Het eerste toernooi van 2020 is een feit, een verslag van Daniëlle

Met het minitrainingskamp nog in de benen vertrekken Mike en Jesse S. als enige twee TTCM spelers in alle vroegte richting Rucphen. Zij doen mee aan het Back Hands toernooi dat met het dubbelspel begint.
Ze winnen knap hun eerste twee partijen. Daarna moeten ze tegen een materiaalspeelster. Af en toe begrijpen ze het maar als de rally’s langer duren, dan zijn de foutjes snel gemaakt. Mike oogt moe (hoeveel heeft hij geslapen?) en is steeds een fractie te laat. Jesse is helaas niet sterk genoeg om het dubbel te dragen. Ook de volgende twee wedstrijden gaan daardoor verloren. En eindigen ze als vierde van de zes dubbels.

De coaches Jan en Danielle verlaten even de zaal voor een frisse neus en lunch in Breda.
‘s Middags kunnen de mannen hun spel laten zien in het enkelspel. En dat gaat een stuk beter.

Bij het enkelspel weet Mike z’n plaatsing net niet waar te maken. Hij wordt tweede met 1 verliespartij. Maar hij beweegt wel weer veel beter. Hij is nu in ieder geval goed wakker. En dat bewijst hij ook door de rest van zijn partijen redelijk makkelijk te winnen en daarmee het toernooi op zijn naam te schrijven.

Jesse is ingedeeld in een voor hem zeer sterke poule en heeft het daardoor erg zwaar. Hij weet steeds games mee te snoepen en mag trots zijn op hoe moeilijk hij het zijn tegenstanders nog heeft gemaakt. Hij weet er 2 te winnen en wordt daarmee vierde. En is dus net door. In de volgende twee rondes slaat hij met geweldig spel twee 1e klas spelers er met 3-0 af. Het spel van diegene die hij in de finale treft, ligt hem echter totaal niet. Maar als je als laatste geplaatst bent in Jeugd 2 en je wordt toch tweede dan mag je toch echt trots zijn op jezelf.

Gefeliciteerd manne(tjes)n
Volgende keer hopelijk met meer spelers van TTCM naar dit toernooi. Het is voor iedereen ontzettend leuk. Er wordt namelijk niet op leeftijd gespeeld maar op niveau en er zijn ook heel veel starters bij.

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse