Een verslag van een van onze deelnemers (Emiel de Rijke)  ter plaatse!

Afgelopen weekend werden de Nederlandse kampioenschappen voor b, c, d en e licenties gehouden. In Schiedam kwamen Jan Steijn, Kristian Davidse, Sören de Witte en Emiel de Rijke in actie. Op zaterdag kwamen Jan, Kris en Emiel uit in de D-klasse. De dag begon goed, alle drie de heren wonnen hun eerste 2 wedstrijden. Jan verloor zijn 3depoulewedstrijd na een spannend gevecht van bekende Jeroen de Heide. Hierdoor moest hij zijn laatste wedstrijd winnen om zijn toernooi een vervolg te geven. Hij won met ruime cijfers en plaatste zich bij de laatste 64. Voor Kris was de groepsfase helaas zijn eindstation. Hij verloor 2 belangrijke wedstrijden met 3-0 en kon zich hier door gaan focussen op het dubbeltoernooi waar hij met Jan in actie kwam. Emiel had het de eerste drie wedstrijden behoorlijk moeilijk, hij won ze allemaal met 3-2. Overleefde zelfs een 10-6 achterstand in de vijfde game en was zo al zeker van groepswinst. Ook zijn laatste poulewedstrijd werd gewonnen en kwam bij de laatste 32 terecht vanwege een Bye.

Na de poulewedstrijden in het enkelspel werden de poulewedstrijden bij het dubbelspel gespeeld. Emiel had extra rust omdat hij hier niet aan deelnam. Jan en Kris wonnen de 2 wedstrijden met 3-2, onder andere werd er gewonnen van Jeroen de Heide en Arnold de Gier. Ze plaatsten zich dus bij de beste 32 koppels. Bij de laatste 32 werd er met ruime cijfers met 3-0 gewonnen. Mooi om te zien was dat de heren steeds beter op elkaar ingespeeld raakten en er steeds een hoger niveau werd behaald. De meest mooie rally’s trokken Jan en Kris naar zich toe. Bij de laatste 16 werd het weer spannend maar wonnen ze met 13-11 in de 5degame en zo plaatste de mannen zich voor de kwartfinales. In die kwartfinale werd alleen de eerste game verloren, daarna ging de overwinning met duidelijke cijfers naar Jan en Kris. In de halve finale kwamen ze de nummer 1 van de plaatsingslijst van de D tegen. Een Aziaat die met een jonge knul van Almeerspin dubbelde. Er werd knap met 3-1 gewonnen en zo kwam die titel wel heel dichtbij. In de finale waren 2 heren van Belcrum de tegenstanders. De eerste game ging moeizaam verloren maar de mannen herpakten zich uitstekend. Met 11-5, 11-5 en 11-6 werd de titel binnen gehaald en zo waren Jan en Kris Nederlands kampioen in het dubbelspel van de D-licenties. Prachtige prestatie mannen, dik en dik verdiend!

U moet weten dat de dag enorm uitliep. De vervolgschema’s van het enkel en dubbelspel werden om en om gespeeld. De finale van het dubbelspel was pas rond 8 uur dus dan kunt u wel raden hoe slopend zo’n dag kan zijn in een drukke en warme zaal.

Bij de laatste 64 won Jan Steijn na een bizarre wedstrijd. 2-1 en 9-3 achter draaide hij om in een knappe winst en bereikte de laatste 32. Helaas was dat wel het eindstation voor Jan, hij verloor met 3-1 waar hij de eerste game nipt verloor en de 2degame makkelijk won ging het helaas in de 3deen 4deniet beter maar hij kan terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. Emiel kwam na een lange pauze ook weer in actie, bij de laatste 32 werd er met 11-6, 9 en 6 gewonnen en drong door tot de laatste 16. Helaas een pittige loting voor Emiel, Johan Verhoeven was niet te kloppen en werden de kansen in de 3degame benut. Een teleurstelling,  want het gevoel en vertrouwen was goed deze dag.

Al met al was het een top dag. Een leuk toernooi met veel bekenden. En de voorbereiding op de competitie is naast de trainingen voltooid. De mannen kunnen zich met een goed gevoel gaan opmaken voor de najaarscompetitie die 13/14 september begint.

Sören kwam zondag in actie tijdens het C toernooi. Hij begon zijn dag goed met een overwinning maar zijn 2depoulewedstrijd ging in 5 games verloren. In zijn laatste poulewedstrijd werd Danny Roks met 3-0 aan de kant gezet en zo plaatste Sören zich bij de laatste 16. Daar won hij van Gertenaar met 3-1. Bij de laatste 8 was Bas Woudstra de tegenstander. Woudstra was afgelopen seizoen niet te kloppen in de Zandkuil voor heren 1. Een taaie tegenstander die het Sören wel eens lastig kon maken. En dat gebeurde ook. Na een ware thriller verloor Sören met 14-12 in de beslissende game en zo eindigde hij beste 8.

In het dubbelspel was hij meer succesvol. Samen met oud TTCM lid Hilair Bislip werd zelfs de finale bereikt, maar helaas wisten de heren deze niet te winnen. Een mooie 2e plaats, dat wel!

Ook Sören kan terugkijken op een prima voorbereiding. Na een super Open Zeeuwse en dit NK en dan ook nog eens komend weekend tijdens het Backhands toernooi,  kunnen we wel stellen dat Sören weer helemaal terug is. Terug op de weg naar zijn oude niveau en laten we hopen dat hij dit komend seizoen zeker gaat volhouden.

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse