In week 7 van de najaarscompetitie werden er 13 wedstrijden gespeeld, waarbij er eentje eindigde in gelijk spel, 7 werden verloren en gelukkig ook nog 5 werden gewonnen.

de senioren

Dinsdag was team 8 naar de koploper van de poule (Kapelle) gereisd waar Ron, Andrezj en David helaas alles verloren behalve de dubbel. De eer gered! Donderdagavond was team 6 aan de beurt in Ossendrecht. Het werd daar dankzij winst van de dubbel en het feit dat zowel Niels als John 2 punten scoorden, gelijk spel.

Voor de wedstrijden die vrijdagavond in de Zandkuil werden gespeeld schakelen we over naar onze reporter ter plaatse, Jelle-Jan:

Vrijdagavond werd er in de Zandkuil op 4 tafels gespeeld. Team 3 vocht voor een plaatsje in de promotie poule. Team 2 probeerde de druk op de koploper verder op te voeren. Team 5 was vastberaden om de degradatiezone te ontstijgen. Zo gebeurde het dat Kris op het moment suprême het kopmanschap opeiste. Van de 4 punten die nodig waren tegen directe concurrent Backhands, sleepte hij er de helft binnen. Met daarnaast overwinningen van Jordin en Wilmer en telwerk van Julian was de teamprestatie compleet. Waar koploper SAR in eigen huis 4 punten liet liggen, voerde team 5 de druk verder op. Met een 8-2 overwinning kruipen ze, onder aanvoering van Ewout, langzaam richting de koppositie. Ook Jan Willem en Rinze deden met 2 overwinningen een duit in het zakje. Een week na de uitwedstrijden van team 5 tegen SAR 2 en 3 (op 3 tafels tegelijk), stond SAR 3 alweer op het menu. Dit keer op slechts 2 tafels tegelijk. Door af en toe een extra tafel te gebruiken konden de spelers om 23:00 uur de bitterballen al aanvallen. Jonah had een offday, maar Carl en Jelle-Jan sleepten samen 6 punten binnen om verder afstand te nemen van de rode lantaarn uit Kloosterzande.

Ondertussen waren Riny, Jeroen en Thomas namens team 2 in Roosendaal waar het ondanks de winst net niet lukte om ODT in te halen in de poule. Jeroen zorgde voor een punt en Thomas en Riny waren samen goed voor de andere 5 punten. In Terneuzen had team 9 het zwaar tegen Effect. Gelukkig wist Matty er nog 2 punten uit te slepen zodat ze niet met lege handen door de tunnel terug hoefden.

de jeugd

Een uitweekend voor alle jeugdteams.

In Ossendrecht moest team 5 al vroeg aan de bak tegen TCO. Jordy en Luc wonnen allebei een keer en ook debutant Kylian was goed voor 1 punt. Team 3 en 4 waren allebei in Breda om bij Belcrum te spelen. Voor team 4 pakte dat iets gunstiger uit dan voor team 3. Team 4 pakte 6 punten door glorie op de dubbel en daarnaast won Richella al haar partijen en Martha verloor er maar 1. Justin had een pittige kampweek achter de rug, wat zijn sporen na liet, zo bleek. Op de andere tafel was Kees in topvorm en won al zijn partijen. Samen met een punt van Jesse werd het dus 6-4 voor Belcrum 2. Dat Nick zijn dag niet had moge duidelijk zijn. In Etten-Leur nam team 2 het op tegen Tanaka. Melle won er 1 en Julian 2, samen met de dubbel kwamen zij tot 4 punten. Niet slecht tegen de nummer 2 van de poule lijkt me zo!

landelijk

Heren 1 haalde weer de PZC ! Het blijft reuze spannend in die poule. Zaterdag 23 november wordt een spannende dag tegen Pecos in Oegstgeest. Maar eerst op 16 november in eigen zaal zoveel mogelijk punten pakken als de vrienden uit Roelofarendsveen op bezoek komen. Het kan nog mensen, het kan nog!

Het landelijk Jeugdteam staat er iets anders voor. Die beleven een najaarscompetitie van veel nederlagen. En het is niet zoals bij voetbal dat je dan even een andere coach koopt om de boel te redden. Hou vol mannen, laat mooi spel zien en laat de moed niet zakken! (Oh ja, Jesse heeft wel nog 1 punt weten te scoren tegen TOGB in Berkel en Rodenrijs).

Voor wie meer details wil weten dan hier beschreven, neem eens een kijkje op de TTAPP 😉

Mike en Justin deden zondag samen mee aan het TiosTeamToernooi en werden mooi 5e in poule B. Mooi mannen!

Volgend weekend is een competitievrij weekend, behalve dan voor team 7 die in de Zandkuil een inhaalwedstrijd tegen Kerkwerve spelen.

Zaterdag 9 november gaat er een flinke delegatie jeugd naar Tilburg voor een JeugdRangLijstToernooi. Succes allemaal!

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse