Deze competitieronde eindigde met 5 winstpartijen, 7 verliespartijen, 2 teams die er een gelijkspel uithaalden en 1 team dat niet in actie kwam. Er waren niet veel uitgesproken goede of slechte uitslagen en ook geen bruggen die gemaakt kunnen worden dit keer. Daarom bespreekt Danielle de teams gewoon op volgorde.

De senioren

We beginnen met het positieve resultaat van team 9. Want na een reeks verliespartijen van vorig jaar en een minder goede start vorige week hebben de spelers eindelijk een mooie overwinning van 7-3 op zak. Jan-Willem en Geerten wonnen beide al hun partijen en het dubbel van Scaldina. Helaas wist nieuwkomer Wim na toch spannende partijen nog niet tot winst komen.
Team 8 kwam niet in actie omdat de tegenstander niet kon.
In team 7 hadden Sven en Hans het zwaar bij SAR. Alleen Marco wist al z’n partijen te winnen waarmee ze niet verder dan een 7-3 verlies kwamen.
Team 6 verloor dinsdag al van het sterke en geroutineerde Kapelle met 6-4. Gerard T. won er 2, Ronald 1 en Justin, die het dit seizoen een klasse hoger mag proberen, kwam helaas niet tot winst.
Sandra, Jonah en Roland van team 5 deelden de punten met Belcrum. Een sterk spelende Sandra won al haar partijen. De mannen voegden daar allebei een punt aan toe.
De dikste uitslag van het weekend kwam van team 4. Helaas niet in positieve zin. In eigen huis waren de Back Hands met 8-2 te sterk voor Jan Willem, Rinze en Niels. Alleen Jan Willem won een potje en samen met Rinze voegde hij het dubbel nog toe aan hun twee puntjes. Een knappe 6-4 overwinning van team 3 op het lastige Hotak. Kris startte slecht door in de eerste twee games in totaal slechts 3 punten te behalen. Dat moest anders en hij wist vervolgens al zijn partijen naar zijn hand te zetten. Jordin voegde er nog twee punten aan toe. Samen wonnen ze de dubbel. Ewout moest helaas 3 keer z’n tegenstander feliciteren.
Team 2 nam 6 punten uit Goirle mee naar huis. Riny won alles tegen Red Star ‘58. Alwin en Jeroen wonnen beiden eenmaal. En met het dubbel erbij, sloten ze de avond af met winst.

Op zaterdag speelde het eerste heren team tegen Tanaka waar ze de punten mee moesten delen. Sören was weer niet te kloppen. Emiel herstelde zich van z’n vorige wedstrijd en won knap 2 partijen. De dramatische dag was dit keer voor Jan. Hij kwam totaal niet in z’n spel. Hij wist slechts 1 keer een game te winnen.

De jeugd

Team 5 en 6 zitten bij elkaar in de poule en mochten het dit weekend tegen elkaar opnemen. Het was vooral groot tegen klein waarbij de ‘grote’, en zeker ook meer ervaren spelers, de wedstrijd met 7-3 wisten te winnen. Boudewijn won al zijn wedstrijden, Justin 2 en Jordy 1. Ook dubbel wonnen ze vrij makkelijk. Bij de ‘kleintjes’ won Nout 2 keer, Luc 1 keer en helaas moest Kylian alle grote, ervaren jongens feliciteren.
Het meidenteam speelde thuis tegen Markiezaat. Ze verloren met 6-4. Martha, Eva en Femke wonnen allemaal van dezelfde speler en ook het dubbel trokken de meiden ook naar zich toe.
Yves, Nick en Jesse namen het op tegen Luto. Ze verloren met 6-4. Het broertjesdubbel lijkt ondanks het gemopper op elkaar een niet te kloppen dubbel te zijn. Voorlopig hebben ze die dit seizoen al drie keer op rij gewonnen. Een wisselvallig spelende Nick verloor twee partijen in vijven. 1 partij wist hij te winnen. Ondanks dat Jesse heel de dag niet lekker in z’n spel kwam, wist hij twee partijen te winnen en 1 nipt in vijven te verliezen. Opvallend detail: de eerste game van z’n tweede wedstrijd verliest hij met 11-0. Een grote blauwe plek houdt hij er aan over omdat hij gelijk onder de meest onhandige tafel door kroop. De volgende drie games wist hij echter wel gewoon te winnen. Yves kwam helaas heel de wedstrijd niet tot winst.
Team 2 speelde uit tegen Tios in Tilburg. Ze namen slechts twee punten mee terug naar Middelburg. Julian en Melle wonnen beide 1 partij. Vita won helaas niets.
Mike, Jesse en Justin verloren zaterdagmiddag thuis met 6-4 van Taverba. Van Jesse was het heel knap dat hij won van een op papier veel sterkere speler. Gek genoeg verloor hij aan het eind van de zwakste speelster. Hij won in totaal twee partijen evenals Mike. Justin kwam ook bij zijn jeugd wedstrijd helaas niet tot winst.

Starterscompetitie

Deze werd georganiseerd door Jelle-Jan en Wim van Acker die ook het verslag verzorgden

Na de succesvolle periode van afgelopen jaren, stond afgelopen zaterdag een bijna compleet nieuw bataljon aan jeugdspelers klaar, om ervaring op te doen in Zeeuwse starterscompetitie. In totaal waren er 8 jeugdspelers. 4 spelers van TTC Middelburg, 3 spelers van SAR’72 en 1 speler van RDT. Een mooie basis aan een begin van een nieuw seizoen. Bij ontvangst deed Jelle-Jan eerst een kennismakingspelletje waarbij de spelers elkaar beter leerden kennen. Daarna begon de warming-up, waarna de spelers werden verdeeld in twee groepen van 4. 

Groep 1 waren dan de ietwat meer ervaren spelers, die een toernooitje onderling speelde in een best off five vorm. De uitslag werd 1. Sem (TTCM) 2. Sander (RDT), 3. Gabriella (SAR’72), en 4. Jeroen (TTCM). Jeroen won overigens wel 2 games van zijn eigen club genoot en ook van Gabriella, wat hem een goed vertrouwen moet geven voor volgende ronde. Overigens kwam er ook nog een succes voor Jeroen, dit samen met Sem, want in een nek aan nek race wonnen deze twee de dubbel wedstrijd van Sander en Gabriella. 

In Groep 2 werd de uitslag 1. Roman met 3 winst partijen, en met allen 1 winstpartij (dus gewaagd aan elkaar) werd 2. Hailey 3. Jochem en 4. Brett.  Deze groep werd begeleid door Wim van Acker die de 4 kersverse nieuwe spelertjes spelenderwijs aandacht gaf aan tellen, serveren en de etiquette van de sport. De 4 spelertjes ontpopten zich als ware ervaren spelers en vroegen gelijk na het toernooitje, of het volgende zaterdag weer zou zijn. Helaas was het antwoord nee, maar in maart zal een nieuwe ronde komen. Kortom een hele leuke/sportieve ochtend voor de 8 spelers en natuurlijk ook voor de behulpzame aanwezige ouders.

Volgend weekend

Volgend competitieweekend gaat van de Seniorenteams Team 8 donderdagavond naar Scaldina in Zierikzee, en vrijdagavond zijn zowel team 4 als 5 te gast bij ODT Kanjers in Roosendaal.

Vrijdagavond 14 februari om 20.00 uur zijn de volgende wedstrijden te aanschouwen in de Zandkuil:

  • TTC M 2 – The Back Hands 2
  • TTC M 3 – Tios ’51 1
  • TTC M 6 – Yerseke 2
  • TTC M 7 – Kerkwerve
  • TTC M 9 – Kapelle 4

Zaterdag 15 februari hebben de landelijke teams rust. In de ochtend zijn er 4 jeugdwedstrijden in de Zandkuil. Aanvang 10.30 uur.

  • TTC M 2 – SAR ’72 1
  • TTC M 4 – The Back Hands 2
  • TTC M 5 – Westerzicht 1
  • TTC M 6 – TCO ’78 1

Jeugdranglijsttoernooi Soest

Martha, Kylian, Jan, Kees en Jesse gaan zaterdag strijden op het JeugdRanglijsttoernooi in Soest. Jan en Paul gaan mee voor de nodige coaching en begeleiding.

Zondag treden Vita en Mike daar aan, met Justin en Ewout voor de coaching en Ilja is de chauffeur.

Veel succes en goede reis! De ontwikkelingen zijn te volgen via deze LINK

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse