Zaterdag 18 mei 2019, Afdelingskampioenschappen ZuidWest, een verslag van Daniëlle en Antoinet

Kwam het door de teamgeest of waren het de eierkoeken? Het zal wel een combinatie geweest zijn maar wat was het een ontzettend geslaagde dag. Met 13 spelers (Eva moest helaas afzeggen, Manuel van Westerzicht ging ook gezellig met ons mee), 6 coaches (Ewout ging op het laatste moment ook nog mee omdat hij het zo leuk vindt!) en 1 koekenbakker was het een heuse groepsreis naar Gilze. De Afdelingskampioensschappen ZuidWest in het sportcomplex Achter De Tuintjes, georganiseerd door de Batswingers.

Vanaf de tribune heb ik de dag zeer intens meebeleefd. Om half 9 was het nog een beetje frisjes in de zaal en werd er rustig ingespeeld. Naarmate de dag vorderde liep de spanning flink op, zo ook de temperatuur. Ik had mooi overzicht en kon lekker een beetje haken tussen de gesprekjes door, maar toen mijn twee zoons tegelijk aan het strijden waren om respectievelijk een halve finaleplaats en een finaleplaats raakte ik de draad een beetje kwijt. De relativerende gortdroge opmerkingen van Erik Wijkhuis (want Melle’s ouders waren inmiddels ook gearriveerd) waren toen zeer welkom!

De gele TTCM shirts waren niet te negeren, ze vielen nog meer op dan de gele hesjes van de organisatie. In de fase van het toernooi waar er al verschillende spelers klaar waren maar anderen mochten spelen voor een beker of een medaille, schaarden de gele shirts zich achter hun clubgenoten om aan te moedigen. Prachtig om te zien!

Was dan alles positief? Nee hoor, niet iedereen was even tevreden over de poule waar hij/zij ingedeeld was, en de communicatie over de locatie van het avondmaal liep ook niet helemaal vlekkeloos (waardoor 1 auto bij de Mac in Roosendaal terecht kwam en de rest bij de Burger King in Gilze zat) maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een ontzettend leuke dag met veel gezelligheid, plezier, lekkere eierkoeken en mooie prestaties.

Daniëlle, Jan, Erik, Pascal, Julian en Ewout ontzettend bedankt voor de bevlogen coaching!

TAFELTENNISSEN BIJ TTCM? DAT WIL TOCH IEDEREEN! Stem op TTCM!

Onder het fotoverslag heeft Daniëlle de prestaties samengevat en op de pagina van de NTTB vind je nog een verslag en foto’s van Francois Baert.

DE PRESTATIES

Jongens 1 met licentie: kadet Jesse A.

Een zware dag beloofde het voor Jesse te worden. Zijn eerst wedstrijd trok hij knap in de vijfde game naar zich toe, maar zijn andere poulegenoten moest hij helaas feliciteren. In de troostronde won hij zijn eerste wedstrijd heel knap, maar in de halve finale was Ruben Verhaeren in drie games te sterk voor hem.

Jongens 2 met de junioren Nick, Julian, Melle en Justin B.

Justin wist als enige, van de oudste jongens van het toernooi, door te dringen naar de hoofdronde. Hij verloor slechts 1 wedstrijd in zijn poule. Daarna trof hij de linkshandige Keijsers die hij helaas na vijf spannende games maar met zeer goed spel helaas moest feliciteren.

In de troostronde zouden de andere drie jongens hoe dan ook elkaar gaan uitschakelen. Melle werd in zijn poule twee keer gefeliciteerd maar moest ook twee keer zijn tegenstanders feliciteren. Julian won drie partijen en verloor er twee. Nick begon de dag goed door een landelijk B speler gelijk met 3-0 terecht te wijzen. Daarna verloor hij drie poulewedstrijden maar wist hij de laatste ook op zijn naam te schrijven.

Nick moest een tussenronde spelen. Nadat hij die had gewonnen mocht hij tegen Melle. Nick speelde heel goed en heel rustig. Zijn rustige bolle spins, strafte Melle echter geregeld af met doffe knallen. Nick won de eerste heel makkelijk maar verloor daarna gewoon met 11-1 en 11-9. Hij herpakte zich en won de volgende weer met 11-6. Melle bleef zijn forehand inzetten en kwam in de vijfde game met 9-6 voor. Hij was aan de winnende hand. Maar Nick gaf zich niet gewonnen en trok ook de vijfde game met 10-12 naar zich toe.

Inmiddels had Julian ook al een spannende wedstrijd achter de rug. Door met 11-9 in de vijfde te winnen, mocht hij de halve finale spelen tegen Nick. Ook deze wedstrijd was spannend, maar Julian trok iedere game nipt naar zich toe en mocht daarmee de finale spelen waar hij weer met 11-9 in de vijfde won van Suntenmaartensdijk.

Jongens 3 met de kadetten Jordy, Jan, Manuel en Jesse S.

De als eerste geplaatste Manuel van Westerzicht, die met ons mee was, kwam zijn poule makkelijk door. Daarna won hij nog een wedstrijd maar verloor helaas onnodig in de halve finale. Jordy zat in dezelfde poule als Manuel, maar had het beduidend moeilijker. Helaas wist Jordy maar 1 game te winnen en dat viel hem zwaar. Ook de eerste vervolgronde verloor hij jammer genoeg.

Jan ging goed in zijn poule. Hij verloor alleen zijn laatste poulewedstrijd van degene die de latere winnaar bleek te zijn. Hij mocht door naar de hoofdronde. Daarin won hij zijn eerste wedstrijd na een spannende vijfsetter. In de halve finale verloor hij redelijk onverwacht van Lars Picavet.

Jesse begon zenuwachtig maar wist zijn eerste wedstrijd gelijk te winnen. Na drie verliespartijen daarna zag hij het somber in, maar er waren nog twee wedstrijden in deze poule en die wist hij vrij makkelijk naar zijn hand te zetten. Helaas was de volgende ronde zijn eindstation waar hij niet voorbij Van Grunsven kwam met zijn vervelende duw-spel.

Jongens 4 met de pupillen met Vita en Mike

Mike won in zijn poule al zijn wedstrijden zeer ruim. Eén tegenstander haalde een keer 8 punten, in de andere games kwamen ze niet verder dan 4 punten. De volgende twee wedstrijden waren wel spannender maar ook daarin stond Mike geen enkele game af. In de finale won hij zeer knap van Seppe van Beurden.

Vita won in haar poule twee wedstrijden en verloor er twee. Ze vond het wel veel leuker tegen de jongens en wist ook in de volgende ronde een jongen te verslaan. Alleen Geert van Loon was in de halve finale van de troostronde in vier games te sterk voor haar.

Jongens 5 met welp Kees

Kees ging goed in z’n poule. Alleen zijn laatste wedstrijd moest hij zijn tegenstander na 5 games feliciteren. Hij mocht uiteraard verder in de hoofdronde waar hij de als eerst geplaatste Cindy Struijs uitschakelde in vijf games. Het volgende meisje verloor ook van hem en in de finale trof hij wederom een meisje tegenover hem. In deze bloedstollende finale trok Kees helaas aan het kortste eind, maar hij mag trots zijn op zijn tweede plaats bij de welpen.

Meisjes 1 met Martha

Martha begon in een poule van 5 waarin ze derde werd. Toekomstig clubgenoot Norah was voor haar te sterk. Ook kwam ze niet langs Julia Vernis die werkelijk alles terug blokte. In de troostronde toonde Martha haar vechtersmentaliteit door de volgende twee wedstrijden na haar poule te winnen na een 2-0 achterstand in games. Haar tegenstanders hadden vaak moeite met haar openingen met veel effect. Ze dacht eigenlijk dat ze de halve finale had gespeeld maar ze was al een ronde verder en daarmee wist ze de troostronde van de meiden op haar naam te schrijven.