Voor de meeste leden van TTCM zal Alwin geen onbekende zijn. Sinds de oprichting van TTCM (2004) is hij actief als (competitie)speler, lid van de evenementencommissie, jeugdtrainer en inmiddels een paar jaar voorzitter van TTCM. Alwin start de BLIJF BINNEN miniserie en deelt zij intieme thuisportret met details over zijn nieuwe realiteit.

1. BLIJF BINNEN outfit?

“In plaats van een overhemd met blazer, draag ik nu iets eenvoudigers zoals een sweater of shirt. De spijkerbroek en sneakers draag ik nog steeds. Sommige van jullie weten misschien wel dat ik gek ben op sneakers. Zo gek, dat ik een kleine verzameling heb en diverse paartjes nog nooit had gedragen. Nu we in deze thuiswerksituatie zitten durf ik het eindelijk aan om deze paartjes nu ook te dragen.”

2. BLIJF BINNEN (muziek)playlist?

“Zoals sommige weten ben ik gek op Nederlandstalige rap/hip-hop. De nieuwe single van Typhoon “Alles is gezegd” is dan ook meer dan welkom. Verder wordt ik ook zeer vrolijk van de nieuwe albums van The Weeknd (After Hours) en van Akwasi (Sankofa).”

3. BLIJF BINNEN entertainment?

“Mijn entertainment bestaat uit het 24/7 vermaken van twee dochters: één van 4 maanden en één van 2,8 jaar oud. Daarnaast heb ik nu meer tijd om te koken. Zo probeer ik de dagelijkse gerechten van Jaimie van Heijen na te maken (Jaimie deelt via zijn Instagram-pagina zijn eenvoudige, maar zeer lekkere thuisgerechten).”

4. BLIJF BINNEN boek(en) om te lezen?

“Shoe Dog, over de oprichter van Nike (al moet ik nog beginnen) en verder veel kookboeken zoals Yummy, Easy, Quick van Matt Preston, 5 Ingrediënten van Jamie Oliver en Simpel van Yotam Ottolenghi.”

5. BLIJF BINNEN workout?

“Tafeltennis zit er nu even niet in, daar hebben wij de ruimte niet voor. Wel loop ik zo af en toe rondje hard en volgen we als familie de oefeningen van Nathan Rutjes (Zappsport@home workout oefeningen op YouTube) en de oefeningen van Sven en Jelle-Jan.”

6. BLIJF BINNEN project?

“Vakantiefotoboek van onze vakantie vorig jaar, maar dat wil nog niet vlotten.”

7. BLIJF BINNEN Essential?

“Mijn telefoon met social media apps, zodat ik kan connecten met familie en vrienden.”

8. BLIJF BINNEN irritatie?

“Dat ik niet meer naar de kapper kon. Niet dat ik zó ijdel ben, maar ik had net voordat we in de semi-lockdown gingen de intentie om weer te gaan. Met andere woorden, mijn haar werd echt te lang. Vanmiddag hebben we er zelf de schaar ingezet.”

8. BLIJF BINNEN motivatie (tekst)?

“Geniet (als dat kan) van quality time met je naasten thuis, blijf binnen en support your local MIDDELBURGER: koop boodschappen bij de lokale groenteboer of slager en bestel wat vaker eten bij de favoriete restaurants (die nu thuisbezorgen).”

10. BLIJF BINNEN einde?

“Het eerste wat ik ga doen is samen met de dames een rondje lopen langs de eendjes en de speeltuin. Daarna ga ik mijn (tafeltennis)spullen inpakken en richting Zandkuil, lekker een balletje slaan en weer gezellig (bij)kletsen met iedereen. Tot dan!”

Alwin

About Alwin