Jelle Jan organiseerde niet alleen het Basisscholentoernooi namen TTCM, hij schreef er ook een verslag over!

Op maandag 23 december was de finale van het Zeeuwse Basisscholierentoernooi in Middelburg. 19 teams hadden zich hiervoor geplaatst in voorrondes van de gemeenten Middelburg, Vlissingen, Veere en Noord-Beveland. 

De 38 basisscholieren begonnen gelijk met een fanatieke warming-up op muziek. Met de coördinatie en het voetenwerk zat het goed en na een kwartier lager er al zweetdruppels op de vloer.  Toen moesten de wedstrijden nog beginnen!

De spelers waren aan elkaar gewaagd, en het was duidelijk waarom juist deze teams de finale gehaald hadden. Op alle 9 de tafels keken de toeschouwers naar spannende rally’s en mooie punten. Ondertussen werkte het barpersoneel zich een slag in de rondte om alle vaders, moeder, broers, zussen, opa’s, oma, vrienden, vriendinnen en de deelnemers zelf van koffie, thee, frisdrank, tosti’s en snoep te voorzien.

Ondanks 2 gelijke spelen tegen Vlissingse teams, kwamen Middelburgs Mats en Noah van Het Talent als winnaars van groep 5-6 uit de bus. Plaats 2 t/m 4 werden bezet door talenten uit de Vlissingse voorronde. Zowel Xem en Doeke, Matt en Sam als Vincent en Anders kwamen van de Theo Thijssenschool! 

In de categorie groep 7/8 lieten Kylian en Sem er geen gras over groeien. Als nummer 2 uit de Middelburgse voorronde waren ze geen topfavoriet, maar als je graag wil, dan is alles mogelijk. Met alleen maar overwinningen haalden ze de finale, waar ze 2-0 wonnen van Pepijn en Levi (alweer van de Theo Thijssenschool). Met een gedeelde 3e plaats eindigde Eva/Olle en Nout/Abel toch ook maar mooi op het podium!

Met dank aan de vrijwilligers van TTC Middelburg en TTV Westerzicht: Ed, Job, Jesse, Jesse, Leon, Leon, Richella, Jarno, Antoinet, Aron, Mike, Luc, Sven en Jelle-Jan

Ed Sleijpen maakte bijna 200 foto’s van de middag. Alle deelnemers ontvingen een linkje naar dat album. Dit is een kleine selectie 😉

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse