Het woord “belabberd” valt een paar keer in het competitieverslag van deze week, wat met bijdragen van Rikki, François en Antoinet werd verzorgd door Ron Deen. Gelukkig zijn er ook successen geboekt!

Senioren

Team 1 had mobiele reporter Rikki meegenomen naar de uitwedstrijd tegen Pecos in Oegstgeest, het duel in de 3e divisie tussen de nrs 1 en 2. Voor het resultaat in de thuiswedstrijd die in 5-5 was geëindigd zou nu getekend worden en zouden de mannen aan kop blijven. Tot en met de 5e partij bleef de stand gelijk opgaan na 2 winstpartijen van Soren, maar toen was de koek wel op en liep Pecos uit naar 7-2 stand. Uiteindelijk slaagde Jan er in om in de afsluitende partij knap te winnen van Tom Helle. Emiel kwam helaas niet tot scoren, alhoewel het hem samen met Soren bijna lukte om het dubbel te winnen. Door een 10-0 overwinning van Red Star staat ons eerste team nu op de 3e plek. De PZC maakte er ook melding van.

Het laag geklasseerde Yerseke 1 was vrijdagavond de tegenstander van team 2 in de Hoofdklasse A.
Na 7 gespeelde wedstrijden werd ons 2e team veroordeeld tot het spelen in de degradatiepoule, op 1 punt werd de promotiepoule gemist.  De helft van de partijen tegen Yerseke ging in 5 games en die werden aardig verdeeld tussen beide teams, uiteindelijk werd het toch een stevige overwinning voor de Middelburgers, waarbij Jeroen alles won maar ook Riny en Thomas met ieder 2 overwinningen + het dubbel een stevig aandeel hadden. 

Irene 1 kwam in Middelburg op bezoek om het kampioenschap binnen te halen in de hoofdklas B en dat moest dan gebeuren tegen ons 3e team. In een zeer grillig scoreverloop (3-0/3-3/4-5/5-5) slaagde Kristian er in om kopman Jurgen Wens de 2e nederlaag van het seizoen te bezorgen, van het zelfde kaliber was de winst partij van Wilmer op Joost van Mier. Julian slaagde er gelukkig ook in om een winstpartij bij te schrijven. Het kampioen worden werd door de mannen uit Tilburg na afloop nog luidruchtig gevierd in de kantine.

Team 4 stond in de Zandkuil voor de lastige opgave om bijna-kampioen Sar 1 het leven zuur te maken. Na een wat stroeve start kwamen onze mannen terug via overwinningen van Rinze en Ewout, ook Jan Willem had zijn aandeel met een winstpartij op Marc Maas. Aan de kant van Sar was Wim ’t Hooft niet te verslaan met 3 winstpartijen. In de laatste uitwedstrijd tegen Het Markiezaat moet het lukken voor team 4 om de 2eplaats veilig stellen in de 2e klas A.

De verwachting dat Sint Aloy1 in Graauw de weinig spelende Wilfried Dumez zou laten spelen tegen team 5 kwam ook uit, maar Jelle Jan zorgde tegen de Belg voor een behoorlijke sensatie door in de openingspartij de winst naar zich toe te trekken met een 9-11 eindstand in de 5e game. Ook Carl smaakte het genoegen om de andere Belg bij de opponent, Hubert de Wilde, opzij te zetten in 3 games, welk voorbeeld Jelle Jan even later gewoon volgde. Sven kwam als invaller helaas niet tot scoren. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg tegen het sterke Sar zal er hoogstwaarschijnlijk een degradatiewedstrijd aan gaan komen en moet team 5 er nog alles aan doen om in de 3e klas te blijven.

Een goede uitslag neerzetten tegen Arnemuiden 3 om zo weg te blijven van een promotie/degradatiewedstrijd, dat was de opdracht die team 6 zich zelf had gesteld. Lange tijd ging de confrontatie gelijk op, en dus alleen maar in het voordeel van onze mannen. Pas in partij 7 kon het verschil in Middelburgs voordeel gemaakt worden en werd de avond geëindigd met een prima 7-3 overwinning. Gerard was niet te houden en pakte 3 winstpartijen, Ronald (1), Niels (2) + het dubbel maakten het zevental compleet. Een paar punten tegen Belcrum  8 moeten voldoende zijn om weer een jaar 3e klas veilig te stellen.

In de altijd sfeerloze sporthal Het Groene Woud in Kapelle stond team 7 voor de zware taak om Kapelle 2 nog even geen kampioen te laten worden. Dat bleek zoals verwacht een te grote opgave en kregen de mannen een stevige 8-2 aan de broek. Justin smaakt het genoegen om good-old Rinus Eversdijk in 3 games op een nederlaag te trakteren, Hans en Sven bleven helaas met lege handen achter. De 2e plaats in de poule gaat team 7 niet meer uit handen geven en wacht er een promotiewedstrijd tegen waarschijnlijk Arnemuiden 3.

Team 8 kende in de thuiswedstrijd tegen Arnemuiden een zeer belabberde start, voor dat de mannen het zich goed beseften stond er rond 22.00 uur een 0-5 tussenstand op het bord, pas na bemoedigende woorden van supporter Danielle om er toch voor te blijven gaan werd de ban gebroken en kwam er alsnog een 5-5 eindstand op het wedstrijdformulier. De punten werden binnengehaald door David (1x), Rikki (2x) en Ron(2). In de laatste wedstrijd uit tegen Reynaert kan de 3e plek worden veilig gesteld.

Met slechts 2 spelers in de gelederen vertrok team 9 naar aanstaand kampioen Kerkwerve 2, om daar in de plaatselijke gymzaal te proberen er het beste van te maken. Geerten gaf hier absoluut invulling in en won zijn eerste 2 partijen, zeker de winstpartij tegen Kees van den Hoek mag een mooie genoemd worden. Helaas kwam Wim ook in zijn 8e speelavond niet tot scoren maar krijgt wellicht in de laatste thuiswedstrijd nog een kans om zijn naam op het scorebord te krijgen.
Met 8-2 nederlaag in de pocket wordt het aanstaande vrijdag een zeer zware klus om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Jeugd

Van Antoinet kwam onderstaand live-verslag
“Ze gingen vol goede moed op pad, de strijders van het eerste jeugdteam. HBC (Heemstede) is qua kilometers ver weg, maar het puntenverschil niet groot. Met een beetje goede wil zou het haalbaar zijn om ze in te halen en op die manier niet als laatste te eindigen in de poule. Onder de bezielende leiding van Ewout kwamen Mike, Jan en Jesse al vrij snel op een voorsprong van 6 punten. Toen begonnen de spelers van Heemstede toch een beetje sacherijnig (en daardoor strijdbaarder) te worden en de Middelburgers wat vermoeider, waardoor het uiteindelijk 3-7 werd in dit mooie treffen. Supertof dat het spel en het doorzettingsvermogen van team 1 nu ook eens echt tot een mooie overwinning leidde. Ze eindigden dan wel als laatste in de poule, maar niemand kan zeggen dat ze hun best niet gedaan hebben. De voltallige familie Schreur en hun vrienden uit Heemstede zorgden voor de nodige support op de tribune, dat heeft ook vast een beetje geholpen”.

Francois Baert stuurde het volgende verslag door van de verrichtingen van team 2
Team 2 had een belabberde start tegen Hotak 1 en keek in no-time tegen een 1-5 achterstand aan. Onze spelers gaven zich echter niet zomaar gewonnen en knokten zich moedig terug in de wedstrijd. Mede door een ongeslagen Julian, winst van Melle tegen Jasmijn én Norah die in een thriller Kyana wist te kloppen werd er door onze spelers toch een gelijkspelletje uit het vuur gesleept.

Team 3 ging thuis uitstekend van start tegen de Tilburgse tegenstander Luto 1, trok dat door met een 4-2 tussenstand maar daarna was de energie op en gingen de Brabanders uiteindelijk met een 4-6 overwinning terug naar Noord-Brabant. Nicky en Yves pakten ieder 1 overwinning, voor Jesse was het met 2 overwinningen een prima ochtend. Volgende week wordt de competitie afgesloten met een uitwedstrijd tegen het op de 2 plaats staande Irene 2 in Tilburg, wat nog strijd voor het kampioenschap.

Een prima 3e plek voor team 4 gaat het worden in deze najaarscompetitie, tegenstander Hotak 2 werd met een 7-3 nederlaag duidelijk gemaakt  wat de verhoudingen zijn. Richella had een uitstekende ochtend in de Zandkuil en werd dan ook 3 x gefeliciteerd. Eva pakte 2 winstpartijen en Martha maakte met haar overwinning het zevental in punten compleet. In Bergen op Zoom gaat team 4 volgende week opnieuw proberen om te winnen van Het Markiezaat 1.

Ons jongste team, team 5, kreeg Smash 76 uit Sint Annaland op bezoek, en uiteraard zal er nog even terug gedacht zijn aan de enorme nederlaag die ons team in Tholen opliep. Gelukkig viel er nu wel te juichen in Middelburg door de knappe overwinningen van Nout en Kylian (zijn eerste overwinning seizoen), helaas bleef Luc zonder score. Volgende week wordt de competitie afgesloten in Kloosterzande.

DI 19 nov20:00 
Senioren14025Kapelle 2– TTC Middelburg 78—2
VR 22 nov20:00 
Senioren20503TTC Middelburg2– Yerseke 18—2
Senioren21001TTC Middelburg3– Irene 15—5
Senioren12125TTC Middelburg4– SAR ’72 14—6
Senioren12927TTC Middelburg6– Arnemuiden 37—3
Senioren12825Aloysius 1– TTC Middelburg 57—3
Senioren14027TTC Middelburg8– Arnemuiden 45–5
Senioren15026Kerkwerve 2– TTC Middelburg 98–2
ZA 23 nov10:30 
Jeugd20227TTC Middelburg2– Hotak ’68 15–5
Jeugd20427TTC Middelburg3– LUTO 14–6
Jeugd20627TTC Middelburg4– Hotak ’68 27–3
Jeugd20927TTC Middelburg5– Smash ’76 32–8
ZA 23 nov15:00 
LandelijkHeren12426Pecos 3– TTC Middelburg 17—3
LandelijkJeugd19226HBC 1– TTC Middelburg 13—7
Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse