Door Danielle

Voorlopig was dit het laatste weekje dat we onze wedstrijden mét publiek mogen spelen. Jammer genoeg ging lang niet alles door. De jeugd teams hadden allemaal vrij… nou ja van de competitie dan. Want het ranglijsttoernooi in Tilburg stond op het programma. Ruim 400 spelers traden aan op zaterdag en zondag.
Senioren teams 1, 2, 6 me en 8
Soren, Rogier en Ewout reisden af naar SKF Veenendaal waar ze genoegen moesten nemen met een puntendeling. Soren won al z’n potjes. Rogier voegde er 1 winstpotje aan toe en samen wonnen ze de dubbel. Ewout kwam helaas niet tot winst.
Op vrijdagavond verwachtten we vier wedstrijden te zien, dat werden er slechts twee. Tegenstanders van team 4 zaten thuis met Corona en de wedstrijd van team 5 was verplaatst. Bleven de wedstrijden van team 2 en 8 over.
Team 2 verloor helaas met 7-3 van Hotak. Rini verloor z’n tweede potje van het seizoen. Emiel wist 1 partij te winnen. Jeroen, die meedeed voor de geblesseerde Jan, kwam helaas niet tot winst.
Team 8 speelde tegen Kapelle en won met 8-2. Nick en Leon moesten allebei een andere tegenstander feliciteren. Julian bleef, met wat relaxte schuifballen en een enkele spin, wederom ongeslagen. De jonkies Julian en Nick hadden het steeds leuk met het dubbel tegen de mannen op leeftijd. Gelukkig ging ook de winst naar onze mannetjes. Het kampioenschap van dit team komt langzaam dichterbij.
Team 6 zit helaas in de degradatie poule van de 4e klas. Ze traden aan I n Zierikzee tegen Scaldina met veruit de sterkste opstelling: Edo, Marco en Jan. En dat was te merken. De mannen stonden slechts 3 games af en namen 10 punten mee naar huis. Zo zijn ze in 1 klap zo goed als zeker van behoud in de vierde klas.
Jeugd: op naar Tilburg
Vroeg op! Zaterdag speelden Jesse S, Kees, Jarno, Thijmen, Lotte, Sven en Julian het jeugdranglijsttoernooi in Tilburg. De laatste twee mochten meedoen aan het toernooi voor jongeren onder de 23. Een primeur. Erg leuk dat deze spelers ook nog eens onder elkaar spelen. Weer eens wat anders dan de spelletjes van de wat oudere spelers die ze treffen in de competitie. Helaas kwamen ze niet tot veel winstpartijen.
Lotte trad aan in een poule van 8. Door de weinige meiden moest ze spelen tegen meiden onder de 17 én onder de 19. Ze startte heel goed door steeds een eerste game van hoog geplaatste speelsters te winnen maar kon het niet omzetten naar een complete winstpartij. Toch maakte ze het de meeste speelsters, met jaren meer ervaring, bijzonder moeilijk. Helaas stopte het meisje, dat onder haar was geplaatst, ermee. Dus kon ze zich daar niet mee meten.
Jarno trad aan in het sterke veld van onder de 19. Lekker gespeeld maar helaas niet tot winst gekomen.
In jongens onder de 17 traden Thijmen en Jesse aan. Het eerste landelijke toernooi voor Thijmen was zwaar. Maar hij is hiermee toch een mooie ervaring rijker. Jesse zat niet lekker in zn vel. Was ziek geweest (nog eigenlijk wel) en had tijdens de sportdag op school iets te veel spierpijn opgelopen. Toch wist hij tot de kwart finale te komen. Volgende keer wat beter plannen Jesse.
Kees wist na een flinke verliespartij toch eerste in z’n poule te worden bij jongens onder de 15. Daardoor hoefde hij de 1/8e finale niet te spelen. Helaas verloor hij daarna wel de kwart finale.
Toen was iedereen klaar. Nadat ervaringen werden uitgewisseld met Ivo, vertrokken de auto’s richting Goes. Daar werd lekker gegeten bij KFC en een toetje genuttigd bij de Mac; afsluiting van een gezellig dag met een gezellige club, begeleid door elkaar en Jan en Danielle.
Op zondag vulde de Tilburgse zaal zich met A en B spelers: Mike, Kyana, Jan en Vita. Een zeer sterk deelnemersveld en vooraf werd er niet vee van onze spelers verwacht. Zo konden de spelers in deze leeftijdsklasse tegen elkaar spelen
zat in Bij despeelden waren erbijlToch hebben de jongens boven verwachting gepresteerd. Het kan niet anders dat ze een goede dag hebben gehad. Mike werd 3e van de 7 en Jan 4e van de 6 in hun poule en hebben ze een paar zeer goede spelers geklopt. De meiden moesten het soms opnemen tegen zeer sterke meiden. Vita won 1 partij. Kyana bleef helaas met lege handen.

Uitslagen Senioren

3e divisie
SKF 3 - TTC Middelburg 1
5-5
Sören 3 Ewout 0 Rogier 1
Hoofdklasse
TTC Middelburg 2 - Hotak '68 1
3-7
Riny 2 Emiel 1 Jeroen 0
4e klasse
Scaldina 1 - TTC Middelburg 6
0-10
Jan 3 Edo 3 Marco 3
6e klasse
TTC Middelburg 8 - Kapelle 3
8-2
Leon 2 Julian 3 Nick 2
Alwin

About Alwin