de verslaggever deze week is Ron Deen, met foto’s van Francois Baert

Speelronde 2 alweer in dit Corona tijdperk, in een week/weekend waarin de seniorenteams 3, 4, 6, 7 en 8 niet in actie hoefden te komen door uitgestelde wedstrijden en de tijd op een andere manier in mochten vullen. Gelukkig kwamen alle jeugdteams zaterdag wel in actie. Ook de schrijver van dit stuk moest zich aan de regels houden en kon daardoor helaas niet aan sfeerproeven doen in de zaal. 
Het is namelijk het leukst om te schrijven over dingen die je ziet, hoe spelers reageren, onverwachte momenten, etc.


Om de met de toekomst van onze vereniging te starten, ons 1e jeugdteam kreeg zaterdag het Rotterdamse Alexandria ’66 op bezoek, een team wat de competitie ook niet al te best was gestart.
In de Zandkuil deden Mike, Jesse en Jan goede zaken door flink uit te halen met een 9-1 overwinning. Hopelijk kunnen ze volgende week een goed resultaat neer zetten bij het sterke Gorkum/Never Dispair.
Veldhoven 1 kwam zaterdagmorgen team 2 opzoeken, voor beide teams de mogelijkheid om de valse start uit de eerste wedstrijd recht te zetten. Dit lukt onze jongens het best, waarbij Jesse niet te houden was en voor 3 overwinningen zorgde. Met de inbreng van Melle en Kees kwam er uiteindelijk een verdiende 7-3 overwinning op het bord.
Hetzelfde resultaat werd door ons 3e jeugdteam behaald, alhoewel het er lang naar uitzag dat tegenstander Vice Versa ’51 er met de overwinning van door zou gaan. Pas na het spannende maar helaas verloren dubbelspel kon het tij gekeerd worden, de achterstand worden goed gemaakt en zelfs overtuigend gewonnen worden. Nora en Vita wonnen allebei 2 partijen, en helemaal leuk was het voor invaller Martha die al haar partijen won (en slechts 2 games moest afstaan).
De bezoekers namens Smash ’76 hadden weinig problemen met team 4 in de Zandkuil en namen 8 punten mee terug naar Tholen. Na de opening van vorige week wederom een zware partij voor de geel zwarten, waarbij slechts 1 partij pas in de 5e game werd beslist. Richella schreef beide punten op haar naam, helaas kwamen Lotte en Femke niet tot een winstpartij. Hopelijk lukt volgende week in Kloosterzande tegen Sar wel om wat meer punten te halen.
Toen de strijd al lang gestreden was werd er nog een partij in de 5e game beslist in de wedstrijd tussen ons 5e jeugdteam en Vice Versa 2. Dat was dan ook het enige aan tegenstand wat de spelers uit Oudenbosch konden brengen, met een 10-0 overwinning waren Justin, Kylian en Sem veel te sterk voor de tegenstanders.

Seniorenteam 1 speelde de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, aan de mannen de taak om het tegenvallende resultaat uit de eerste wedstrijd te doen vergeten. Hekkensluiter VeerhuisWessem/Westa 2 had toch echt grote plannen om een goed resultaat neer te zetten, maar moest zich uiteindelijk toch neer leggen bij de dadendrang van onze mannen, waarbij de 2 partijen die in 5 games werden beslecht ook in Middelburgs voordeel vielen. Emiel pakte zijn 2eoverwinning van het seizoen, Rogier mocht 2x tevreden zijn, en de volle buit was voor Sören met 3 winstpartijen.
Een zware vrijdagavond werd het voor team 2 in de thuiswedstrijd tegen Irene 2, waarin de koploper uit Tilburg met 2-7 richting huis ging en ons team wat stof tot nadenken gaf. Jordin en Wilmer verdeelden onderling de behaalde punten, helaas bleef Jan zonder overwinning.
In Bergen op Zoom had het thuisteam Markiezaat 2 weinig te vertellen tegen ons 5eseniorenteam, wellicht hebben ze dat nog enigszins gecompenseerd in de 3e helft, maar met een 0-9 uitslag waren de verhoudingen wel heel duidelijk. De winstpartijen werden dan ook keurig verdeeld tussen Jelle Jan, Roland en Jonah.
De jeugd van seniorenteam 9 maakte zijn debuut in de Zandkuil in de seniorenwereld en verslikte zich stevig tegen de mannen van koploper Effect 71 uit Terneuzen met een 2-7 nederlaag. Julian pakte 2 winstpartijen, had ook bijna zijn 3e binnen, maar verloor zijn laatste partij nipt in de 5egame. Nick en Sven bleven op 0 staan en moesten hun tegenstanders allemaal feliciteren.

Het dorpshuis in Oudelande was het strijdtoneel tussen thuisploeg TTVO en ons 10e team. In een spannend verlopende avond (0-1, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3, 4-4) viel de beslissing pas in de laatste partij, en pakte de tegenstander de 5-4 overwinning. Na zijn goede start van vorige week bleef Leon nu zonder overwinning, pakte Matty na flink zwoegen toch een winstpartij mee en was Geerten weer eens goed voor de volle buit met 3 zeges.

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse