Jelle-Jan vroeg alle teams een bijdrage te leveren aan dit laatste verslag van de najaarscompetitie. Dit samenstellen duurde iets langer dan normaal, maar het resultaat mag er zijn! Dankzij spelers en begeleiders een persoonlijk verslag aan het einde van een competitie waarin:

  • Geen team van TTCM kampioen werd (dat scheelt de club weer wat handdoekjes)
  • Senioren 9 mentaal aan de weg timmerde met de aandachtscirkels
  • Senioren 5 en 7 nog een degradatie respectievelijk promotiewedstrijd staat te wachten
  • We soms op 2 tafels tegelijk speelden, zodat er tijdens de bitterballen genoeg tijd was om bij te praten met de tegenstanders.
  • De jeugdspelers steeds meer aandacht hadden voor elkaar, en minder voor hun telefoon 😊
  • De nieuwe competitieleiders (Erik en Marieke) moeiteloos voor alle thuiswedstrijden van de jeugd coaches konden vinden!

Jeugd 5

Over de wedstijd valt niet veel te zeggen, want het was helaas een sterke tegenstander. Maar in de autorit terug was het nog wel gezellig, want de kerstsfeer kwam er bij. Er is lekker luidkeels meegezongen.
@Gilles: hoe kijk je aan tegen het afgelopen seizoen?
Voor mij was het een redelijk goed seizoen, op de laatste wedstrijd na helaas. Bij bijna alle andere wedstrijden heb ik wel 1 of meerdere punten kunnen bemachtigen.

Jeugd 4

Weer een overwinning, onder leiding van een tevreden coach Erik Kalverboer:
Was een topdagje een spannende wedstrijd. Veel 5-setters. Richella ongeslagen, Eva 2 gewonnen, en Justin 1 was een leuke competitie bedankt team 4.

Jeugd 3

Normaal was ‘kopman’ Jesse meegereisd naar Tilburg, maar hij moest invallen in team 2. Ewout stond in alle vroegte op om Nick, Yves en Kees te coachen. Irene kwam met de sterkste opstelling om de benodigde 8 punten voor het kampioenschap binnen te halen. Nick: “En die hebben ze gehaald. Ik gunde het hun voor 100% . Hun coach was ook zo blij dat ze bijna moest huilen. Het was superleuk gewoon omdat ze zo sportief spelen, ze waren gewoon beter.”
Wat gaat jullie team nog beter doen in de volgende competitie?
Hoger eindigen
Waarvan wordt team 3 enthousiast?
Van sportieve tegenstanders.
Hoogtepunten van Jesse deze competitie:
Mijn wedstrijd tegen de sterkste speler van TIOS. We stonden thuis 6-3 voor toen ik tegen hem moest. We speelden in vijven tegen elkaar. Alle andere wedstrijden waren al klaar en de heren en het 1e jeugdteam waren aan het inspelen. Op de spannende momenten stopte iedereen om naar mij te kijken en er werd heel veel geklapt. Ik werd er ook wel heel zenuwachtig van, maar het was superleuk dat iedereen voor me klapte. Het was dus een hoogtepunt ondanks dat ik de wedstrijd net verloor.

Jeugd 2

Ondanks de inzet van invaller Jesse en de coaching van Sven blijven Julian en Melle met legen handen in de hel van Kloosterzande. Hier bij SAR was de ontvangst gastvrij massaal toegestroomde publiek zorgde voor een uitstekende entourage!
Hoogtepunt van de competitie: Het team is erg leuk. Ook Vita, die door ziekte helaas niet kon spelen, kwam bij thuiswedstrijden altijd kijken. Hopelijk staat zij volgend jaar ook weer achter de tafel!

Jeugd 1

Taverzo een lastige tegenstander. Uit 8-2 verloren nu met volle moed voor de winst. Mike wint alle 3 zijn wedstrijden. Hij speelde erg goed en hield zijn concentratie vast. Jesse 2 gewonnen 1 verloren. Had een lastige pot tegen Sidney. Op het einde zat het gewoon even niet mee. Jan 1 gewonnen 2 verloren. Speelde een goede wedstrijd. Op de spannende momenten was de tegenstander net iets sterker.

Hoogtepunt van de competitie:
Team: De resultaten zaten soms niet helemaal mee. En hadden wij pas erg laat onze eerste winst binnen. Ons hoogtepunt was de eerste winstpartij en de goede afsluiting van het seizoen in de vorm van de laatste goede resultaten.
Justin: Mijn around the net shot tegen Elliot van Amsterdam. Hij rolde bijna. De beste bal die ik ooit heb geslagen in een wedstrijd.
Jan: Dat ik van Xander van Tios won na 5 games.
Waar worden jullie blij van?
Mooie rally’s en onderlinge grappen die er worden gemaakt met het team en de coaches.
Wat gaan jullie volgende competitie nog beter doen?
We moeten simpelweg meer winnen!

SENIOREN

Senioren 9

De Mentale Ontwikkeling van Team 9

Team in actie:
De doorbraak van Mattie met de aandachtscirkels: nooit eerder won ze een 5 gamer totdat ze hoorde over de aandachtscirkels. Gewoon focussen op je taak, de eerstvolgende bal goed spelen. Niet bezig zijn met winst/verlies.
En nieuwkomer Wim die vorig jaar begon met tafeltennis, won dan toch nog zijn eerste 2 games tijdens de laatste competitiedag -> het begin is er!
Geerten die graag tussen de hekjes belandt en daadwerkelijk regelmatig zo hoog als de tafel springt!
Jan-Willem die volgend seizoen helemaal terugkomt, omdat hij gestopt is met roken.
Team 9 ziet jullie volgend jaar en wenst iedereen een goede jaarwisseling!


Senioren 8

Met een gewijzigde opstelling reden Ron, Andrzej en Danielle af naar Hulst om tegen de nummer laatst te spelen. Rikki moest toch werken en David had een vroege viswedstrijd. Ron had helaas geen goede avond en moest alle tegenstanders feliciteren, al was dat twee keer met twee punten verschil in de vijfde game. Danielle kon door haar ziek zijn net geen 3 partijen winnen. Maar wel 2 en ook Andrzej won er 2. Ze moesten daardoor helaas genoegen nemen met een 6-4 verlies.
Hoogtepunten van de competitie:
Tegen alle verwachtingen in kwamen we thuis 5-0 achter tegen Arnemuiden toen Ron eindelijk een potje wist te winnen. Danielle: “Zo het tij is nu gekeerd, ik ga naar huis. Als ik morgen in de tt-app staat er 5-5.” De mannen kunnen goed luisteren want ze hebben dat waargemaakt. Dat is toch wel mooi.
Plannen voor de volgende competitie?
Kampioen worden 😂
Waarvan wordt team 8 enthousiast?
Als je geen prutsers tegenover je krijgt.

Nachtelijke terugreis met 4 punten in de kofferbak, en Daniëlle op de achterbank

Senioren 7

Team 7 nam 4 punten mee uit Arnemuiden, maar… het belangrijkste doel was wennen aan die zaal. Aanstaande vrijdag spelen Jan, Marco, Sven, Hans, Edo en Justin (tenminste 3 van deze zes spelers) in Arnemuiden een promotiewedstrijd, omdat ze 2e zijn geworden in de 4e klas.

Senioren 6

Team 6 verloor met 6-4 van Tanaka, dankzij 2 overwinningen van zowel Niels als Gerard. Daarmee eindigt het team in de middenmoot en mag het na de kerst weer aantreden in de 3e klas.

Senioren 5 buigt voor de kampioen

Jim had het op zijn heupen. Terug in de vertrouwde Zandkuil liet hij Sandra, Carl en Jelle-Jan kansloos. Sandra versloeg zijn vader Wim (van Acker) wel. Jelle-Jan wist via overwinningen tegen Erwin Voet en Wim uiteindelijk nog een 3 op het scorebord te krijgen.

SAR wordt tegen Senioren 5 kampioen van de derde klas)


Deze objecten speelden een hoofdrol. Dat leidde bij beide teams zo nu en dan tot gevoelens van verbazing, ontgoocheling, achterdocht, afgunst, ongerustheid, perplexiteit, schaamte en uiteindelijk toch wel acceptatie.

Hoogtepunt van de competitie:
Sportief hoogtepunt moet hopelijk nog komen… Aanstaande vrijdag voor veel publiek in Arnemuiden handhaving in de 3e klas veilig stellen!

Senioren 4

Team 4 ging zonder kopman Ewout op pad. Inzet was de 2e plaats verdedigen. In het onderlinge duel kwam Markiezaat echter nog langszij. Waar 5 punten nodig waren, blijven Jan Willem (0), Richard (1) en Peter (2) steken op een 7-3 verlies.

Senioren 3

Team 3 draaide een goed seizoen en werd uiteindelijk 4e in de hoofdklasse, daar moeten we niet te licht over denken! Voor de 3e plaats waren 6 punten nodig, maar na 2,5 uur spelen (op 2 tafels) kwamen Wilmer, Jordin en Kris met 4-5 achter. Dat niet iedereen in de tafeltenniswereld het licht heeft gezien bleek op dat moment. Ramon Clijsen van Irene gaf voor zijn laatste wedstrijd op, omdat hij de zaal te donker vond. Hij gunde daarmee Jordin spreekwoordelijk het licht in de ogen niet, door hem een wedstrijd af te pakken (en daarmee zijn eigen rating te redden).

Senioren 2

Dat het tweede eigenlijk te sterk is voor de degradatiepoule bleek uit tegen JCV. De directe concurrent voor plaats 5 werd met 8-2 aan de kant gezet. Jeroen en Riny waren op stoom (3 overwinningen) en Thomas was dat bijna (2X winst) dus dit belooft nog wat voor de clubkampioenschappen!

Senioren 1

Omdat nummer 1 Pecos niets aan het toeval overliet (10-0 winst) was een kampioenschap voor ons eerste herenteam niet meer haalbaar. Met mentale steun van Emiel zetten Rogier (1), Jan (2) en Sören (3) nog wel een 6-4 winst neer tegen Rijnsoever. Dan in het voorjaar maar voor de handdoekjes gaan!


Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse