Jeroen Louws is deze week de sportverslaggever, die zoals hij zelf zei, niet voor punten maar wel voor regels zorgde… De jeugdbegeleiders van team 2 en 3 (resp Francois en Antoinet) leverden zelf een klein verslagje aan, wie dat ook leuk vindt om voortaan te doen: Welkom hoor, mail maar door naar .

Een tafeltennisloze zaterdag in de Zandkuil betekent niet dat er dit weekend niet gespeeld werd. Vrijdagavond nog wel vijf teams in vier thuiswedstrijden; zaterdag trokken àlle teams er op uit voor een uitduel. Voor de lezers die nog geen uitslagen hebben gezien hierbij alle verrichtingen op een rijtje. Mijn bijdrage dit weekeinde bleef helaas beperkt tot het schrijven van de regels van dit stukkie.

Jeugd 1 had een vrij weekend te danken (of is het te wijten?) aan de NTTB. Toen de halve club nog volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen was, werd die voor ons eerste al wreed verstoord. Zonder overleg kreeg Amsterdam al toestemming voor een vroegtijdige thuiswedstrijd, vandaar nu geen wedstrijd.  

Team 2 keerde met een 6-4 nederlaag terug uit Roosendaal. Julian verkeert in supervorm en moest inclusief het dubbel slechts 1 game afstaan deze middag. Norah en invaller Jesse kwamen helaas niet tot winst tegen ODT. 

Jeugd 3 zat al om half 8 in de auto naar Tilburg alwaar om half 10 de wedstrijd begon, tegen het team van Tios ’51, die 1 plaats boven TTCM 3 (plaats 6) in de poule staan. Ze zagen mogelijkheden, de heren van team 3 en onder de bezielde begeleiding van coach Jan (Schreur) begonnen ze er aan. Nick en Kees scoorden de eerste 2 punten maar na de dubbel stond het gelijk. Yves en Nick haalden ieder na een 5-setter nog een punt binnen maar in de laatste 2 partijen bleek Tios te sterk, en/of hadden profijt van het feit dat ze thuis speelden. Bijna was het 5-5 maar bijna is niet helemaal dus Team 3 keerde met 4 punten huiswaarts. “Volgende keer bij ons!”, riepen ze hoopvol bij het weggaan.

Team 4 trad in Roosendaal zonder kopvrouw Richella aan tegen het lager geklasseerde ODT. En dat liet zich voor Martha, Eva en Justin vooral in het begin voelen. Na 3-0 werd het zelfs 6-2 voordat het uiteindelijk toch nog lukte om de schade enigszins te beperken. Martha won twee partijen, Justin er nog eentje bij en Eva helaas geen. Omdat het dubbel van Eva en Martha wel een overwinning opleverde betekende dat toch nog vier punten.

Het enige team dat wel een overwinning wist te halen was team 5. Een uitstekende overwinning zelfs want na twee nederlagen en een gelijk spel was dit een eerste, mentaal belangrijke zege. Bij Scaldina wist team 5 de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score te blijven. Na 1-3 bleef de marge keurig gehandhaafd en prijkte er uiteindelijk 4-6 op het scorebord. Gilles wist ongeslagen te blijven en Luc’s eerste competitiewinst, Nout’s tweede zege en winst in het dubbel betekende bij elkaar opgeteld een felbevochten zege.

Senioren 

Ons vlaggenschip speelde zaterdagmiddag in Goirle een spannend duel tegen Red Stars. Met Jan in plaats van Rogier (“de tegenstander ligt me niet zo”), Emiel en Sören werd ook deze lastige tegenstander goed partij geboden en staan onze mannen ook na vier wedstrijden nog bovenaan in deze derde divisiepoule. Samen met Pecos 23 punten, Red Stars er een achter en Treffers op 21 laat zien dat het in deze poule nog helemaal openligt. Juist daarom was het zo jammer dat er zaterdag niet een paar potjes meer de goede kant op vielen. Sören gaf wel twee keer het goede voorbeeld met 3-2 zeges op Van Kuijck en Posthuma, maar Jan (2x) en het dubbel konden het goede voorbeeld niet volgen. Verder dan de drie keer winst van Sören een zege van Emiel op Posthuma kwam het team dan ook niet.

Team 2 kende tegen een dramatische start. Na twee keer 0-3 was het Jeroen die in de derde wedstrijd pas een game wist te winnen. Het tekent echter de mentaliteit van het team want na winst in het dubbel werd toch weer 3-3. Naast Riny was het helaas alleen Alwin die nog een potje wist te winnen: 4-6 derhalve.

Met een zwaar bevochten maar zeer ruime zege van 9-1 op het laag geklasseerde Vice Vera 2 kijkt senioren 4 weer omhoog. Met nog een wedstrijd in te halen is plek 2 weer binnen bereik en wie weet wat er dan nog mogelijk is. Ondanks de 9-1 zege kregen Jan-Willem, Ewout en Richard het verre van cadeau. Zwaar bezochte zeges van Ewout en het dubbel werden in ons voordeel beslecht; Richard lukte dat als enige één keer niet.

Ook team 5 is weer terug aan het front. Sandra, Jelle-Jan en Jonah zorgden in een tot nu toe wisselvallig seizoen voor een stunt tegen koploper Yerseke: 7-3. Jelle-Jan en Jonah slaagden er niet Hans van de Kraan te verslaan, Sandra wel maar zij boog in de laatste wedstrijd tegen Van Meurs.

Niels van de Mark was vrijdagavond in topvorm. Geen van de Roosendaalse tegenstanders van ODT kwam in de buurt. Jammer dat de dit seizoen uitstekend gestarte John en Gerard daar slechts één puntje aan wisten toe te voegen. Met de nederlaag wordt de aansluiting op koploper Tanaka helaas een beetje verloren.

Dat de technische commissie van de club zijn werk goed heeft gedaan, bleek uit de cijfers in het onderlinge duel tussen team 7 en 8. Het zevende met Edo, Marco en Justin was duidelijk een maatje te groot. Ondanks een paar spannende potjes was het bij 8 alleen Andrezj die tot scoren wist te komen. Trainingsarbeid loont daar dus!

In de vijfde klas hoopte team 9 zijn eerste overwinning te behalen tegen het op papier gelijkwaardige STV. Aan Geerten lag het ook niet, hij won zijn drie partijen. Met het dubbel en één zege van Jan-Willem lukte het net niet een zege te pakken. De broodnodige zege daarvoor van Wim bleef helaas achterwege.

Volgend weekend zowel vrijdagavond als zaterdagochtend 4 teams in de Zandkuil. De Landelijke teams spelen allebei uithuizig. Zet ‘m op!

Najaarscompetitie 2019: Competitieprogramma op datum (07-10-2019 t/m 13-10-2019)
DO 10 okt20:00 
Senioren 15014Den Dijk 1 – TTC Middelburg9
VR 11 okt20:00     
Senioren 10120TTC Middelburg 2 – Belcrum 2 
Senioren 10217Irene 1 – TTC Middelburg3
Senioren 12113TTC Middelburg 4 – Het Markiezaat1
Senioren 12914TTC Middelburg 6 – Belcrum 8 
Senioren 12815SAR ’72 2 – TTC Middelburg5
Senioren 14014TTC Middelburg 8 – Reynaert 1 
Senioren
uitgesteld naar 25/10
 14015Arnemuiden 4 – TTC Middelburg7
ZA 12 okt10:30     
Jeugd 20214TTC Middelburg 2 – SAR ’72 1 
Jeugd 20414TTC Middelburg 3 – Irene 2 
Jeugd 20614TTC Middelburg 4 – Het Markiezaat1
Jeugd 20914TTC Middelburg 5 – SAR ’72 2 
ZA 12 okt14:00     
LandelijkHeren12414Rijnsoever 1 – TTC Middelburg1
ZA 12 okt15:00     
LandelijkJeugd19214BeneluxGroup TAVERZO2– TTC Middelburg1
Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse