Door Danielle en Ron

Zaterdag 19 februari deden Lotte, Jesse en Kees mee aan het jeugdranglijsttoernooi in Soest voor spelers zonder licentie. Op zondag 20 februari waren Vita, Jan en Mike aan de beurt. Zij speelden het jeugdranglijsttoernooi voor spelers met een B-licentie. En wat hebben ze het goed gedaan, lees snel verder … (ook na de foto’s gaat de tekst steeds verder).

Zaterdag
Toen de storm weer was gaan liggen, vertrok in alle vroegte de familie Steijn plus Kees richting Soest voor een ranglijsttoernooi. Daar aangekomen hadden ze een week te vroeg alle Corona maatregelen in de ban gedaan; geen mondkapjes, geen 1,5 meter. Heerlijk, maar gek.

Lotte speelde een zevenkamp bij de Meisjes Onder 17 (MO17), waar nog twee meisjes van MO19 meededen. Lotte d’r tweede toernooi en ze won mooi 3 wedstrijden en verloor er dus ook 3. Op onderling resultaat werd ze 4e. Maar omdat ze van de nummer 3 had gewonnen, vond ze zelf dat ze toch boven dat meisje was geëindigd en omdat de winnaar onder de 19 jaar was, was Lotte van mening dat ze de dag op een mooie 2e plek was geëindigd. Dat is nog eens positief denken. Goed gedaan.

Jesse was eerste geplaatst in een poule van 6 bij de Jongens Onder 17 (JO17). De eerste 4 wedstrijden won hij redelijk makkelijk. Alleen de laatste zwaarbevochten vijfgamer verloor hij net aan van een korte noppen speler. Het was voor hem redelijk ongunstig om als 2e te eindigen in z’n poule omdat hij in de kwart finale uitkwam tegen de uiteindelijke winnaar. Helaas want hierdoor strandde hij al in de kwartfinale.

Kees werd 1e in z’n poule bij de Jongens Onder 15 (JO15) waarin hij alles won, ook van de nummer 1 geplaatst. Op het gemakje natuurlijk. In de kruisfinale verloor hij helaas van de veel lager geplaatste Quinten uit Alphen aan de Rijn waardoor ook Kees helaas geen B-licentie kon bemachtigen.

Zondag
Maar Jan, Mike & Vita hebben die wel en reisden zondag af naar Soest. Jonah was mee als coach en Leon als chauffeur.

Jan kwam helaas niet verder dan de poule (Jongens Onder 17). Hij verloor drie wedstrijden, waarvan 1 heel nipt tegen de uiteindelijke nummer 2 in de poule en won één wedstrijd. Jan werd daarmee 4e in zijn poule.

Mike werd 2e in zijn poule bij de Jongens Onder 17 (JO17) en ging dus door naar de kwartfinales. In die kwartfinales verloor hij een spannende wedstrijd in 5 games. Al met al goed voor een 5e plaats bij de JO17.

Vita verloor eerst twee wedstrijden tegen hoger geplaatste meisjes. Daarna won ze alle volgende (4) wedstrijden. Ze speelde erg goed en daarom ging ze er met een beker vandoor door 2e te worden bij de Meisjes Onder 17 (MO17).

Mooie en spannende potten zijn gespeeld. Dank aan de coaches Danielle, Jan & Jonah en de chauffeurs, die iedereen veilig heen en terug hebben gebracht.

Op naar een volgend toernooi.

Ron

About Ron