De ballen tikken op de tafel en de kreten zijn niet van de lucht als ik op maandagavond tijdens de training van de A selectie van TTC Middelburg plaats neem op de tribune. Hoofdtrainer Jelle-Jan en trainer van het eerste uur Wim staan zelf fanatiek mee te trainen.

“Ja! Stop maar, en wissel!” Daar klinkt de stem van Anton Pleijsier. Hij verzorgt sinds 1 januari de trainingen op maandagavond aan de A-selectie en de B-selectie volwassenen.
Anton komt oorspronkelijk uit Schiedam en woont sinds 6 jaar met zijn vrouw Renate in Dreischor. Hij tafeltennist sinds zijn 12e maar is al lange tijd fulltime tafeltennis-trainer en coach. Vooral bekend vanwege zijn pupil Britt Eerland, momenteel Nederlands’ beste speler. Vorig jaar waren ze samen op de Olympische Spelen in Tokio.

Terwijl de A-selectie de ballen opruimt en de B-groep binnen druppelt nemen we even snel de tijd voor een kennismaking. Tafeltennis is een snelle sport, dus dat moet lukken.
Op mijn vraag wat zijn eerste indruk is van TTC Middelburg reageert hij lachend: “Nou, dat klinkt misschien gek, maar ik zie echt dat het een club is, het enthousiasme van de groep en het plezier van met elkaar trainen heeft een positief effect op iedereen! Ik heb de laatste jaren vooral individuele trainingen gegeven, dat is een heel andere setting.”
Hij streeft er naar om het spelplezier en losheid in het spel ook de hoofdrol te laten spelen tijdens de wedstrijden.
Inmiddels is de B groep aan het warm lopen en rustig aan het inspelen in afwachting van de eerste oefening die Anton uit gaat leggen. Terwijl Anton naar beneden loopt kan ik hem nog net vragen wat zijn belangrijkste speerpunt is: “POSITIEF SPEL!” roept hij uit!
Welkom bij TTC Middelburg Anton, veel speelplezier en we zijn benieuwd met wie jij in 2024 naar Parijs zal gaan.

Vooralsnog is Anton op de maandagavonden aanwezig voor trainingen in de Zandkuil en is dan ook benaderbaar voor vragen en/of nadere kennismaking.

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse