Het hele rommelmarktproject begon weer met een hoop gerommel: is al het sop de kool wel waard, krijgen we het rondgebreid, maken genoeg mensen hun tijd vrij, verkopen we genoeg en zo nog wat afwegingen. Maar nu alles achter de rug is durf ik te concluderen dat het weer alleszins de moeite waard was! Een mooie opbrengst en een ontzettende leuke week.

Het is Clara, met haar jarenlange ervaring als rommelmarktkoningin, weer gelukt om de hele boel voortreffelijk te organiseren. Heel veel mensen schreven zich (soms onder lichte dwang ūüėČ ) in om te komen helpen. Andrea en Bram brachten de folders rond en 3 avondenlang hebben de mensen in de Stromenwijk, Breewijk, Griffioen en Klarenbeek hun huis leeggeschud om het door een optocht van enthousiastelingen op te laten halen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat wij niet de enigen waren die ontzettend veel lol gehad hebben bij het ophalen van de spullen. ¬†Bij de Zandkuil werd al die sannie door een deskundig en hardwerkend team onmiddellijk gesorteerd en in de juiste hoek gezet. Donderdag en vrijdag werd het nog een keer gescand en mooi uitgestald. Nou ja, het was vooral zaak om alles op de tafels te krijgen want jemigdepemig wat is er veel opgehaald!

Zaterdagochtend om half 9 stonden er heel wat mensen klaar. In de Zandkuil om te gaan verkopen en achter het lint om te komen kopen. Hoopvolle blikken aan beide kanten van het lint!

Rustig aan beginnen zat er niet in, de mensen stormden werkelijk naar binnen, voor de oudgedienden was dit een vertrouwd beeld, maar ik wist niet wat ik zag. Ongelooflijk. Vervolgens werd er flink gesnuffeld, gegraaid, gezocht, gevonden en onderhandeld. Al vrij snel kon Wim stapels briefgeld ophalen. Jammer genoeg waren er een aantal mensen die het nodig vonden om ondanks de spotprijzen toch nog moeilijk te doen over een paar cent, maar de mensen die blij waren met hun kringloopvondsten waren veruit in de meerderheid.

Het is eigenlijk een win/win/win situatie. Veel huishoudens hebben weer eens lekker opgeruimd, veel mensen zijn voor weinig geld goede spullen rijker en TTCM heeft er een goede zakcent aan overgehouden. En nog een vierde opbrengst: een superleuke week waarin veel leden en betrokkenen op een andere manier met elkaar samenwerkten en daar veel plezier aan beleefden.

En dat de zaal er om 15.00 uur alweer uitzag alsof er niets gebeurd was. Te gek! Kleding en speelgoed was inmiddels opgehaald door de Kledingbank. Het elektriek door een scharrelaar, de boeken gaan naar de kerk, en tja, er is ook nog het een en ander de container in gegaan. Het zij zo.

Alle mensen die op hun manier geholpen hebben: onwijs bedankt! En als je dit jaar niet geholpen hebt, om wat voor reden dan ook: Volgend jaar is er weer een kans!

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse