Afgelopen weekend vonden in De Sprong de Open Zeeuwse TafelTennis Kampioenschappen plaats, of zoals iedereen het noemt: De Open Zeeuwse. De officiële aftrap werd donderdag 22 augustus op de markt gegeven, waar Burgemeester Harald Bergman voor het stadhuis een partijtje speelde tegen ons jeugdlid Kees. Het eindsignaal klonk zondagavond, waar een deel van de vrijwilligers, moe maar voldaan  op “het terras” voor de Zandkuil een pizza nuttigde. (De overige vrijwilligers lagen toen waarschijnlijk al in de zee af te koelen) Tussen dat potje op de markt en die pizza in gebeurde er van alles.

De werkgroep Open Zeeuwse (bestaande uit Jeroen, Jelle-Jan, Jordin, Michel, Wilmer, Leo en Thomas) had er al heel veel uren werk in zitten voordat het toernooi kon aanvangen. Sponsors zoeken, vrijwilligers ronselen, inschrijvingen behandelen, poules samenstellen, afzeggingen, dus poules aanpassen, materialen reserveren, nog meer vrijwilligers zoeken, roosters maken, afspraken maken met de Sprong, de publiciteit opzoeken, filmpjes maken, tafeltennistafel voor het stadhuis zetten en nog veel meer. Nee, zo’n toernooi gaat niet over één nacht ijs. Vrijdagavond konden de trouwe sjouwers aan de slag om de twee grote zalen vol met tafels, afscheidingen, banken, stoelen en telborden te zetten. Op het laatst veranderde er door ziekte en andere afzeggingen nog wat aan het deelnemersveld dus poule-indelingen werden tot op het laatst aangepast. Maar zaterdagochtend om 8 uur zwaaiden de deuren open en kon het toernooi beginnen.

Ik ga hier geen verslag van uur tot uur geven, het zou nogal een epistel worden. Maar er werd het hele weekend heerlijk getafeltennist,  hier en daar liepen de gemoederen hoog op, maar dat kan ook aan de temperatuur gelegen hebben. Ondanks het ventilatiesysteem  werd de tropische buitentemperatuur ook binnen voelbaar.

De uitslagen werden (met behulp van een legertje baancommissarissen en een zeer ijverig toernooicommissariaat) constant bijgewerkt. En hier staan al die resultaten nog een keer op een rij:

Jeugd Zaterdagochtend

Jeugd Zaterdagmiddag

Toptoernooi

Senioren Zondag 

Ondanks het feit dat een flink aantal TTCM leden actief was in de organisatie, namen er dit weekend ook heel wat leden deel aan het toernooi, en waren er zaterdag bovendien voor alle jeugdspelers coaches actief. Geweldig om te zien hoe iedereen op een of andere manier zijn steentje bijdroeg. Van verschillende kanten hoorde ik van deelnemers uit alle hoeken van het land complimenten over de goede organisatie!

 

De pers zat ook niet stil en in verschillende media verschenen al snel artikelen op Omroep Zeeland , op Tafeltennis.nu  en de PZC . Deze verslagen betroffen vooral het TopToernooi, maar onze huisfotograaf Erik Jacobs had oog voor alle geledingen. Zijn fotoverslag vindt je hier (en kijk volgende week nog maar eens, want nog niet alle foto’s staan er op)

Foto’s Jeugdtoernooi

Foto’s Toptoernooi

Foto’s Seniorentoernooi

En of het allemaal nog niet dol genoeg was, werd er zaterdagavond in onze eigen Zandkuil ook nog een BlackLightToernooi gespeeld. Het kon niet op.

Ik maak een diepe buiging voor de organisatoren van de Open Zeeuwse, maar zeker ook voor alle (jeugd)leden en ouders van jeugdleden die zich ingezet hebben voor dit grootse evenement. Waar een kleine club groot kan zijn!

Antoinet Wisse

About Antoinet Wisse