranglijst in beeld. Deze punten worden ook gebruikt voor toernooien die op sterkte gespeeld worden. Leuk om te volgen, maar het spel staat voorop. Niet alles draait om punten en scores.

NTTB ELO-ratinglijst