Door Rinze

Jeugd 1 – Mike, Jan, Jesse

De wekker moest al vroeg gezet worden voor de verste uitwedstrijd van het seizoen. Naast Kinderboerderij Dierenvreugd, waar ook alle dieren al wakker waren, traden Mike, Jan en Jesse aan tegen een op papier niet al te sterke tegenstander. Middelburg was immers na een halve competitieronde de nummer 1 en Nieuw-Vennep bungelde ergens onderaan. Daarnaast werd de eerste wedstrijd in de Zandkuil ook keurig met 9-1 gewonnen. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Toch was er van onderschatting van de tegenstander zeker geen sprake. Wat het dan wel was, een lange autorit, thuisvoordeel voor de tegenstander of de teen van Lieke Martens, wie zal het zeggen, maar de start van de wedstrijd was niet al te best. Het werd wel een collectief falen want onze jongens verloren alle drie hun eerste wedstrijd in 5en. Afgezien daarvan werd de rest van de wedstrijd ‘gewoon’  met 5-2 gewonnen dus niks aan de hand voor ons vlaggenschip, want ze staan nog steeds bovenaan.

Senioren 1 – Ewout, Sören, Rogier

Nog net iets verder moesten onze mannen van team 1, namelijk naar Ede in Gelderland. Geboorteplaats van Marianne Thieme en Marc Harbers maar ook van Marcel Veenendaal en Roelof Wienk (zoek maar op). Verliezen is natuurlijk nooit leuk maar 6-4 tegen de nummer 1 in de competitie is natuurlijk geen wanprestatie. Vermeldenswaardig is de overwinning van Sören op de kopman van BIT.nl, Remon Langius, die tot op heden nog al zijn wedstrijden wist te winnen. Maar ook de prestatie van Rogier in zijn laatste wedstrijd tegen Tom Buitenhuis kan niet onvermeld blijven. Na 2-0 achter te komen besefte hij dat het wel een hele lange reis was geweest om zonder overwinning weer naar huis te gaan dus besloot hij nog één keer zijn rug te rechten en er alles uit te persen. Na de stand weer gelijk te hebben getrokken naar 2-2 begon zelfs het thuispubliek hem aan te moedigen en scandeerden ze más más más. Hiermee was de laatste weerstand bij Tom gebroken en kon Rogier de laatste game met 11-1 eenvoudig binnen hengelen. Dit was onderdeel van het slotoffensief van Middelburg en afgezien van de eerste 6 wedstrijden werd er dan ook keurig met 3-1 gewonnen.

Jeugd 2 – Kees, Leon, Vita

Team 2 zit met maar 3 andere teams in een competitie waardoor er anderhalve competitie wordt afgewerkt en al 2x eerder tegen de Back Hands was gespeeld. Beide keren werd met 8-2 gewonnen dus reisde men met goede moed af naar ’t Heike. Maar net als het eerste jeugdteam ging het zaterdag niet vanzelf. Na 8 wedstrijden keken onze jeugdige helden tegen een 5-3 achterstand aan. Vita had haar steentje al bijgedragen en gelukkig lieten Kees en Leon zich in de laatste 2 wedstrijden niet gek maken en wonnen netjes in 3 games hun potjes. Afgezien van de eerste 8 wedstrijden dus een afgetekend 2-0 overwinning!

Jeugd 3 – Lotte, Martha, Kylian

De tegenstanders van onze 3e jeugdteam delen het sportcomplex met illustere verenigingen als De Scheldevogels, wat net zo goed een zwem- of waterpolovereniging in Zeeland had kunnen zijn, en de Wizards of Boz, die niet vaak kampioen worden maar er meestal wel vandoor gaan met de eervolle vermelding van beste/leukste teamnaam, maar dit geheel ter zijde. We hebben het hier natuurlijk over Het Markiezaat en om precies te zijn Het Markiezaat 2. Vernoemd naar het voormalige Markiezaat Bergen op Zoom waardoor het logisch lijkt dat tafeltennisvereniging Het Markiezaat uit Bergen op Zoom komt. Maar het geografische gebied van het voormalige Markiezaat strekte zich veel verder dan alleen Bergen op Zoom waardoor ook tafeltennisverenigingen als: Hotak ’68, De Pin Pongers, Set-Point, TCO ’78 en Vice Versa ’51, zich TTV Het Markiezaat hadden kunnen noemen en Vice Versa, maar ook dit geheel ter zijde. Dan de wedstrijd. Die laat zich omschrijven als “gewoon keurig”. Als team 3 na de eerste 3 wedstrijden was gestopt hadden ze een uitstekende 3-0 overwinning geboekt maar ook de 6-4 winst die na 10 partijen op het scorebord stond was tegen de naaste concurrentie voor het kampioenschap “gewoon keurig”. Martha bleef ongeslagen en trakteerde, de tot dan toe ook nog ongeslagen, Henzo Kuizinga op een afgetekende (11-9 in de 5e, wie kent het niet) op zijn eerste nederlaag. Saillant detail, als je bij de namen van de tegenstander de eerste letter van de voor- en achternaam omwisselt, ontstaan er best normale namen wat unieker is dan je zou wellicht zou denken. Probeer het maar eens bij je eigen team. Dit overigens ook weer geheel terzijde.

Senioren 2 – Riny, Wilmer, Jeroen

Door een afgetekende 8-2 overwinning lopen de heren van Team 2 weer 3 punten in op koploper Arnemuiden waarmee het kampioenschap en de daarmee zo felbegeerde promotie naar de 3e divisie nog steeds in zicht blijft. Riny bleef eenvoudig overeind en stond slechts 1 game af aan Aldert Jan Bijl wat dan weer niet de tegenstander was die de meeste punten tegen hem maakte want dat was, met afstand, Marco Stad met 29 punten tegenover “maar” 20 punten voor Aldert Jan (voor de statistieken). Verder valt er over de wedstrijd weinig te vermelden. Wilmer en Jeroen wonnen allebei 2 maal en na de wedstrijd werd er (ongetwijfeld) nog een klein biertje gedronken.

Senioren 3 – Peter, Rinze, Alwin

De hoop op een kampioenschap was bij team 3 eigenlijk al verdwenen want in de thuiswedstrijd was al met 9-1 van ODT verloren en in de uitwedstrijd dit weekend zou er maar met 2 man gespeeld worden. Daarnaast was de achterstand op ODT na een halve competitie al 5 punten dus er leek slechts een bijrol weggelegd voor team 3. Hoe anders was dat toen Alwin, omdat hij het niet over zijn hart kon verkrijgen zijn teamgenoten met z’n 2en naar Roosendaal te laten gaan, besloot zijn vakantie een dag eerder af te breken zodat er toch op volle oorlogssterkte werd afgereisd naar Onder De Toren. Peter en Alwin hadden immers niet deelgenomen aan het eerdere 9-1 debacle en toen bleek dat ODT ook in een iets andere opstelling speelde, leek alles weer mogelijk. En op zich, afgezien van de eerste 8 wedstrijden werd het gewoon verdienstelijk gelijk: 1-1. Verder zullen we maar weinig woorden vuilmaken aan de wedstrijd. Peter speelde heel de avond uitstekend, net als de rest van het seizoen, maar boekte alleen een zwaarbevochten overwinning op Joeri Hemelaar. Alwin en ondergetekende deden hun best maar, uiteraard met name door henzelf niet beïnvloedbare omstandigheden zoals de trage zaal, het geluk bij de tegenstander, de lichtinval, etc., leidde dit niet tot een vermelding aan de goede kant van het scorebord. Volgend seizoen gewoon nog een keer proberen…

Senioren 4 – Paul, Niels, Jelle-Jan

Het 4e kreeg, net als het 6e, Arnemuiden op bezoek. De eens zo rijke Walcherse stad met florerende rederij is, na het verzanden van de haven en het verlies van de rechtstreekse verbinding met de zee, veroordeeld tot de krochten van de afdelingscompetitie, de 3e klasse poule A. Hierin weet Arnemuiden 3 overigens wel de Middelburgse teams (4 en 5) onder zich te houden. Of de David en Goliath vergelijking helemaal passend is, is de vraag maar we kunnen hier rustig spreken van een kleine nederzetting die moedig weerstand blijft bieden aan de overweldigers en het leven van de omliggende tafeltennisverenigingen niet gemakkelijk maakt. Zo ook dit weekend. Niels wist als een ware Torquatus zijn tegenstanders nog wel te kloppen maar Paul en Jelle-Jan konden daar met 1 overwinning van Paul maar weinig aan toevoegen. Jelle-Jan vatte de nederlaag sportief op en kroop, na de eerste game tegen Izak Heijboer met 11-0 verloren te hebben, nog even onder de tafel door waarna men zich maar snel naar de kantine spoedde om deze wedstrijd weer snel te vergeten.

Senioren 6 – Dariusz, Jan, Hans

De wedstrijd tegen Arnemuiden 4 was er één van weinig verassingen. Slechts één partij duurde langer dan 3 games en 21 van de 27 verloren games werd met 5 punten verschil of meer beslecht. Bas Steijn verloor in het verleden nog nooit (sinds TTapp dat bijhoudt dan toch) van onze mannen en deed dat ook vanavond niet. Hetzelfde kan overigens gezegd worden van Jan, die ook nog nooit van Anita verloor en dat ook vanavond gelukkig niet deed, anders was de malaise compleet geweest. Aankomend weekend moet het 6e nog vol aan de bak tegen koploper Yerseke om een plaats in de 4e klasse voor volgend seizoen veilig te stellen.

Senioren 8 – Nicky, Dariusz, Leon

Van de wedstrijd van het 8e is weinig meer bekend dan dat Rick van Alphen, Koop Broekhuizen en Bram Vroegop de tegenstanders waren van Scaldina 4. Online recherche levert weinig achtergrondinformatie op omdat 2/3 van de namen iets te algemeen zijn en de derde alleen leert dat er in Broekhuizen (LI) één huis te koop staat voor €250.000 in de Helmissenstraat. Hiervoor krijg je dan wel een keurige instapklare woning op steenworp afstand van de Maas en de kasteeltuinen van Arcen (schijnen ze ook lekker pils te hebben). Dichtstbijzijnde tafeltennisvereniging is TTV Armada in Horst op 11 km maar als het niet te koud is, is het werkelijk waar een mooi stukje fietsen. Neem dan wel de route over Lottum dan zie je op de heenweg aan je linkerhand (terugweg rechterhand) kasteel Borggraaf uit 1551 liggen.

Uitslagen Jeugd

Landelijk C
Nieuw Vennep 1 - TTC Middelburg 1
5-5
Mike 2 Jan 1 Jesse S. 1
Junioren Hoofdklasse
The Back Hands 1 - TTC Middelburg 2
5-5
Kees 3 Leon 1 Vita 1
Junioren J3
Het Markiezaat 2 - TTC Middelburg 3
4-6
Lotte 2 Martha 3 Kylian 1

Uitslagen Senioren

3e divisie
BIT.NL 2 - TTC Middelburg 1
6-4
Ewout 0 Sören 3 Rogier 1
Hoofdklasse
TTC Middelburg 2 - Belcrum 2
8-2
Riny 3 Wilmer 2 Jeroen 2
2e klasse
ODT Kanjers Uitzendb 2 - TTC Middelburg 3
9-1
Peter 1 Rinze 0 Alwin 0
3e klasse
TTC Middelburg 4 - Arnemuiden 3
4-6
Paul 1 Niels 3 Jelle Jan 0
4e klasse
TTC Middelburg 6 - Arnemuiden 4
1-9
Dariusz 0 Jan 1 Hans 0
6e klasse
TTC Middelburg 8 - Scaldina 4
-
-
Alwin

About Alwin