Afgelopen weekend gingen maar liefst 6 jeugdleden met hun coaches en begeleiders naar Soest om mee te doen aan de Jeugdmeerkampen aldaar.

Zaterdag in alle vroegte vertrokken  Justin (Belfroid), Jan, Kees en Richella. Jeffrey en Leon waren de chauffeurs, Ewout en Sven gingen mee om te coachen, superfijn! Antoinet hield het hele gebeuren vanaf de tribune in de gaten met haar breiwerkje 😉

Justin trad aan bij de junioren, hij moest 4 wedstrijden spelen, waar hij er 2 van won en ook 2 verloor. Zo werd hij 3e van zijn poule. Omdat alleen de nummers 1 en 2 doorgingen was het dat. Jan had een soortgelijk verloop, hij trad aan bij de kadetten en moest 5 wedstrijden, en hoewel hij meer potjes won dan verloor (3 gewonnen, 2 verloren) moest hij het afleggen tegen een speler die ongeslagen bleef en iemand die er maar 1 verloor. Dus Jan kon bij Justin gaan zitten. Daar was Kees inmiddels ook aangeschoven die in de poule van de welpen 1 van de 4 wedstrijdjes mooi wist te winnen, dat was goed voor een 4e plaats in zijn poule. Deze 3 mannen konden gebroederlijk Richella aanmoedigen die een flinke strijd moest leveren tegen voor haar bekende tegenstandsters. De dames troffen elkaar al op talloze toernooien. Ze lieten zich daarom niet coachen, maar wel aanmoedigen! Na een hoop rekenwerk en overleg bleek Richella met 2 winst en 2 verlies 3e geworden te zijn in de poule van de meisjeskadetten. Omdat in de poule ook junioren meespeelden was er blijkbaar een hoop rekenwerk voor nodig wat slechts weinigen konden volgen. Om een lang verhaal kort te maken: rond 15.00 uur stonden we buiten, waar het ook heel mooi was, daar in Soest!

Het was een leuke dag, en ik zeg het nog maar eens een keer: het is zowel voor de ouders als voor de spelers heel waardevol dat er coaches zijn die op zo’n dag mee willen gaan!

En dan geef ik nu het woord aan Ron voor Soest op Zondag!

Onze zondagsrust werd al vroeg verstoord, de wekker ging al om 6:00. Stipt om 7:00 uur pikten we onze coach Rikki op, om daarna Vita op te halen. Tegen 9:00 uur kwamen we aan in Soest bij het ranglijsttoernooi voor spelers met een B-licentie. Leuk om daar ook Norah Baert en haar vader François van Effect ’71 uit Terneuzen te treffen. Drie spelers uit Zeeland dus. Vita begon lekker en won haar eerste potje bij de meisjes pupillen. Daarna speelde ze tegen twee sterke tegenstanders, die ze het zeker niet makkelijk maakte. Haar laatste potje won ze overtuigend. Met twee verloren en twee gewonnen wedstrijden, werd ze mooi 3e in haar poule. Mike speelde bijzondere wedstrijden, in de poule verloor hij nipt van Mats uit Amsterdam. En in de wedstrijd erna leek hij ook te gaan verliezen. Na een 2-0 achterstand, kwam hij terug en won uiteindelijk overtuigend de wedstrijd. Mike werd 2e in de poule en mocht door naar de volgende ronde. Hij knokte zich naar de halve finale en is 3e geworden bij de jongens pupillen. De aanmoedigingen van Norah, Vita, Rikki en andere spelers hebben zeker geholpen. Trots en laat gingen we weer richting Zeeland. En tuurlijk onderweg even een hapje eten bij de gele M. Het was een leuke dag en ook wij waren erg blij dat Rikki erbij was om te coachen. En ook Norah & François hebben gecoacht, zo doen wij Zeeuwen dat.

Er zijn nog de nodige linkjes voor de details!

Op naar het volgende toernooi! Misschien wel de Afdelingskampioenschappen ZuidWest op zaterdag 18 mei in Gilze! Geef je snel op mocht je dat nog niet gedaan hebben, daar gaan we ook weer een superleuke toenooidag van maken! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En ik zit op de tribune met clubcake, beloofd!

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse