Een hier en daar wat teleurstellend einde van de voorjaarscompetitie, maar gelukkig gebeurde er ook veel moois. Een foute party met pizza’s vooraf was een gepaste slotceremonie, door meivakantie, paasweekend en andere oorzaken niet heel erg druk, maar wel heel gezellig!

Het wedstrijdverslag is van Ron Deen!

Senioren

Team 1 beleefde een onbevredigend slot van de competitie en hoefde de laatste wedstrijd niet te spelen, aangezien tegenstander The Victory 2 vanwege blessures en andere onvoorziene omstandigheden geen team op de been konden krijgen.

De kampioenen van team 2 speelden in hun laatste thuiswedstrijd tegen The Back Hands 2 in een behoorlijk andere opstelling dan in de eerste wedstrijd, nu verschenen naast Alwin ook Thomas en Kalun achter de tafel. In slechts 3 partijen werd er een vierde game gespeeld, waar de rest allemaal overtuigend in 3 games gewonnen werd. Alwin was te sterk voor Rene Lauwerijssen, en de volle winst werd door zowel Thomas als Kalun binnengehaald. Dit team kan zich gaan verheugen op de felbegeerde handdoek en mocht nu al een mooi kampioensbatje in ontvangst nemen.

In een wedstrijd om snel te vergeten was Wilmer aan de kant van team 3 de enige die een punt op zijn naam kon schrijven. De uitwedstrijd tegen Taverbo 3 had verder niet veel om het lijf, waarin beide teams op papier nog van plek konden wisselen. Door de 9-1 overwinning van het team uit Boxtel moest team 3 uiteindelijk genoegen nemen met een 4eplaats in de hoofdklas A.
Jordin bleef deze avond helaas zonder overwinning.

Zonder al te veel hoop om degradatie te voorkomen in de 1eklas B was team 4 afgereisd naar Waalwijk. Daar kwam ook nog bij dat er werd aangetreden met slechts 2 spelers, Jan Willem en Niels, waarbij de laatste er wederom in slaagde om als invaller een overwinning uit het vuur te slepen.
Gelukkig kon ook Jan Willem een punt aan zijn totaal toevoegen, maar kon toch niet voorkomen dat er een stevige 8-2 nederlaag op het bord kwam.

In het staartduel tegen Sar 2 maakte team 5 het zich toch nog moeilijk om degradatie te voorkomen in de 2eklas. Door een 7-3 nederlaag waarin Richard 2x en Sandra voor de Middelburgse punten zorgden, blijft het tot de laatste wedstrijd spannend, aangezien concurrent Sar komende vrijdag de laatste wedstrijd pas speelt. Op onderling resultaat zal het team uit Kloosterzande 6 punten moeten halen om de rollen om te draaien.

Voor team 6 waren het spannende weken of een promotie/degradatiewedstrijd voorkomen kon worden. De laatste uitwedstrijd tegen Kapelle 1 ging met 7-3 verloren, met Niels en John die verantwoordelijk waren voor de veroverde punten. Men was dus afhankelijk van het resultaat van concurrent Arnemuiden 3, wat met een gelijkspel uiteindelijk precies evenveel punten behaalde als team 6, maar op onderling resultaat redden Niels, John, Ronald Kerbert en Ronald Vale zich uiteindelijk toch in de 3eklas.

Team 7 had in het treffen met Hotak 3 maar 1 doel en dat was 3 punten halen om zo rechtstreekse degradatie te voorkomen. Dat laatste punt werd door Sven binnengehaald, in een wedstrijd waarin er wederzijds nogal wat commentaar was op opmerkingen van de zijkant. Uiteindelijk werden de gemoederen gesust, en liep de wedstrijd toch nog uit in een 3-7 nederlaag. Jan pakte eveneens een overwinning en ook Marco had zijn aandeel in de winst in het dubbel. De extra wedstrijd om in de 3eklas te blijven vindt over een aantal weken plaats, waarschijnlijk tegen ODT 7.

Kampioen Effect 1 was niet van plan om cadeautjes weg te geven in de laatste thuiswedstrijd van team 8, de formatie waarin Dicky zijn laatste wedstrijden meespeelde en op dokters advies er mee gaat stoppen. Alleen Rikki slaagde er in om Frans Rijn met prima spel en fantastische backhand slagen van zich af te houden en redde zo de spreekwoordelijke eer. Komend seizoen gaan de mannen het weer proberen in de 4eklas.

Team 9 had een vrije week, en speelt volgende week vrijdag de laatste uitwedstrijd tegen Westerzicht 2.

—————————————————————-

Jeugd

Voor Jeugd team 1 kon de maximale score van 10-0 genoteerd worden in het laatste weekend tegen Red Stars, het team uit Venray waarvoor deelname in deze landelijk C poule toch iets te hoog gegrepen was. Het team van Jesse, Mike, Karen, Jonah en Ewout eindigde zo op een 4eplaats in de poule.

Het middenmoot treffen tussen TTCM 2 en Tanaka 2 leverde in de Zandkuil helaas een 2-8 nederlaag op, waarin Julian en Melle beiden een winstpartij konden binnen slepen, Jan bleef helaas zonder overwinning. Het eerdere treffen in Etten Leur was in een 5-5 gelijkspel geëindigd. Speciaal om te vermelden is wel dat Melle er in de laatste wedstrijd van het seizoen er gelukkig in slaagde om toch nog een overwinning te boeken!  Deze laatste wedstrijd was niet bepaald representatief voor de rest van deze competitie waar de 3 J’s+M op een mooie 3e plaats in de poule eindigden.

Team 3 beleefde in deze Junioren J3 – Poule A een zware competitie, waarin slechts 1 x gelijk gespeeld werd en de overige wedstrijden helaas allemaal verloren gingen. Tegen het op de 2eplaats staande Hotak 4 gaven Nicky, Richella en Yves niets cadeau en moest de tegenstander uit Hoogerheide flink aan de bak, om uiteindelijk op de kleinst mogelijke nederlaag  van 4-6 uit te komen. Yves had een prima ochtend met 3 winstpartijen, voor Nicky en Richella bleef de teller helaas op 0 steken.

In Junioren J4 – Poule A behaalden team 4 en 5 allebei 57 punten, wat voor team 5 een keurige 2e plaats betekende en team 4 op basis van het onderling resultaat genoegen moest nemen met plek 3.
De beslissing over de uiteindelijke rangschikking viel pas op de laatste speeldag, waar team 4 nog even gas gaf en het laag geklasseerde Westerzicht 1 met 8-2 het nakijken gaf. Aan Middelburgse zijde waren Jesse en Martha goed voor 3 winstpartijen, en deed Jordy met 2 zeges daar niet veel voor onder. Team 5 beleefde een zware ochtend tegen kampioen Arnemuiden 1, wat maar met 2 spelers aantrad en Kees het genoegen had om een van zijn tegenstanders pas zijn 2enederlaag van het seizoen toe te brengen. Voor Jesse en Justin zat er helaas niets in deze ochtend, waarbij de wedstrijd met 4-6 werd gewonnen door Arnemuiden.

Nu even vakantie, en dan in de maanden mei en juni nog de nodige leuke evenementen en trainingen. Alhoewel we veel zin hebben in de zomer kijken we ook al een beetje uit naar de najaarscompetitie 😉

     Voorjaarscompetitie 2019: Competitieprogramma op datum (15-04-2019 t/m 20-04-2019)
     DI 16 apr 20:00
Senioren 12728 Kapelle 1 7-3 TTC Middelburg 6
     VR 19 apr 20:00
Senioren 10229 TTC Middelburg 2 8-2 The Back Hands 2
Senioren 11229 Waalwijk 1 8-2 TTC Middelburg 4
Senioren 12130 SAR ’72 2 7-3 TTC Middelburg 5
Senioren 12828 TTC Middelburg 7 3-7 Hotak ’68 3
Senioren 12730 TTC Middelburg 8 1-9 Effect ’71 1
     ZA 20 apr 10:30
Jeugd 11130 TTC Middelburg 2 2-8 Tanaka 2
Jeugd 15128 TTC Middelburg 3 4-6 Hotak ’68 4
Jeugd 18128 TTC Middelburg 4 8-2 Westerzicht 1
Jeugd 18130 TTC Middelburg 5 4-6 Arnemuiden 1
     ZA 20 apr 14:30
Landelijk Heren 11830 TTC Middelburg 1 geen The Victory 2
niet opgekomen afgemeld
Landelijk Jeugd 18230 TTC Middelburg 1 10-0 Red Stars 2
     ZA 20 apr 15:00
Senioren 10128 Taverbo/Sabo 3 9-1 TTC Middelburg 3
Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse