Hoe vermaken de broers Justin en Julian zich zich thuis ten tijde van de quarantaine? Beide heren zijn nu dag en nacht thuis; geen school, geen sport (naast tafeltennis danst Justin in het Hip-Hop genre) en geen werk (naast de studie heeft Julian een bijbaantje in de keuken).  Houden ze de moed erin, en helpen ze elkaar deze tijd door, lees het snel.

1. BLIJF BINNEN outfit?

Over het algemeen dragen ze dezelfde kleding die ze normaal dragen. Alleen draagt Julian wat vaker een trainingsbroek en Justin een sweatpant. “Een spijkerbroek zit toch niet echt lekker als je hele dagen thuis zit in plaats van op school”, zegt Justin.

2. BLIJF BINNEN (muziek)playlist?

Julian: “ik heb niet echt een brede muzieksmaak. Het enige genre wat ik luister is Hardstyle, maar dan moeten er wel regelmatig nieuwe nummers worden uitgebracht, anders verveelt het zo snel”. Justin vindt het ook wel prima om naar Hardstyle te luisteren, maar luistert liever naar andere dingen: “ik vind pop het leukste om naar te luisteren”.

3. BLIJF BINNEN entertainment?

Het tafeltennissen moet helaas nog gemist worden bij Julian en Justin. “We doen wel om de dag samen hardlopen in de ochtend om de conditie een beetje op peil te houden”, zegt Julian. “Voor de rest doen we meestal in de ochtend en een deel van de middag thuis aan school werken en daarna gaat meestal de Playstation aan of kijken we beneden TV”, sluit Justin af.

4. BLIJF BINNEN boek(en) om te lezen?

“Wij zijn niet zo van het lezen”, vertelt Julian. “Wel heb ik laatst een boek over Frenkie de Jong gelezen, van Luca Caioli en Cyril Collot”.

5. BLIJF BINNEN workout?

Justin: “eigenlijk komen we niet veel verder dan in de ochtend hardlopen”. “Gelukkig beginnen binnenkort de buitentrainingen van de tafeltennis weer en kunnen we daarmee weer aan de gang”, voegt Julian toe.

6. BLIJF BINNEN project?

Julian is niet echt bezig met een project. “Project? Nee niet echt. Gewoon maar wat doen en er komt vanzelf wel iets”. Justin daarentegen is wel met iets specifieks bezig. “Ik ben een tijdje bezig met een Youtube-kanaal, waar ik Fortnite op speel. Het is nu nog niet zo groot, maar ik probeer steeds verder te groeien.”

7. BLIJF BINNEN Essential?

“Playstationcontrollers”, zeggen ze allebei. “anders wordt het wel heel erg lastig om te spelen”.

8. BLIJF BINNEN irritatie?

Julian: “het niet kunnen kijken naar voetbal, de tafeltenniswedstrijden en trainingen en het kunnen afspreken met vrienden zonder rekening te houden met de anderhalve meter afstand”. Justin sluit zich hier grotendeels bij aan. “Alleen kan voetbal mij niks schelen en mis ik mijn hiphop-trainingen en optredens”.

9. BLIJF BINNEN motivatie (tekst)?

“Uiteindelijk zal de quarantaine een keer klaar zijn en kunnen we het normale leven weer oppakken” zegt Julian. “Ook al weten we niet hoelang dit gedoe nog gaat duren” voegt Justin toe.

10. BLIJF BINNEN einde?

“Gewoon weer met meerdere vrienden bij iemand afspreken en een goede pot voetbal kijken” zegt Julian. Justin wilt gewoon weer graag leuke dingen kunnen doen, “dit leven begint na een tijdje toch heel erg te vervelen”.

Alwin

About Alwin