Rond tien uur begonnen de eerste spelers al te arriveren, na een tijdje in te hebben gespeeld begonnen de deelnemers en de leiding gezamenlijk met het kennismakingsspel.

Hierbij gingen, door middel van leuke zelfverzonnen bijnamen, de deelnemers kennis maken met de rest van de groep. Hierdoor hing er al een leuke sfeer in de zaal, daarna begonnen de deelnemers aan de warming up: ongeluks-tikkertje en een samenwerkingsestafette. Dit verliep uiteraard gesmoord en de deelnemers waren genoeg opgewarmd voor het volgende onderdeel, namelijk het inspelen.

Hierbij moesten de deelnemers bij elke tafel een variatie van ballen spelen, dit was natuurlijk leuk en soms ook toch wel moeilijk. Na enige tips gekregen te hebben van de begeleiders waren de deelnemers klaar om aan het echte werk te beginnen: Een doorschuiftoernooi op vreemde tafels (zoals bijvoorbeeld op een schuine tafel, een tafel met verhoogd netje en een tafel met twee losse tafelhelften).  Na deze activiteiten konden de deelnemers en begeleiders gezellig samen iets nuttigen in de kantine. Hierna begonnen de deelnemers weer aan een nieuw toernooi waarbij ze op veel verschillende aparte manieren op verschillende tafels punten konden verdienen om te winnen.

Na al deze intensieve maar toch ook leuke activiteiten konden de deelnemers kiezen tussen spelletjes spelen in de kantine of spelen op een extra lange tafel. Nadat iedereen klaar was met zijn of haar activiteit naar keuze en een groepsfoto gemaakt was, begonnen de leiding en deelnemers gezamenlijk met het eten van een grote hoeveelheid pannenkoeken van verschillende diversiteiten, dit werd verzorgd door Antoinet en haar pannenkoek-bakkende team van vrijwillige ouders.

Deze leuke dag is allemaal te danken aan de organisatoren, de pannenkoekenbakkers, de begeleiders en natuurlijk de deelnemers die elk goed inzet hebben vertoond en zelf ook voor een leuke sfeer zorgden.

Naderhand nam ieder afscheid en ging vervolgens met een volle maag naar huis, het was weer een geslaagd pannenkoeken toernooi.

Foto’s van het evenement zijn te vinden op onze Flickr-pagina.

Verslag door Boudewijn

Alwin

About Alwin