Door Danielle Steijn-Laing

Afgelopen zaterdag vertrok Jesse naar Hoofddorp. Nog 1 kans op een B-licentie voordat hij naar een hogere leeftijdscategorie gaat. Lotte had ook graag meegedaan, maar met slechts 1 andere inschrijving in haar leeftijdscategorie, werd dat onderdeel afgeblazen. Maar natuurlijk was zij erbij voor de morele support.

Jesse begon niet heel goed in z’n poule, maar doordat de nummers 1-3 doorgingen, kreeg hij een herkansing om de finale te halen. Hij kwam tegen een verrassende nummer 2 in de andere poule en zijn goede vorm leek terug te keren. Die jongen werd met 3-0 van tafel geslagen waarvan 1 van de games zelfs 11-0 was. Maar kruipen was z’n tegenstander toch niet van plan.

Daarmee wel een verdiende plek in 1 van de 2 finales. Maar z’n spel was toch te wisselvallig om potten te breken tegen de goed spelende Daniel waar hij eerder op de dag ook al van verloor. Hij kwam 2-0 achter, maar in de 3e game wist z’n tegenstander even niet waar hij het zoeken moest, in de 4e game trok Jesse toch net aan het langste eind. Jammer want als hij deze pot had gewonnen, had hij z’n B-licentie gekregen.

Voorlopig doen broer en zus dus toch nog mee aan dezelfde toernooien, wat ook weer een gelukje is…

Ron

About Ron