Afgelopen zondag is PingPong officieel van start gegaan. PingPong betreft een lesprogramma van 7 lessen voor beginnende tafeltennissers in de leeftijdscategorie 4 tot en met 6 jaar. De lessen duren tot aan de zomervakantie en vinden elke 2 a 3 weken plaats.

Zondag bestond het deelnemersveld uit 4 zeer enthousiaste kinderen, te weten Jayce, Finn, Shivansh en Senna. Ruim voor het startsignaal waren ze de zaal al aan het verkennen. Na een kort voorstelrondje werd er aangevangen met het kennismakingsspel Hou de ballon hoog: hierbij probeer je met z’n allen, en om de beurt, de ballon zo lang mogelijk van de grond te houden. Ook de begeleiders Vita, Kees en Alwin deden mee, zodat iedereen elkaar goed leerde kennen.

Aapjesparcours

Na het kennismakingsspel stond er een Aapjesparcours klaar. Het thema van de dag was dan ook de Dierentuin. Het Aapjesparcours kon goed worden afgelegd wanneer je goed je balans hield, goed kon kruipen en kon springen.

Dieren voeden

Na het parcours was het tijd om de dieren te voeden, met andere woorden het proberen van voorwerpen in de bakken met knuffels te mikken.

Pas op voor de slangen

Nadat de dieren vol zaten stonden de deelnemers voor een nog grotere uitdaging: een pad doorkruisen waarbij slangen (over de grond wiebelende springtouwen) moesten worden ontweken, want die zijn toch wel een beetje eng.

Schuiftafeltennis

Nadat de slangen werden ontweken werd de Dierentuin verlaten en werd het tijd om te gaan tafeltennissen. Op een speciale schuiftafeltennistafel werd er met schuifbatjes geoefend op de service door diverse poortjes te mikken.

Gevoelsmatig zeg ik dat de deelnemers nog uren door hadden kunnen gaan, maar inmiddels was het uurtje voorbij (gevlogen). Zondag 3 april staat de 2e PingPong-editie op het programma, hopelijk zien we iedereen dan weer terug.

Alwin

About Alwin