Naast hoofdtrainer, ledenwerver en seniorencompetitiespeler is onze Jelle-Jan dus ook creatief schrijver, zo blijkt uit dit door hem geschreven verslag van het afgelopen competitieweekend. De bruggetjes vliegen over tafel 😉

De competitie is nu echt begonnen… 

…laten we het eerst eens over het zesde jeugdteam hebben. Dat is nieuw, dat nummer 6! Luc en Nout waren er al eerder bij, maar nu zitten Sem en Kylian ook in het team. En wat een goed begin! Sven van Westerzicht was nog net een maatje te groot, maar de andere 2 potten wonnen Luc, Nout en Sem. Als kers op de taart pakten ze ook nog de dubbel: 7-3 voor team 6

In dezelfde 4e klasse zit ook Jeugd 5 (aanstaande zaterdag spelen onze teams tegen elkaar). Team 5 begon de competitie tegen Hotak, waar Jordi en Justin allebei een wedstrijd wonnen en kansen hadden op meer. Het dubbel was ook een prooi, mede dankzij de tactische bagage die coach Julian meebracht. Helaas was Gilles te ziek om te spelen en was er geen invaller meer te vinden. Daarom bleef het bij 7-3.

Het tweede seniorenteam had meer geluk met het vinden van een invaller. Alwin en Thomas reisden met Kris naar Sint Annaland, waar Smash ’76 opgerold werd (8-2). Alwin en Kris feliciteerden allebei 1 tegenstander en met Thomas aan zijn zijde won Kris ook de dubbel.

Zo kwam het dat Kris in totaal 8 wedstrijden speelde dit weekend, want ook in zijn eigen team dubbelde onze linkspoot. In het derde seniorenteam wonnen Jordin en Kris allebei 2 potten. Ewout, die van 2e klas naar hoofdklasse is gepromoveerd, wist ook al gelijk zijn eerste wedstrijd binnen te slepen. En zo hielden ze het sterke Renata op 5-5.

De koek was met 8 gespeelde wedstrijden nog niet op voor de familie Davidse. Ook Kris zijn moeder Matty verscheen achter de tafel met haar team 9. In de Zandkuil kroonde Matty zichzelf tot kopvrouw door 2 overwinningen te boeken tegen Oudelande. Jan Willem voegde er een overwinning aan toe voor de 3-7. Leon kwam in zijn eerste optreden voor TTC Middelburg nog niet tot winst, ondanks de hartstochtelijke aanmoedigingen van Antoinet, Kees en Jan. Maar de broertjes Schreur bleken wel iets op te hebben gestoken deze avond… (en dan bedoel ik geen sigaret)

De volgende dag ging Jan met het 1e jeugdteam naar Tilburg en Tios was de sigaar. Of het nu kwam door het inspirerende voorbeeld op vrijdag avond of door de worst(enbroodjes) die chauffeur Leon de spelers voorhield in geval van een overwinning. Onder leiding van coach Jonah waren Mike, Jan en Jesse alle drie voor 2 tegenstanders onverslaanbaar. Daar voegden Jan en Mike nog achteloos een dubbel aan toe: 7 punten mee naar Middelburg!

Kees, die ook goed had opgelet vrijdagavond, wilde niet onder doen voor zijn broer. Zonder worstenbroodje bleek het ook te lukken; een gezonde 8-2 overwinning tegen Vice Versa in Oudenbosch. Nick pakte 1 punt en samen met Jesse de dubbel. Kees en Jesse bleven ongeslagen, dus nog steeds 100% 😉. Met deze 8-2 durfden Jesse en Nick wel thuis te  komen…

…want hun vader nam maar 6 punten mee uit Utrecht, waar Sören de grote man was. Oud TTCM-er William bleek in dienst van SVE een niet te nemen horde voor Jan en Rogier, die allebei 1 wedstrijd wonnen. De koppositie in de 3e divisie is nu wel in zicht voor het eerste herenteam!

… en ook hun moeder was tevreden. Danielle maakte met haar team 8 de zegereeks van de familie Steijn compleet. Persoonlijk kwam ze zelfs op gelijke hoogte met Jesse, door ongeslagen te blijven! David (1) en Andrzej (2) wonnen samen ook nog de dubbel, waarmee 7-3 de stand was waarmee Markiezaat terug naar Brabant moest.

Maar Andrzej hield het hier niet bij. Hij had dinsdag al in Kapelle aan zijn wedstrijdritme gewerkt bij het 6e seniorenteam, dat met een puntendeling begon aan de voorjaarscompetitie. Grote man was de ongeslagen Gerard Triou, maar ook Ronald en invaller Andrzej sleepten een punt binnen.

Over invallers gesproken… zij kunnen ook de eer hooghouden. Yves wist voor jeugd 2 het enige puntje uit Sint Willibrord weg te kapen, terwijl Vita en Norah met lege handen bleven. Lichtpunt was wel dat Vita weer gewoon achter de tafel stond na een half jaartje afwezigheid!

Waar jeugd 2 met twee meiden tegen de Backhands speelde, is team 4 dit jaar een volledig meidenteam. Weer een primeurtje voor TTCM! Femke moest nog even wennen tijdens haar eerste competitiewedstrijd sinds jaren, maar Eva (1), Richella (2) en samen de dubbel leidde tot een 6-4 overwinning voor Tanaka.

Over een damesteam gesproken… dat was vroeger heel normaal. Sandra besloot echter jaren geleden (voor het instorten van de damescompetitie) om gewoon afdeling te gaan spelen. Een lang verhaal kort, na 3 matchpoints tegen veruit de sterkste speler uit de 3e klas (ook sterker dan 2e klas) bleef ze met lege handen. Roland en Jelle-Jan sprokkelden nog 2 punten bij elkaar. En daarna was er gelukkig nog de bar. De tegenstander TCS, die een paar kilootjes geleden nog landelijk speelde, was ook daar lastig te verslaan. Toch bleef het 5e seniorenteam hier als laatste over…

…samen met het 4e team, omdat een thuiswedstrijd tegen Arnemuiden nou eenmaal altijd gezellig is. Strijd achter de tafel, en een onverslaanbare Adriaan Slabbekoorn, hadden geleid tot gelijkspel. Daarbij waren Jan Willem en Rinze beiden voor 2 punten verantwoordelijk en deed Peter de rest. Geen winnaar dus in de zaal en alleen maar winnaars aan de ronde tafel.

Zo laat maakte het 8e seniorenteam het niet, vanwege een doordeweekse kraker in Ossendrecht. Donderdagavond, TCO uit, altijd lastig. Vooral voor Hans (0) een beetje voor Sven (1) niet echt voor Edo (2). Toch nog 4 punten…

…en heb je dat maar mooi gehad.

Hoe de teams er nu voor staan? Zie hier ALLES OP EEN RIJTJE

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse