Maurice Weststrate heeft drie keer meegetraind op dinsdagavond bij Ivo. Hij was van plan om lid te worden, maar toen kwam Corona. Zijn lidmaatschap stelt hij dus nog even uit tot we weer naar de zaal mogen. Nu tijd dus voor een kennismaking.

Maurice is 27 jaar en woont nu nog in Krabbendijke. Hij is hard op zoek naar een huisje in de binnenstad van Middelburg. Hij heeft gewoond en gewerkt in Antwerpen. Zijn heimwee naar zijn Zeeuwse roots werd steeds groter. Een baan bij waterschap Scheldestromen, waar hij sinds februari werkt, was een uitgelezen kans om terug naar Zeeland te verhuizen.

Waarom tafeltennis?

“Tafeltennis heb ik altijd al leuk gevonden en tijdens mijn jeugd speelde ik het vaak. Niet bij een club hoor. Ook tijdens mijn tijd in Antwerpen speelde ik het af en toe in een district huis. Ik heb dus ervaring maar niet ‘professioneel’. Ik vind het dus extra leuk en interessant bij TTCM omdat je hier echt de tips en trics leert.”

1. BLIJF BINNEN outfit?

“Gewoon mijn normale kleren eigenlijk, alleen heb ik in plaats van schoenen nu heerlijke sloffen met schapenwol.”

2. BLIJF BINNEN (muziek)playlist?

“Ik luister nu eigenlijk meer naar de radio dan Spotify, omdat er dan ook wat meer gepraat wordt en je dan minder ‘alleen bent’. Ik luister dan meestal naar radio 5 en soms naar radio 2. Op spotify kan ik wat ‘oudere’ zangeressen waarderen zoals Vaya con Dios.”

3. BLIJF BINNEN entertainment?

“Overdag probeer ik natuurlijk te werken (alhoewel dat soms lastig kan zijn omdat je niet in een werkomgeving zit), s ’avonds probeer ik dan zo min mogelijk op mijn computer te zitten. Ik speel dan graag gitaar, of ga mijn ouders helpen op hun ‘lapje’ zoals maaien/spitten etc. Heerlijk ontspannend is dat.”

4. BLIJF BINNEN boek(en) om te lezen?

“Ik lees af en toe in verschillende boeken zoals de Zijderoutes.”

5. BLIJF BINNEN workout?

“Elke morgen als ik opsta doe ik 12 poweroefeningen, daarna stap ik onder de douche ;). ‘s middags wil ik wel eens een rondje gaan fietsen (bij mijn tante), en ‘s avonds ga ik altijd 4 kilometer hardlopen (naar de Oosterschelde en terug). Ook ga ik af en toe skeeleren.”

6. BLIJF BINNEN project?

“Ik heb onlangs een nachtkijker gekocht. Ik ben die aan het uitproberen, maar je moet dan eigenlijk richting bos gaan. Verder ben ik soms bezig met fotografie.”

7. BLIJF BINNEN Essential?

“Een raam, zodat je toch nog naar buiten kan kijken. Hier in de tuin zitten ook best veel vogeltjes. Maar eerlijk is eerlijk, ik begin het al aardig beu te raken dat thuiszitten….vooral het gemis van sociale contacten valt soms zwaar.”

8. BLIJF BINNEN irritatie?

“Dat ik me haar niet kan knippen. Het wordt steeds langer en bij dat warme weer kan het gaan irriteren.”

9. BLIJF BINNEN motivatie (tekst)?

“Aan het eind van de tunnel schijnt licht…”

10. BLIJF BINNEN einde?

“Een terrasje pakken als het weer het toelaat.”

Alwin

About Alwin