Wat er ook allemaal speelt in het land en de wereld; de najaarscompetitie is ook weer begonnen. Na een erg lange en ongewenste rust, en ook niet helemaal de gebruikelijke trainingsfrequentie voor iedereen, was het weer even wennen. Er is het één en ander anders: De senioren dubbelen niet waardoor de einduitslagen er wat onwennig uit zien, (overigens wordt er in de Landelijke competitie wel gedubbeld). Er is geen publiek bij de wedstrijden en in de tas naar de uitwedstrijd moet nu standaard een mondkapje zitten (op te zetten in de auto). Er is meer uitval dan normaal als gevolg van verkoudheidsklachten en verplichte quarantaine bij het wachten op een testuitslag. Enfin, het moge duidelijk zijn dat dit alles op één of andere manier het verloop van de najaarscompetitie gaat beïnvloeden, maar ik spreek de hartstochtelijke wens uit dat deze competitie helemaal uitgespeeld kan worden en dat iedereen er veel speelplezier aan gaat beleven!

De uitslagen van de wedstrijden die afgelopen weekend gespeeld zijn:

Heren 1 Landelijk 3e divisieOni 1TTC M 16-4
Jeugd 1 Landelijk CTios ’51 1 TTC M 17-3
Senioren Team 2 HoofdklasseODT 1TTM 23-6
Senioren Team 3 HoofdklasseTios’51 1TTCM 38-1
Senioren Team 4 2e klasseTTC M 4Arnemuiden 24-5
Senioren Team 5 3e klasseTTC M 5TCS 18-1
Senioren Team 6 3e klasseTTC M 6Smash ’76 34-5
Senioren Team 7 4e klasseKerkwerve 1TTC M 75-4
Senioren Team 8 4e klasseSmash ’76TTC M 86-3
Senioren Team 9 5e klasseSTV 1TTC M 9 4-5
Senioren Team 10 6e klasseTTC M 10Yerseke 47-2
Jeugd Team 2 1e klasseODT 1TTC M 26-4
Jeugd Team 3 2e klasseTios ’51 4TTC M 34-6
Jeugd Team 4 3e klasseTCO ’78 1TTC M 48-2
Jeugd Team 5 4e klasseScaldina 1TTC M 56-4

Samengevat zou ik over deze uitslagen willen zeggen: een derde van de teams wist te winnen, maar mensen, de competitie is nog jong en er kan dus nog van alles gebeuren!

De uitslagen worden overigens geregistreerd in de nieuwe app van de NTTB, handig om te installeren op je smartphone!

Kwalificatie Jeugdmeerkampen

Mike, Jan, Kees, Femke, Jesse S en Vita hadden zich hiervoor ingeschreven, Mike, Kees en Femke zijn zodanig ingedeeld dat ze de eerste ronde niet hoefden te spelen en Jan moest zich helaas terugtrekken ivm een knieblessure (die inmiddels gelukkig aan de betere hand is!) . De familie Steijn ging daarom op pad met Jesse en Vita en Danielle was naast coach en begeleider ook nog eens de verslaggever!

Met de goede prestaties van gisteren in het achterhoofd, reisden Jesse S en Vita af naar Breda met Jan en Danielle als coach. De meerkampen stonden namelijk vandaag op het programma.

Voor de 5 meisjes kadetten was het gelijk al de finale van regio Zuid-West. Eén kwam niet opdagen en één kreeg een migraineaanval. Toen waren er nog maar drie. Vooraf was al bekend dat ze alle vijf doorgingen naar de landelijke finale (???). Dat betekende dus dat Vita gewoon lekker kon spelen zonder enige druk. Haar tegenstander van de eerste wedstrijd was een maatje te groot. Toch kwam ze er steeds beter in maar die verloor ze wel met 3-0. Haar volgende wedstrijd verliep heel wat beter. Ze won met 3-1. En klaar! Dan is het toch wel een lange dag als blijkt dat je maar 2 wedstrijden moet spelen. In ieder geval wel een beker rijker.

Bij de jongens junioren hadden 7 ‘mannen’ achter de tafel moeten staan. Ook daar kwam er 1 niet opdagen. Iets wat Jesse niet erg vond want de vele games die hij er uitsleepte, leverden tegen het eind wat rugpijn op.
Jesse kreeg eerst de sterkste spelers tegenover hem. Z’n eerste game won hij van een speler die ruim 400 ELOpunten meer had. Maar zijn goede spel hield hij net niet lang genoeg vol en verloor hij uiteindelijk in de 5e game. De volgende speler (met bijna 700 punten meer) was iets lastiger. Hij verloor 3-0 maar bood wel de nodige tegenstand. De derde tegenstander had máár 150 punten meer. Dit moest kunnen. Helaas gaf Jesse een 10-6 voorsprong in de tweede game weg. Anders had hij die wedstrijd met 3-0 kunnen winnen. Maar helaas speelde hij hier ook in vijven en verloor hij net. De volgende twee wedstrijden won Jesse overtuigend, maar sleepte hij er net geen plaats in de finale uit.

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse