Het najaarsseizoen is nu echt voorbij. De laatste 2 promotie/degradatie wedstrijden zijn gespeeld:

Team 5 voor behoud 3e klas tegen Smash 76 4, uitslag 6-2

Team 7 promotie naar 3e klas tegen Arnemuiden 3, uitslag 1-6

Dat geeft voor de senioren het volgende beeld voor de volgende ronde (voorjaarscompetitie 2020):

  • Team 1                          3e divisie
  • Team 2                          hoofdklas
  • Team 3                          hoofdklas
  • Team 4                          2e klas
  • Team 5                          3e klas
  • Team 6                          3e klas
  • Team 7                          4 e klas
  • Team 8                          4e klas
  • Team 9                          6e klas met aanvraag 5e klas.

Het einde van de najaarscompetitie betekent ook het einde van Rudy Bruikman’s loopbaan als wedstrijdsecretaris senioren. Rudy wordt per 1 januari 2020 opgevolgd door Emiel de Rijke. Goed moment om samen met Rudy terug te blikken op de 15 jaar dat hij het wedstrijdsecretariaat op zich nam.

Zijn tafeltenniscarrière gaat nog veel verder terug. In 1972 is hij begonnen bij Wilno in Vlissingen, in 1984 is hij overgestapt naar MZ en toen dat in 2004 fuseerde met ’t Zand is hij gevraagd om plaats te nemen in de technische commissie van TTC Middelburg. 

Ik vraag hem naar zijn mooiste moment in al die jaren en glunderend vertelt hij: “Het moment dat ik eind jaren ’70 Zeeuws Kampioen werd bij het Heren Dubbel, en groot applaus kreeg van ’t Zand en MZ”. 

Er is, behalve de fusie van de 2 verenigingen veel veranderd in de 15 jaar dat Rudy het wedstrijdsecretariaat deed . Waar nu het meeste digitaal aangeleverd kan worden en via de app afspraken gemaakt kunnen worden, is er in het verleden veel getelefoneerd en naar de brievenbus gelopen. Verder valt het Rudy op dat het “vroeger” heel vanzelfsprekend was om met een driemansteam alle wedstrijden te spelen. Nu is het soms met een vijfmansteam nog lastig om bij alle wedstrijden een compleet team op de been te krijgen.  Dat maakt het wel gecompliceerder. Rudy noemt als oorzaak daarvan de huidige maatschappij.

Een ruwe rekensom leert dat Rudy in de loop der jaren zo’n 2.000 wedstrijdformulieren heeft gecontroleerd. 15 jaar lang, 20 competitieweken van pak ‘m beet 15 teams per seizoen. Eindstanden, maar ook de bondsnummers en de persoonlijke prestaties hield hij nauwkeurig bij.  Rudy verwacht dat hij de tijdsdruk die er altijd was om de uitslagen op tijd op te sturen en te registreren misschien wel een beetje gaat missen, maar vindt het ook een fijn idee dat het niet meer hoeft. Na zoveel jaren is de balans tussen de tijd en energie die hij erin steekt en de waardering die hij ervoor krijgt een beetje weg. Tijd om te stoppen dus. Begrijpelijk. Curieus feitje: het is in al die jaren nog nooit gebeurd dat tijdens een competitie geen enkel team kampioen werd. In dit laatste seizoen is dat wel zo. Zelf omschrijft hij het lachend als: “Ik stop op een dieptepunt”.

Rudy zal zeker nog naar de Zandkuil komen om naar wedstrijden te kijken en een biertje te drinken. Hij blijft ook nog de ledenadministratie beheren, maar dat is aanzienlijk minder werk dan wat hij eerst deed. Ik bedank Rudy, namens iedereen, voor zijn jarenlange noeste arbeid, en Rudy op zijn beurt wenst zijn opvolger Emiel  veel succes!

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse