Een enthousiast verslag van Julian Flamman  

 Op zondag 24 maart was het zover: vandaag zou de jeugd ratingmeerkampen in Bergen op Zoom gaan plaatsvinden. De dag ervoor vroeg Justin aan mij of ik mee wilde gaan, want er was nog een plekje over in de auto. Zo gezegd zo gedaan. Rond 09.15 uur stond ik voor Justin zijn deur om samen naar Middelburg te rijden. Hier stonden jeugdspelers Vita, Mike en chauffeur Ilja te wachten om te vertrekken naar Bergen op Zoom. Niet verkeerd om een keertje níet vóór 08.00 uur te vertrekken naar een toernooi!

Het toernooi begon om 11.00 uur. Wij waren mooi op tijd aanwezig zodat de spelers konden inspelen. Om iets vóór 11.00 uur riep de toernooileider iedereen bijeen om de poule-indelingen met de bijbehorende tafelnummers bekend te maken.

Justin en Mike moesten gelijk tegen elkaar beginnen. Mike trok bij deze wedstrijd aan het langste eind, hij won met 11-9 in de vijfde game van zijn clubgenoot.

Vita moest haar wedstrijd beginnen tegen een sterke tegenstander. Deze jongen speelde enkele klassen hoger. Helaas was het niveauverschil net iets te groot om een game af te kunnen snoepen van hem. Dit betekende een 0-3 verlies voor Vita.

Justin won netjes zijn tweede wedstrijd. Helaas ging zijn derde partij verloren. Hij stond dus na 3 wedstrijden 1 uit 3. Nog volop kans om bij de eerste vier spelers te eindigen dus! In elke poule gingen namelijk de eerste vier spelers door naar de finaleronde.

De tweede en derde wedstrijd won Mike overtuigend. Mike bleef erg kalm en hij speelde zijn wedstrijden met een positieve mentaliteit, erg knap!

Vita trof in haar tweede wedstrijd een sterke tegenstander. Dit was ook te merken aan de gamestand van de eerste game; 2-11 in het nadeel van Vita. Maar na het plan besproken te hebben met de coach, stond daar opeens een hele andere Vita. Ze won de tweede game! Het werd een spannende wedstrijd, want de volgende twee games werden met het minimale verschil gespeeld. Helaas in het nadeel van Vita, wat een close verlies betekende. Maar ze heeft erg goed gespeeld, hier mag ze trots op zijn!

Mike won netjes zijn vierde wedstrijd. Ook hier speelde hij erg kalm en goed.

Justin had helaas een iets mindere vierde wedstrijd; een close 2-3 verlies. De tussenstand voor Justin en Mike ná vier wedstrijden: Mike stond 4 uit 4 en was dus zeker van een finaleplaats. Justin moest zijn laatste wedstrijd winnen om door te mogen naar de finaleronde, erg spannend dus!

Vita verloor helaas ook haar derde en vierde wedstrijd, ondanks dat ze erg dichtbij zat. Toch is ze elke wedstrijd weer geconcentreerd en blijft ze haar eigen spel spelen!

Vita in actie tijdens haar derde wedstrijd!

Mike moest zijn laatste wedstrijd spelen tegen een jongen uit Tilburg die ook nog geen wedstrijd had verloren. Het werd een close call, maar hij verloor de wedstrijd net aan in vieren. Dit betekende een knappe tweede plaats in een poule met enkele spelers die een stuk ouder zijn dan Mike. Mike, ik heb genoten van je spel en je mentaliteit, bedankt voor de gezellige dag!

Justin trof in zijn vijfde en laatste een speler van een vereniging uit Etten-Leur. Na een eerste game die gelijk opliep aan het begin, verloor hij weinig punten en won hij de wedstrijd netjes met 3-0. Ondanks sommige teleurstellende verliespotten, bleef Justin positief ingesteld en ging hij voor elke bal. Ook van jou heb ik weer genoten Justin. Ook jij bedankt voor de leuke dag!

Vita moest nog twee wedstrijden spelen. Ze zat in een poule van zeven spelers, in tegenstelling tot Mike en Justin, zij zaten in een poule van zes spelers.

De dag was bijna ten einde en er werd nog maar op twee tafels gespeeld. Na enkele zure verliespartijen kan het lastig zijn om je nog te concentreren op je wedstrijd. Maar niet voor Vita! Zij begon weer erg geconcentreerd aan haar vijfde wedstrijd en sloeg een aantal mooie ballen. Helaas werd haar vijfde partij wel in vijven in haar nadeel beslist.

Het zou fijn zijn als zij haar laatste wedstrijd winnend kon afsluiten. En dit deed zij knap! Ze won de laatste partij erg overtuigend van een speler die niet zo positief was over de aanmoedigingen van de kant, toch Ilja?! 😛

Vita, ondanks sommige close verliespartijen bleef je je eigen spel spelen en bleef je erg positief. Dit is erg knap en ik hoop dat je plezier blijft houden in de sport. Bedankt voor de toffe dag!

Bij deze wil ik ook Ilja bedanken voor het rijden en de gezelligheid! Het was een geslaagde dag!

Julian Flamman

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse