Door Jeroen

Over koelboxen, McDonalds, lappenmanden én nagelbijters van ontknopingen. De verrichtingen in vogelvlucht van veelal slotweek 47 in een in sommigen klassen door corona erg rommelig speelschema. Nog playoffs bij de senioren of gaat het lot straks bepalen over promotie of degradatie?

Senioren
Voor senioren 1 was het uitbuiken aan het einde van een redelijk goed seizoen. Het spannendste was zaterdag het inspeelgedeelte waarin duidelijk moest worden of Rogier kon spelen of zich door een schouderblessure moest laten vervangen door Emiel. Of het slechts twee tegenstanders bij Red Stars waren of een geslaagde laatste test, bereikte de verslaggever niet. Uiteindelijk verscheen Rogier samen met Sören achter tafel en sloeg daar de vier punten (naast de drie cadeau) bij elkaar die een 7-3 overwinning opleverden. Sören bleef ongeslagen, Ewout zonder winst. Het leverde een derde plaats op ruime achterstand op kampioen BIT.nl in het eindklassement op. Het tweede had nog meer om voor te spelen. Voor een veilige vierde plaats in de hoofdklas was tegenstander Markiezaat nog binnen bereik en moest met 8-2 worden gewonnen of mocht er niet meer dan één punt verspeeld worden op concurrent ODT dat bij nummer laatst Belcrum aantrad. Het werd nagelbijten omdat zelf een ruime voorsprong werd genomen maar de berichten na 0-3 uit Breda stopten. Mogelijkheid 1 werd het niet. De overwinning bleef tot 6-4 beperkt door drie zeges van Riny maar daarnaast alleen overwinningen van Emiel, Jeroen en het dubbel. Op de ontknoping was het daarna een lange nacht met koelboxen bier wachten tot de volgende morgen. Toen bleek de 7-3 overwinning van ODT precies genoeg voor Middelburgs behoud. Middelburg 3 liet in en bij Arnemuiden zien dat het thuishoort op de plek waar het stond en eindigde: de tweede. Achter het ongenaakbare ODT is dat dus in de subtop van de tweede klas. Jan-Willem, Richard en Rinze hielden nummer drie Arnemuiden van zich af al lukte het niet de halverwege zich nog aftekenende overwinning binnen te slepen. Na 2-4 werd het zelfs 5-4 en was een gelijkspel uiteindelijk een terechte uitslag. Bij de Arnemuidenaren had Marc Riemens met drie overwinningen een wereldavond, waar bij ons Jan-Willen weer eens de meeste punten binnenhaalde. In de derde klas kwam team 5 in het slotweekend nog tot een 6-4 overwinning in Kloosterzande, maar dat was tegen SAR 1 wel aan de late kant. In een poule van vijf na het afhaken van Effect was de bijdrage van de Middelburg-teams toch in de marge. Opvallend was dat de breedte van team 5 ten opzichte van het bloedeloos vijfde geëindigde team 4. Jonah en in minder mate Niels konden in het door de TC hoger geachte team 4 de stabiliteit van Gerard, Ronald, Rikki en Gerard niet compenseren. Het seizoen van Jelle-Jan, Carl en Paul was daarvoor te mager. Hoe het team ervoor staat voor de door plek vijf noodzakelijk degradatieplayoffs is onbekend. Het meest noemenswaardige van het bezoek aan Kapelle met invallers Nick en Julian waren de twee overwinningen van Jonah en … het bezoek aan de McDonalds na afloop.

Al zeker van de titel in de zesde klas deed TTCM 8 zijn sportieve plicht tegen Scaldina. Julian en Nick  scoorden in hun tweede wedstrijd deze week het leeuwendeel van de punten. Inclusief de dubbel samen 6 stuks. Danielle voegde daar één punt aan toe maar voegde zich daarna in de Steijn-lappenmand met een nawee van griep. Gezocht: een hulp in de huishouding.

Jeugd
Fit genoeg om te coachen meldde Jan zich zaterdag wel voor het eerste deel van een tweeluik in de bloedstollende ontknoping van jeugd 1 in het landelijk C. Met nog twee duels te gaan is het verschil met Alexandria maar één schamel puntje en dat moet zo blijven om de titel binnen te halen door een nederlaag in het begin van het seizoen en een ongunstig onderling resultaat. In het eerste deel gaven beide teams geen krimp. Slechte nieuws was dat Alexandria met 8-2 wist te winnen van nummer 4 Vriendenschaar en stiekem gehoopt was op misschien een of twee meer tegenpunten. Onze mannen haalden een zelfde resultaat tegen SAR waardoor nu de slotronde de beslissing moet gaan brengen. Jan bleef ongeslagen. Alletwee de Jesses wonnen er 2. Ook de dubbel haalden onze mannen binnen. Dat wordt bloedstollend op 11 december!

In een raar seizoen met drie (!!) teams die elkaar drie keer bestreden, bleef het tweede te groot voor het tafellaken maar te klein voor het servet. In deze hoofklasse stak Tanaka er met kop en schouders bovenuit. Ons tweede werd tweede maar had tegen het team uit Etten-Leur ook zaterdag erg weinig in te brengen. Kyana en Vita boden goed tegenspel, maar misten kleine kansjes en zagen games te vaak net nipt de verkeerde kant opvallen. Kees was er het dichts bij tegen Mats van der Veeken maar na een knappe terugkeer na 0-2 in games ging de beslissende game net met 10-12 verloren. 0-10 derhalve.

Met de titel al op zak in J3 was het de laatste wedstrijd lekker uitspelen voor TTCM 3. Misschien iets té zelfs, want tegen nummer 3 ODT stond het na een nederlaag van Kylian in de eerste partij zelfs snel 0-1. Dat liet het derde zich niet gebeuren, want op zoek naar eerherstel was de dadendrang erna opvallend. Punt voor punt vielen de potjes erna wel de goede kant op en was het aan het einde ‘gewoon’ weer 9-1. Martha (dit seizoen maar een nederlaag!) en Luc bleven ongeslagen en ook Kylian hoefde zijn tegenstanders na de openingspartij niet meer te feliciteren.

Team 4 speelde niet maar moet  op 4 en 11 december nog wel de competitie afmaken in een door logistieke problemen in de war gegooid competitieseizoen. Op 11 december spelen ze hun laatste uitwedstrijd thuis omdat TCO geen zaal beschikbaar had. Feitelijk voor de kat zijn staart, want plek drie is daarbij wel al een zekerheidje.

Uitslagen Jeugd

Landelijk C
TTC Middelburg 1 - SAR '72 1
8-2
Jan 3 Jesse S. 2 Jesse A. 2
Junioren Hoofdklasse
TTC Middelburg 2 - Tanaka 1
0-10
Vita 0 Kyana 0 Kees 0
Junioren J3
TTC Middelburg 3 - ODT Kanjers Uitzendb 1
9-1
Kylian 2 Luc 3 Martha 3

Uitslagen Senioren

3e divisie
TTC Middelburg 1 - Red Stars 3
7-3
Rogier 1 Sören 2 Ewout 0
Hoofdklasse
Het Markiezaat 1 - TTC Middelburg 2
4-6
Riny 3 Jeroen 1 Emiel 1
2e klasse
Arnemuiden 2 - TTC Middelburg 3
5-5
Jan Willem 2 Rinze 1 Richard 1
3e klasse
Kapelle 1 - TTC Middelburg 4
8-2
Nick 0 Julian 0 Jonah 2
3e klasse
SAR '72 1 - TTC Middelburg 5
4-6
Gerard T. 2 Ronald 2 Rikki 2
4e klasse
TTC Middelburg 6 - Kapelle 2
8-2
Edo 3 Marco 3 Sven 2
6e klasse
TTC Middelburg 8 - Scaldina 3
7-3
Nick 2 Julian 3 Danielle 1
Alwin

About Alwin