Ondanks het gemis aan allerlei gewone dingen, heeft Jan-Willen nu wel de tijd om oude liefhebberijen op te pakken en nieuwe zaken te ontdekken. Corona is wat dat betreft een game changer.

1. BLIJF BINNEN outfit?

“Op werkdagen wat ik naar kantoor ook zou kunnen dragen; broek en overhemd of polo en soms nog een vest. Op andere dagen vrijetijdskleding.”

2. BLIJF BINNEN (muziek)playlist?

“Enkele weken voor de corona-uitbraak werd ik op het bestaan van BBC6-radio gewezen. Nu ik alleen thuis zit te werken luister ik graag de programma’s van Giles Peterson terug, een mix van jazz, hiphop, wereldmuziek, dance, funk, enz. Wat ik het mooist vind, sla ik op in een eigen jaar-playlist op Spotify.”

3. BLIJF BINNEN entertainment?

“Plaatjes draaien, krant en nieuwssites lezen, tv kijken, klussen.”

4. BLIJF BINNEN boek(en) om te lezen?

“Lezen doe ik heel graag. Op onze rommelmarkt had ik wat boeken gekocht. Sindsdien was het ook nog Boekenweek. En nu ben ik net in de laatste van Oek de Jong begonnen. Hieronder het voer van de laatste weken.”

5. BLIJF BINNEN workout?

“Af en toe zumba met de meiden in huis.”

6. BLIJF BINNEN project?

“Wandelen doe ik ook graag. En dat kan nu ook gelukkig nog. Tijdens die wandelingen kom ik veel bankjes tegen en heb ik me vaak afgevraagd waarom (!?) die op sommige plekken staan. Sinds de corona-uitbraak ben ik er een Instagram-account aan gaan wijden.”

7. BLIJF BINNEN Essential?

“Mijn laptop, om mijn werk te kunnen voortdoen en contact met anderen te onderhouden. En natuurlijk af en toe een lekker zwaar bier van een regionale brouwer.”

8. BLIJF BINNEN irritatie?

“Wij zitten met 7 grote mensen in huis. Vier daarvan hebben een reguliere baan waarin ze veel contact met anderen moeten hebben. Drie werken aan school. We hebben 1 studeerkamer en daar zit een dochter die kinderen coacht, dat moet privé. Het is dus op doordeweekse dagen zoeken naar een rustige plek in keuken, kamer of één van de slaapkamers om ongestoord online te kunnen vergaderen. ”

9. BLIJF BINNEN motivatie (tekst)?

“De motivatie om toch zoveel mogelijk binnen te blijven haal ik uit de verhalen over hoe het virus huishoudt. We kijken vaak naar de ‘frontberichten’. En zaterdag stond er nog bijvoorbeeld een artikel in de Volkskrant dat mij scherp houdt:  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/arts-coen-feron-28-vocht-voor-het-leven-van-coronapatienten-en-toen-belandde-hij-zelf-op-de-ic~bae32e1d/.”

10. BLIJF BINNEN einde?

“Weer op een normale manier onder de mensen komen. Niet meer die krampachtige 1,5 meter afstand hoeven bewaren. Een terrasje en een potje tafeltennis.”

Alwin

About Alwin