Vanaf het moment dat onze premier heeft aangegeven zoveel als mogelijk thuis te werken, zit Rinze thuis. En niet alleen werkt hij thuis, hij geeft zijn collega’s “best practice” tips over het nieuwe thuiswerken, hij vermaakt zijn drie kinderen, geeft ze les en draagt -meer dan gebruikelijk- een steentje bij aan het huishouden. Zo ontlast hij vrouwlief Sara, die sinds de uitbraak op de IC bijspringt om te helpen waar mogelijk. Alsof dat nog niet alles is, heeft hij ook de tijd genomen om ons een kijkje te geven in zijn situatie, lees snel verder.

1. BLIJF BINNEN outfit?

Een pak doe ik al bijna 3 jaar niet meer aan naar mijn werk maar nu ik thuiszit is het nog een stukje informeler geworden. Een overhemd heb ik al twee maanden niet meer aan gehad en als het erg warm is kan ik gewoon een korte broek aandoen. Mijn haar heeft ook al twee maanden geen gel meer gezien, heerlijk.

2. BLIJF BINNEN (muziek)playlist?

Meestal één van de door Spotify voorgestelde Daily Mixes. Maar om Spotify ook een beetje te voeden met informatie over wat ik leuk vind duik ik ook wel eens de diepte in. Zo ben ik erachter gekomen dat The Cure meer is dan alleen A forest en Imagine Dragons ook buitenom hun singles goed te beluisteren is. En ergens verstopt in de krochten van de B-kanten van de boybandsingles vond ik nog een absoluut pareltje: McFly met de live-versie van The heart never lies. Echt een toppertje maar helaas bleek McFly zelf voor de rest niet zo heel bijzonder te zijn. Nog maar even verder blijven zoeken dus…

3. BLIJF BINNEN entertainment?

Gelukkig hebben we wat betreft het weer niet te klagen gehad tijdens de intelligente lock-down. Het is dus vooral blijf buiten entertainment. Gelukkig hebben we een grote tuin waar de kinderen zich veel beter kunnen bezighouden dan binnen. Als we toch binnen moeten blijven doen we een spelletje (memory verlies ik altijd van iedereen) en we hebben wat zaadjes gekocht om plantjes te kweken, vinden de kinderen ook heel interessant.

4. BLIJF BINNEN boek(en) om te lezen?

Een boek lezen blijft voor mij toch echt iets voor als ik op vakantie ben. Dat is de enige tijd in het jaar dat ik genoeg tijd heb/neem om in een paar dagen een boek uit te lezen. Als ik iedere avond maar een hoofdstukje kan lezen vind ik er niet veel aan, dan kan ik me niet genoeg in een boek verliezen.

5. BLIJF BINNEN workout?

Voor een goeie work-out ga ik toch echt het liefst naar buiten. Ik rijd graag een rondje op de racefiets en zonder toeristen is het goed te doen in Zeeland, zelfs bij mooi weer. Fietspaden die je eerst beter kon mijden vanwege de drukte zijn nu uitstekend begaanbaar. Met het paasweekend was de boulevard afgesloten voor auto’s dus extra geschikt voor fietsers 😊

6. BLIJF BINNEN project?

Met 3 kleine kinderen thuis en een vrouw die tijdelijk full time in het ziekenhuis werkte (gelukkig is dat inmiddels wat minder geworden) blijft er weinig tijd over voor blijf binnen projecten. Maar ik heb wel (de voorkant van) het schuurtje geschilderd, al was dat technisch gezien natuurlijk buiten.

7. BLIJF BINNEN Essential?

De zolder. Ik zou niet weten hoe ik fatsoenlijk zou hebben moeten werken als we niet een aparte, enigszins op afstand van de woonkamer liggende, werkplek zouden hebben. Normaal werkte ik als ik ’s avonds moest werken altijd aan de keukentafel, wat ik nu ook weer doe als iedereen naar school en de kinderopvang is, maar als het huis gevuld is moet ik toch echt naar boven. Tenzij het echt lekker weer is, dan is een telefoontje nog wel te combineren met het bezighouden van de kinderen. Hopelijk is het hier van de zomer ook een beetje uit te houden…

8. BLIJF BINNEN irritatie?

We hebben weinig last van irritaties. Natuurlijk is het niet leuk om hele dagen thuis te moeten blijven maar het is best goed gegaan tot op heden. De kinderen vinden het heel leuk dat ik hele dagen thuis ben. Doordat Sara onregelmatige diensten heeft gedraaid op de Intensive Care afdeling in Terneuzen ben ik veel meer dan normaal overdag bij de kinderen geweest en heb ik ’s avonds gewerkt, dat was ook best lekker. Maar toch ben ik erg blij dat de kinderopvang en de scholen weer (deels) zijn opgestart en Sara weer wat minder werkt, dan wordt alles toch weer een beetje normaler. Alleen het thuiswerken, wat voor mij tot minimaal 1 september wel zal blijven, heb ik wel een beetje gezien onderhand, ik zou graag weer op kantoor zitten met mijn collega’s om me heen.

9. BLIJF BINNEN motivatie (tekst)?

Open mijn ogen
En kijk om me heen
Alles lijkt veranderd
Mijn buik doet raar en ik voel me vreemd
En ik vraag me af wat dit gevoel veroorzaakt heeft
Mijn gedachten lijken zelfs niet meer van mij
Ik kan mezelf niet vinden
En de reden dat ben jij

10. BLIJF BINNEN einde?

Meteen naar de zandkuil om te trainen natuurlijk. Het zat al jaren in mijn hoofd om vanaf 2020 meer te gaan trainen en dan krijg je dit… En mocht er straks sprake zijn van een maximale capaciteit voor de trainingsgroepen, zal ik trouwens bereid zijn om mijn trainingsambities nog iets langer uit te stellen. Mijn tijd komt nog wel…

Alwin

About Alwin