Bijdrage door Kristian

Donderdag 22 april en vrijdag 23 april mochten verschillende basisschool leerlingen kennis maken met een aantal sporten in het kader van Koningsdag. Op sportpark de Sprong was ook TTC Middelburg aanwezig om de kinderen tafeltennis aan te bieden.

De clinics werden verzorgd door Ewout, Jonah, Boudewijn en Kristian. In groepjes van ongeveer 12 kinderen per keer werd er gedurende 1 uur kennis gemaakt met tafeltennis. Aan het begin kreeg de groep uitleg over het ontstaan van de sport, gevolgd door een warming-up. Bij de warming-up moest men door verschillende obstakels te lopen. Toen iedereen dat veel te makkelijk vond kwam al snel de uitdaging; hetzelfde parcour maar ditmaal met een batje en een balletje erop. Dit was al veel lastiger en leverde zelfs minuten van complete stilte op in opperste concentratie.

Toen iedereen warm was, was het tijd om alle energie er uit te laten op de verschillende tafeltennis-onderdelen. Zo waren er kleinere tafels, een schuiftafel, reguliere tafels en een “target practise” waarbij kinderen op aangeven van een trainer konden proberen zoveel mogelijk voorwerpen te raken op de andere speelhelft. Vooral de laatste en de schuiftafel waren een grote hit. Met samenwerken werd record na record gebroken tijdens het overschuiven.

Tot slot kregen de leerlingen nog een demonstratie van Jonah en Ewout die lieten zien dat je met bijna alles wel kan tafeltennissen. Van frisbee tot schoen, en van stereobox tot ring, niets was ze te gek. Voor wat soms leek op maar 15 minuten, was er toch echt al een uur voorbij gevlogen en was het tijd voor een volgende sport.

Tussen de groepen door was er voor de trainers even snel een momentje om wat frisse lucht op te doen en de zaal door te luchten. Maar niet te lang want de volgende groep stond al weer vol enthousiasme klaar.

Alwin

About Alwin