Eva hoeft nu even niet naar school en Erik hoeft nu even niet naar kantoor. In plaats daarvan werken ze vanuit huis, samen met broer Stijn en Marieke. Voor Eva staat het tafeltennis nu ook op een laag pitje, maar is Erik (samen met Marieke competitieleider(s) voor onze jeugd) al wel druk bezig met het volgend seizoen. Lees verder hoe het met ze gaat.

1. BLIJF BINNEN outfit?

Eva draagt graag een flaired broek met haar nieuwe sneakers. “Die heeft een kennis van mij gecustomized. Ze zijn echt zó vet!” Erik loopt het liefst rond in een spijkerbroek of korte broek en sneakers. “Tijdens een online meeting kun je gewoon achter je computer zitten in een trui of polo. Dat scheelt weer strijkwerk!”.

2. BLIJF BINNEN (muziek)playlist?

Erik: “Als ik aan het werk ben, luister ik meestal naar radio 538”. Eva heeft niet echt een playlist, maar maakt dansjes op tiktok. Dat zijn heel veel korte muziekfragmenten 😊

3. BLIJF BINNEN entertainment?

“In huize Kalverboer houden we regelmatig een filmavondje. Inclusief grote bakken popcorn en nacho’s. Verder voetballen we in de tuin, we tafeltennissen of we houden een bbq met z’n viertjes.”

4. BLIJF BINNEN boek(en) om te lezen?

Eva adviseert de serie 100%: “Ik heb net 100% Lola gelezen. Die heb ik nog gekocht op de rommelmarkt van de tafeltennis. Ook alle delen van Dagboek van een muts zijn een aanrader.” Erik leest vooral de krant, maar heeft wel een boekentip: “Ik heb net een leuk boek besteld: 111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben. Ook dicht bij huis is veel moois te vinden – dat gaan we de komende tijd maar eens bekijken.”

5. BLIJF BINNEN workout?

“Ik heb vandaag een flink stuk op de mountainbike gereden met mama”, zegt Eva. “Verder skeeler ik, of ik voetbal met mijn broer. We hebben ook een kano, waar we soms in varen. In het weekend maken we wel eens een fietstocht.” Erik is regelmatig in de tuin te vinden. “Gras maaien, onkruid weghalen, er is altijd wat te doen. Ook heb ik groenten in de moestuin geplant, zoal radijsjes en wortels.”

6. BLIJF BINNEN project?

Erik is druk bezig met een klusproject in de veranda. “Onder het motto ‘blijf thuis en pimp je huis’ hangen daar nu heaters. En we hebben een pizza-oven geplaatst. Die moet ik de komende dagen nog afwerken, maar ik kan niet wachten tot we onze eigen pizza’s kunnen eten!” Eva maakt paper squishies. “Dat zijn een soort stressballen van papier, die ik vul met stukjes plastic. En ik maak sieraden, die ik verkoop via instagram. Je kunt me volgen op @jewelrybyeva._”

7. BLIJF BINNEN Essential?

“De iPad en mijn mama en papa”, aldus Eva. “Om filmpjes te kijken en te maken. En natuurlijk papier, stiften en plakband om de paper squishies te maken.”

8. BLIJF BINNEN irritatie?

Eva: “Dat ik niet met mijn vriendinnen op stap kan. En ik vind het heel jammer dat we waarschijnlijk niet op kamp kunnen met groep 8. Hele dagen met mijn broer opgescheept zitten, wordt ook een beetje saai. Hij is soms wat irritant. Stijn wil steeds voetballen, maar daar heb ik niet altijd zin in.” Erik mist vooral de sport – en de gezelligheid die daar bij komt kijken. “Ik mis zelfs het voetbal op tv en het rijden naar wedstrijden!”

9. BLIJF BINNEN motivatie (tekst)?

“Wat fijn dat we in Zeeland wonen! Als je een frisse neus wil halen, kun je dat hier in alle rust doen.”

10. BLIJF BINNEN einde?

Eva wil dan zo snel mogelijk met een grote groep vrienden en vriendinnen afspreken! “En met oma knuffelen.” Voor Erik is het vooral het terras dat lonkt. “Een digitale borrel is wel grappig,  maar online borrelen haalt het toch niet bij een afspraak in real-life!”

Alwin

About Alwin