Rinus Glass, 71 jaar (bijna 72), tafeltennist al vanaf zijn 16e. Hij begon bij de bedrijfstafeltennis bij de Rotterdamse Droogdok Maatschappij voor het bedrijf Stokvis. In 1975 verhuisde hij naar Middelburg. Vanaf 1980 nam hij deel aan de bedrijfstafeltennis in Slaghvaert (Middelburg-Zuid).  Na de fusie tussen MZ en ’t Zand, medio 2004, heeft hij nog een tijdje bij de senioren gespeeld. Na een korte break, speelt hij nu op de vrijdagochtenden bij de “senioren” van onze vereniging. Soms slaat hij een ochtendje over, om zijn andere passie te beoefenen: biljart.

1. BLIJF BINNEN outfit?

“Hetzelfde als altijd …. Dat wat Anja voor mij klaarlegt.”

2. BLIJF BINNEN (muziek)playlist?

“Ik speel wat met Spotify en draai dan wat jaren 60, 70 muziek. Denk dan aan Harry Belafonte, maar ook wel wat moderner als Guns n Roses. UIteraard ook mijn lievelingsmuziek wat klassiek en Don Kozakken Koor.”

3. BLIJF BINNEN entertainment?

“Anja zet mij nu aan alle klusjes waar ik normaal geen tijd voor heb (maak). Zo heb ik inmiddels de zolder opgeknapt en heb ik de logeerkamer van zolder naar de tussenverdieping verplaatst. Alles staat weer klaar voor als de visite weer mag komen en blijven logeren.”

4. BLIJF BINNEN boek(en) om te lezen?

“Ik ben geen lezer. Dat is niet mijn hobby. Ik lees de krant.”

5. BLIJF BINNEN workout?

“Dat doe ik niet binnen. Ik loop elke dag wel een rondje door de wijk en eromheen. Zo kan ik gelijk iedereen een beetje in de gaten houden.”

6. BLIJF BINNEN project?

“Op mijn leeftijd moet ik natuurlijk een beetje bijblijven, dus ik probeer wat uit met Spotify en Youtube (joetoep). Peter heeft ook nog een Chromecast voor ons geïnstalleerd.dus dat probeer ik ook onder de knie te krijgen. Voor jongeren is het allemaal vanzelfsprekend en simpel, maar voor mij is het uitproberen, op foute knoppen drukken, Peter bellen en weer opnieuw proberen.”

7. BLIJF BINNEN Essential?

“Social media, videobellen met de kleinkinderen (Sterre en Amaya).”

8. BLIJF BINNEN irritatie?

“Dat ik mijn kleindochters niet kan knuffelen.”

9. BLIJF BINNEN motivatie (tekst)?

“Doe de dingen waar je anders geen tijd voor hebt (klusjes), zodat je straks weer tijd hebt voor de dingen die nu niet mogen.”

10. BLIJF BINNEN einde?

“Als eerste mijn kleindochters knuffelen en dan ga ik naar de biljart. Weer onder de ouwetjes komen bij elkaar. Uiteraard ook bij de tafeltennis.”

Alwin

About Alwin