Zo! De kop is er af. Vier teams namen zaterdag een soort voorsprong op de competitie door alvast de eerste wedstrijd te spelen. Voor de gelegenheid speelden jeugdteam 3 en 5 ook ’s middags zodat het een drukke boel was langs de lijn!

Jeugd 5 kreeg TCO ’78 op bezoek. De gebroeders Palinkx wisten al hun partijen te winnen maar gelukkig konden Boudewijn, Jordy en Justin alledrie een punt maken tegen Sam Musters. 3-7 dus, het is een begin. En wat fijn dat Boudewijn weer back in business is!

Jeugd 3 opende de competitie tegen ODT Kanjers. Een pittige tegenstander. Kees won zijn eerste partij van dit seizoen, en de gebroeders Steijn haalden de dubbel binnen. De andere 8 punten zagen de heren met lede ogen naar Roosendaal gaan.

In een wat kleiner vak dan normaal zat de volledige ploeg van Jeugd 1 klaar om hun tegenstanders van Taverzo te ontvangen. Daar hadden ze een flinke kluif aan. Geen van de heren was opgewassen tegen het spel van Nyncke de Knegt. Jan bood nog de meeste weerstand maar toen het in de 5e set 11-0 voor Nyncke werd, nam hij zijn verlies en kroop onder de tafel door… Ook de dubbel ging in de vijfde set toch naar Taverzo. Maar met 2 keer winst van Mike en een sterke slotpartij van Jan werd de schade beperkt tot 3-7.

Hoe het Heren 1 verging wordt verteld door Jeroen, die er met zijn neus bovenop zat:

Heren 1 begon afgelopen weekend met winst, maar eigenlijk had de zege hoger moeten uitpakken. Daarmee had de ‘coachwissel’ maar ten dele succes. Het schrikeffect had zijn effect op Rogier maar helaas misschien ook iets te veel op Emiel.
Jan had zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen nog een weekendje gerekt met een stage in Berlijn en zag zijn plekje aan de kant als ‘playing captain’ daarom een keer waargenomen door Jeroen. Dat leek de eerste helft van het duel tegen het jeugdige Scylla prima uit te pakken. Emiel verloor weliswaar de openingswedstrijd tegen een uitstekende Mads Oomen, voor onze jaarlijkse trainingskampgangers geen onbekende. Daarna liep het echter gladjes met bovendien ook het nodige fortuin in het dubbel van Sören/Emiel. 
Na de 4-1 kwam de klad er echter in. Soren bleef weliswaar ongeslagen met een overwinning op de uitstekende dames-eredivisiespeelster Esmee van Marwijk. Emiel had duidelijk zijn middag niet. Ook derde speler Bram van Kuijck bleek een te grote horde, ondanks de nodige matchpoints in game 5. Rogier stelde in zijn laatste duel de winst gelukkig met zijn tweede winstpartij alsnog veilig met een afgetekende zege op Oomen. Toch een start met winst dus. 

Komend weekend spelen bijna alle teams uithuizig, behalve senioren 4, 5 en 8. Zij kunnen vrijdagavond aangemoedigd worden in de Zandkuil!

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse